Lasse Karlsson gjorde comeback i Surte borta mot Blåsut-Vänersborg. Den forne skyttekungen levererade direkt, men Surte föll ändå med blytunga 3-2.
Lasse Karlsson gjorde comeback i Surte borta mot Blåsut-Vänersborg. Den forne skyttekungen levererade direkt, men Surte föll ändå med blytunga 3-2.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2015/01/V-4-Surte_Lasse-Karlsson_Hemsida.jpg

Ännu en tung uddamålsförlust

VÄNERSBORG. Ännu en blytung uddamålsförlust. Surte BK förlorade nyckelmatchen borta mot Blåsut, men ser ljuset i tunneln. – Andra halvlek var ett steg i rätt riktning och vi borde fått med oss åtminstone en poäng, säger tränare Jonny Samuelsson.

VÄNERSBORG. Ännu en blytung uddamålsförlust.
Surte BK förlorade nyckelmatchen borta mot Blåsut, men ser ljuset i tunneln.
– Andra halvlek var ett steg i rätt riktning och vi borde fått med oss åtminstone en poäng, säger tränare Jonny Samuelsson.

Av totalt nio förluster har fem varit med uddamålet. Surte BK har verkligen inte haft marginalerna på sin sida och när anfallsspelet dessutom har präglats av ineffektivitet har framgången uteblivit. Därför har forne skyttekungen, Lasse Karlsson, kallats in och redan i sin första match för året skrev han in sig i målprotokollet.

– Det är ett enormt lyft för laget. Jag kan inte nog beskriva Lasse som tillgång. Han har den spets som vi har saknat, det ser vi inte minst på träningar och hans närvaro ger killarna självförtroende. Lasse behöver ytterligare ett par träningar för att komma upp i varv och hitta tajmingen, men att bara ha med honom i laguppställningen skapar oro hos motståndarna. Vi får dessutom ett helt annat anfallsspel med Lasse på plan, beskriver Jonny Samuelsson.

Första halvlek mot Blåsut var jämn, men hemmalaget tog vara på de chanser som bjöds.
– Vi var lite mer ihåliga än dem fast hade vi satt straffen vid 1-0 kunde matchbilden blivit en annan. Det är små marginaler. Carl-Oskar Bridholms straffslag satt i stolproten, så är det bara, konstaterar Jonny Samuelsson.

I pausvilan och 3-0-underläge bestämde sig Surte för att verkligen ge det en chans. I andra halvlek var det ett nytänt bortalag som skrinnade in i Vänersborgs Arena.
– Vi ägde totalt, även om de blixtrade till i en och annan kontring. Vi radade upp chanser, hörnor och frislag. Tyvärr så sitter det nog lite i huvudet på killarna just nu. Hade vi bara fått in ett par enkla mål i början av matchen så hade det rullat på. Nu får vi slita oerhört för varje fullträff, menar Jonny.

Efter en kvart sopade Lasse Karlsson in en boll efter en hörnsituation. Surte ökade därefter trycket ytterligare mot motståndarmålet. Mattias Timan reducerade till 3-2 med två minuter kvar av ordinarie tid. I den 92:a spelminuten tilldömdes Surte en straff. Magnus Karlsson fick förtroendet att bli poängräddare. Uppdraget blev för tungt och straffen satt utanför målramen.

– Ingen lätt uppgift, men det är Carl-Oskar och Magnus som skjuter våra straffar. Idag missade båda. Sådan är idrotten, säger Jonny som trots den blytunga uddamålsförlusten väljer att se ljusglimtarna.
– Jag vet att det kommer att vända. Vi har en mycket kompetent och talangfull trupp, men självklart har vi påverkats enormt negativt av alla skador.

På lördag väntar IFK Motala som vann första mötet med klara 7-2. Ett resultat som dock inte speglade matchbilden och förutom Lasse Karlsson återkomst hoppas Jonny Samuelsson också på att Martin Östling kan vara tillbaka mot Motala.
– Martin har varit med och tränat nu. Det ser bra ut och känner han sig redo är han mer än välkommen. Just Motala har ett antal extremt skickliga skridskoåkare som vi måste hålla ett öga på, men jag är optimist. Jag tror vi har goda chanser att ta två poäng på lördag. Vi ska ha en riktigt bra vecka och komma laddade till tusen, avslutar Jonny Samuelsson.

Allsvenskan södra
IFK Motala – Surte BK 3-3 (3-0)
Mål SBK: Lasse Karlsson, Mattias Timan. Matchens kurrar: Johan Janebrink 3, Peder Remman 2, Lasse Karlsson 1.

Arkivbild: Allan Karlsson

Lasse Karlsson gjorde comeback i Surte borta mot Blåsut-Vänersborg. Den forne skyttekungen levererade direkt, men Surte föll ändå med blytunga 3-2.

Lasse Karlsson gjorde comeback i Surte borta mot Blåsut-Vänersborg. Den forne skyttekungen levererade direkt, men Surte föll ändå med blytunga 3-2.

 

Mer från övrigt

Uppmaningen: ”Skänk din gran”

I veckan kommer Ale kommun att prydas av flertalet julgranar.…

”Skaffa aldrig en kanin som leksak”

I lägenheten i Bohus bor Emelie Olviken, tillsammans med dottern…

Kraftig rökutveckling efter villabrand

Polis, ambulans och fyra enheter från räddninstjänsten fick rycka ut…

Senaste nytt

Marknadstörst

Coronapandemin vill vi helst lägga helt bakom oss, men fortfarande…

Stort hjärta för Ukraina

Det bor cirka 80 ukrainska flyktingar i Ale och Lilla…

Bästa julmarknaden i modern tid

Det är inte lika många butiker längs med Göteborgsvägen som…

”Jag blir uppriktigt förbannad”

Motorburen ungdom fortsätter att ställa till problem på olika platser…

Julmarknad i Surte

Marknadsbesökarna var många när traditionen med Julmarknad på Glasbruksmuseet kunde…

Julstämning i Lödöse

Förutsättningarna var de bästa tänkbara. Låt vara att det inte…

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…