Går bra för Ale El. På fredag fyller elhandelsbolaget ett år vilket firas med kaffe och tårta för allmänheten på kontoret i Alafors. Tillströmningen av kunder har överträffat företagets förväntningar under de tolv första månaderna. På bilden ses vd Stefan Brandt och marknadschef Malin Flysjö.
Går bra för Ale El. På fredag fyller elhandelsbolaget ett år vilket firas med kaffe och tårta för allmänheten på kontoret i Alafors. Tillströmningen av kunder har överträffat företagets förväntningar under de tolv första månaderna. På bilden ses vd Stefan Brandt och marknadschef Malin Flysjö.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/08/v-35-Ale-El-1.jpg

Ale El firar 1-årsjubileum

ALAFORS. Ett år har gått sedan Ale El startade sitt elhandelsbolag. Tillströmningen av kunder har varit över förväntan. – Vi är jättenöjda och hoppas att våra kunder är det också. Visst märkte vi av lite växtvärk förra hösten, men nu ligger vi i fas, säger Malin Flysjö, marknadschef på Ale El.

ALAFORS. Ett år har gått sedan Ale El startade sitt elhandelsbolag.
Tillströmningen av kunder har varit över förväntan.
– Vi är jättenöjda och hoppas att våra kunder är det också. Visst märkte vi av lite växtvärk förra hösten, men nu ligger vi i fas, säger Malin Flysjö, marknadschef på Ale El.

På fredag bjuds det på kaffe och tårta på Ale Els kontor på Lunnavägen i Alafors. Det lokala elhandelsbolaget vill fira sitt 1-årsjubileum tillsammans med aleborna.
– Ett bra tillfälle att bjuda in allmänheten. Samtidigt kan besökarna få svar på sina frågor som rör vår verksamhet, förklarar Malin Flysjö.

Ale El planerar dessutom för en kundträff likt den man arrangerade i slutet av förra året. Datumet den här gången är satt till tisdagen den 2 oktober.
– Då hoppas vi på samma goda uppslutning som senast. Ett av de ämnen som vi kommer att lyfta den här kvällen är den misstro som finns mot elbranschen av den enkla orsaken att det finns elbolag på marknaden som försöker vilseleda konsumenterna med diverse olika lockerbjudanden, säger vd Stefan Brandt.

Med anledning av det har Ale El också bjudit in Energimarknadsinspektionen till ett diskussionsmöte. Under semestern tackade ledningen för Energimarknadsinspektionen ja och en sittning är planerad till den 9 oktober.
– Var tog konsumentperspektivet vägen? Hur ser Energimarknadsinspektionen på oseriösa jämförelsesajter, vilseledande telefonförsäljning, dörrknackning med mera? Det är några av de punkter som jag vill föra fram på mötet, säger Stefan Brandt.

Schyssta elbolaget
Ale El vill själva marknadsföra sig som det schyssta elbolaget med en garanterad hög servicenivå. Malin Flysjö framhäver ärlighet som en överlevnadsstrategi.
– Vi kommer inte alltid att kunna erbjuda det lägsta priset, men över tid ska kunden känna att hon eller han får bästa tänkbara villkor. Som en parantes vill jag nämna de två senaste mätningarna av Nöjd-kund-index där vi har nått ett resultat på över 80 procent. Det är unikt för elbranschen och samtidigt ett bevis på att vi jobbar rätt.
– Just dessa aspekter har varit en framgångsfaktor för oss under det inledande året. Det är lätt att nå oss, allt kommer på en faktura och många känner att de handlar av sig själva då de är medlemmar i vår ekonomiska förening.

Vad säger du till dem som tycker att branschen är rörig och svårbegriplig?
– Jag har full förståelse för att folk känner så. Det gäller att försöka undvika de fallgropar som finns. Ta reda på totalpriset där elcertifikat, fast avgift, skatt och moms är inkluderat. Det är först då man får ett ärligt jämförelsepris. När det gäller rörligt pris, så kräv ett referenspris som alla bolag ska använda sig av, säger Stefan Brandt.

Du antyder att vissa elbolag försöker dölja olika avgifter?
– Så är det! Konkurrens ska ske på ett ärligt och schysst sätt som inte vilseleder konsumenterna. Kort och gott skulle jag vilja säga: Om ett erbjudande verkar vara för bra för att vara sant, så är det också det, definitivt över tid. Det är en gammal sanning som alltid är aktuell.

Mer från övrigt

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Här är AIF:s premiärelva

Lördag 1 april. Ahlafors IF:s herrlag står inför en historisk…

Pogab tog med plåtlådan till riksdagen

Kompetensförsörjning är ett ämne som Mathias Mattson brinner för. Trots…

Guld och silver i SM

Under den gångna helgen hade 231 deltagare från 66 olika…

Senaste nytt

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Här är AIF:s premiärelva

Lördag 1 april. Ahlafors IF:s herrlag står inför en historisk…

Stark återvinningstrend i Ale och Lilla Edet

Förra året lämnades hela 530 000 ton förpackningar in till…

Beijer Älvängen lanserar återbrukat material

Liknande satsningar som genomförs i Älvängen har Beijer gjort i…

”Vi vill vara den goda grannen”

Rickard Anderberg, 41, är född i Göteborg, men uppväxt i…

Ny ölbryggare hos Ahlafors Bryggerier

Intresset för att framställa öl föddes under gymnasieåren. Robert Lundblad…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

De öppnar sitt hem för barn och ungdomar

Som åttaåring blev Petra placerad på ett familjehem första gången.…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Yogan är en självklar del i Petras liv

Petra Avebring är ursprungligen från Värmland, flyttade till Göteborg för…

”Ale måste satsa för att vinna”

I 13 år har Johan Trouvé varit vd för Västsvenska…