Lotta Johansson och Desirée Andersson hälsar välkomna till slottet.
Lotta Johansson och Desirée Andersson hälsar välkomna till slottet.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2013/03/v-11-FF-L-E-Thorskog-2.jpg

”Ett värdskap i världsklass”

VÄSTERLANDA. Thorskogs Slott håller fast vid sina stolta traditioner, men erbjuder gästerna nya aktiviteter. Skönhetsfabriken flyttar in under ett antal helger i vår lanseras ett nytt golfpaket tillsammans med Lysegårdens GK. – Vad vi gör är att vi skruvar och hittar nya infallsvinklar till ett redan väl fungerande koncept, säger Lotta Johansson.

VÄSTERLANDA. Thorskogs Slott håller fast vid sina stolta traditioner, men erbjuder gästerna nya aktiviteter. Skönhetsfabriken flyttar in under ett antal helger i vår lanseras ett nytt golfpaket tillsammans med Lysegårdens GK.
– Vad vi gör är att vi skruvar och hittar nya infallsvinklar till ett redan väl fungerande koncept, säger Lotta Johansson.

Lotta Johansson kom in i ledningsgruppen för Thorskogs Slott så sent som i höstas. Hon har en gedigen bakgrund inom upplevelseindustrin och vet vad som krävs för att lyckas i en bransch där konkurrensen är knivskarp.
– Jag har bland annat arbetat som marknadschef på Lundsbrunns Kurort, blev vd för Smögens Havsbad när det blev privatägt 2003. Jag fick vara med om en fantastisk resa där under en femårsperiod, berättar Lotta som sedan gick vidare till Gullmarsstrand.
– Innan jag landade här var jag projektledare för Skönhetsfabriken i Göteborg, ett koncept med kost, behandling, träning och salong, som flyttade in på Clarion Hotel Post för drygt ett år sedan. Jag sitter fortfarande med i styrelsen för Skönhetsfabriken.

Under årens lopp har Lotta Johansson upplevt otaliga konferenser på Thorskogs Slott och alltid beundrats över dess fantastiska miljö.
– Jag har följt utvecklingen på nära håll, har nätverkat med ägarna Lena och Tommy Jonsson i olika sammanhang. Det är ett enastående livsverk de har byggt upp. Miljön är fantastisk med den trolska skogen och sin gudomliga slottspark. Skiftningarna som man upplever i dess natur är verkligen påtaglig och varje årstid har sin tjusning, säger Lotta.

Vad gör Thorskogs Slott unikt enligt ditt tycke?
– Att det faktiskt är ett slott, det finns inte särskilt många i Västsverige. Sedan har Thorskogs Slott ett koncept som sticker ut med ett värdskap i världsklass. Jag vill påstå att vi lever upp till det epitetet. Vi har ingen traditionell reception utan tar istället emot våra gäster på trappan och följer med dem till rummet. Personalen är alltid tillgänglig, säger Lotta och fortsätter:
– Det är en massa små saker som gör det. Gästerna ska känna sig hembjudna till Thorskogs Slott, den känslan är vi måna om att förmedla. För oss är det självklart att ha de bästa vinerna, de finaste blommorna och den godaste maten.

Hur ser fördelningen av konferensgäster och privatpersoner ut?
– Vi har god beläggning hela året. Konferenserna är en viktig affär för oss under vardagarna och på helgerna är slottet ett besöksmål för privatpersoner. Antalet bröllop som vi arrangerar blir fler och fler. Vi märker också av en ökad efterfrågan på slottsweekend. Effekten av tv-programmet ”Stjärnorna på Slottet” där Thorskogs Slott stod som värd under två säsonger ska inte underskattats. Fler fick upp ögonen för detta fantastiska ställe.

Hur är den lokala närvaron på slottet, gäster från närområdet?
– Visst servar vi konferensgäster från Ale, Lilla Edet och Kungälv och vi har lokala näringsidkare som kommer hit för att äta vår fantastiska femrätters julmiddag, men majoriteten av besökarna kommer från Göteborg och dess kranskommuner. Vill man som kommuninvånare komma hit för att äta lunch eller middag, så kan vi givetvis arrangera det. Vi är dock angelägna om att man hör av sig innan så vi vet att det finns plats och att vi kan ta emot sällskapet.

Hur vill du att Thorskogs Slott ska utvecklas?
– Vi ser ständigt över vårt koncept, våra paket och den produkt som vi erbjuder. Jag anser att vi har ett bra grundutbud samtidigt som det pågår en ständig process med att skapa förutsättningar, utveckla och finna nya möjligheter för effektiva möten. I slutet av förra året började vi bygga helger tillsammans med Skönhetsfabriken och det fortsätter under våren. Gästerna erbjuds kostföreläsning, yoga och behandlingar. Det har slagit väldigt väl ut. Det ska också bli intressant att se hur vårt golfpaket, i samarbete med Lysegården, får för attraktionskraft.
– Vad vi än företar oss, så kommer alltid bemötandet att stå i fokus. Servicenivån och hur vi agerar mot våra gäster kommer alltid i första rummet. Lugnet och harmonin ska för alltid råda på Thorskogs Slott, avslutar Lotta Johansson.

Fotograf: Allan Karlsson

Thorskogs Slott i Västerlanda byggdes 1892 av varvspatron Petter Larsson.

Thorskogs Slott i Västerlanda byggdes 1892 av varvspatron Petter Larsson.

 

Varje rum på Thorskogs Slott är unikt berättar Lotta Johansson.

Varje rum på Thorskogs Slott är unikt berättar Lotta Johansson.

 

Thorskogs Slott är känd för sin goda mat. Här ses kökschefen Magnus Andersson.

Thorskogs Slott är känd för sin goda mat. Här ses kökschefen Magnus Andersson.

 

Mer från övrigt

Alebackens stora utmaning

Förra året vi den här tiden gick liftarna på högvarv…

Uppmaningen: ”Skänk din gran”

I veckan kommer Ale kommun att prydas av flertalet julgranar.…

”Skaffa aldrig en kanin som leksak”

I lägenheten i Bohus bor Emelie Olviken, tillsammans med dottern…

Senaste nytt

Festligt 5-årsjubileum på Garverivägen

Det var dukat till fest i Knutpunkten på Ale Seniorcentrum…

Fullsatt salong på filmpremiären

I ett flertal intervjuer och med hjälp av ett rikt…

Ny utmaning väntar för e-sportproffset

William "Sn1lle" Andersson började att intressera sig för e-sport i…

Mycket på gång på Lödöse museum

Lokaltidningen träffar Marie Jonasson Schmidt och Liselotte Öhrling, som tillsammans…

Inga planer på en ny simhall

Det anrika badhuset i Lila Edet invigdes redan 1935 men…

Extra ljus på brott i nära relation

Lokaltidningen träffar Daniel Norlander och Jessica Ask, kommunpolis i Ale,…

Evenemang för motorburen ungdom

Lördagen den 4 februari bjuds allmänheten in till parkeringsplatsen utanför…

P-vakter som skapar trygghet

Ipatrol är det lokala bevakningsföretaget med ronderande bilar nattetid i…

Lista: Vanligaste brotten i Ale

Under 2022 minskade polisanmälningarna i Sverige med två procent, jämfört…

Allvarligt skadeläge efter olyckan

Det var vid 19.20-tiden under lördagskvällen i närheten av Skepplanda,…

Laddinfrastrukturplan antagen i Lilla Edet

– Det känns fantastiskt att den laddinfrastrukturplan Centerpartiet drivit på…

Frukostmöte arrangeras hos Dreampadel

Det pratas om en padeldöd i Sverige. Den senaste tiden…

Lödöses varvshistoria dokumenterad

Filmskaparen Anders Lundin, som driver Bohusföretaget Lightray, dokumenterar en tid…