Bandmedlemmar. Det melodiska dödsmetallbandet Within Y består av Niknam Moslehi, gitarr, Jonas Larsson, bas, Andreas Solveström, sång, Mikael Nordin, gitarr och Erik Hagström, trummor. Pressfoto: Johan Carlén
Bandmedlemmar. Det melodiska dödsmetallbandet Within Y består av Niknam Moslehi, gitarr, Jonas Larsson, bas, Andreas Solveström, sång, Mikael Nordin, gitarr och Erik Hagström, trummor. Pressfoto: Johan Carlén
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/09/v-36-Within-Y.jpg

Nytt skivsläpp för Älvängen-trummis

ÄLVÄNGEN. Redan på mellanstadiet greppade Erik Hagström trumpinnarna för första gången. Sedan dess har musiken spelat en betydande roll i hans liv, och inte minst nu när hans melodiska dödsmetallband Within Y släpper sin fjärde skiva. Hans musikresa började i en replokal i Älvängen.

ÄLVÄNGEN. Redan på mellanstadiet greppade Erik Hagström trumpinnarna för första gången.
Sedan dess har musiken spelat en betydande roll i hans liv, och inte minst nu när hans melodiska dödsmetallband Within Y släpper sin fjärde skiva.
Hans musikresa började i en replokal i Älvängen.

– När jag växte upp fick man alltid möjligheten att spela i band, och det har nog haft stor betydelse för att jag fortsatte med musiken. Man hyrde replokal i Älvängens Kulturhus, där man kunde vara i princip hur ofta man ville. Vi hade också mycket musik i skolan och det fanns alltid personer runt omkring som ville hjälpa till, bland andra ungdomsledaren Jonas Ekstrand.

Erik Hagström har genom åren spelat i många olika bandkonstellationer och även nu har han flera projekt på gång samtidigt.

Den nya skivan, vilken blir den andra sedan han kom med i Within Y, heter Silence Conquers och släpps den 28 september. Redan på releasefesten som äger rum den 16 september på rockklubben Sticky Fingers i Göteborg, kommer den att finnas till försäljning. Under kvällens spelning kommer publiken att få höra både nya och gamla låtar.

Förutom arbetet med skivinspelningen har Erik under den senaste tiden även spelat i ett tributeband till Clutch. Under namnet Soapmakers gör de covers på bandets låtar.

– Det är alltid något på gång och vid sidan om allt annat håller jag och min bror på att spela in lite låtar, men vi får aldrig färdigt något.

Vill turnera

Trots framgångarna och det stundande skivsläppet är det en mycket ödmjuk trummis som Alekuriren träffar några veckor före skivsläppet.

– Jag sysslar med musik för att det är kul. Under sommaren har vi tyvärr inte hunnit spela så mycket, så nu får vi köra lite hårdrep inför releasefesten så vi vet vad vi håller på med. Förhoppningsvis blir det även ett par publikspelningar framöver, men vår sångare Andreas Solveström, som även är med i bandet Amaranthe, kommer att vara upptagen på annat håll, så vi får se hur planen blir.

Within Y hade även releasefesten för förra skivan The Cult på Sticky Fingers så nu hoppas de på en storslagen repris. Även om Erik är nöjd med vad bandet åstadkommit hittills, är nästa mål att komma med på en större turné.

För fyra år sedan, 2007, precis när Erik hade kommit med, var de förband till det amerikanska metalcorebandet Killswitch Engage när de gästade Göteborg och Stockholm.

– Det är kul att komma ut och spela. Vi är fem galningar som har roligt tillsammans. Vi fick inte riktigt genomslag med förra skivan, så nu hoppas vi att folk tar till sig våra nya låtar.

Mer från övrigt

Bergendahls Blommor firar 30 år

I dagarna två, fredag och lördag, pågår jubileumsfirandet. När lokaltidningen…

Glada miner på SD:s valvaka

Sverigedemokraterna ser just nu ut att bli Sveriges näst största…

Barnpanelen: Tankar kring valet

I samarbete med eleverna i årskurs 1 och 3 på…

Trotjänare med ett pannben av stål

Emilia flyttades upp till A-laget redan som 13-åring och försvarsgeneralen…

Senaste nytt

Ale-samverkan tar över

Under mandatperioden som gått har en koalition bestående av sex…

Det luktar verkstad

Så var tiden av spekulationer förbi. Nästan ska tilläggas. När…

Inför rätta efter lägenhetsbranden

Natten till den 22 augusti vaknade boende i flerfamiljshuset på…

Kanelbullar i mängder

Några dagar innan tisdagen den 4 oktober, förbereder sig bagaren…

Pendlare fick Kan-Elbullar

– Vi tycker det är så roligt att få vara…

Skottlossning mot villa

Strax efter 03, natten till måndag, larmades polis till en…

Mäktig vändning av AIF

Ahlafors IF är nu bara två matcher från serieseger i…

Ale Handboll tog första skalpen

Efter en medioker fjolårssäsong är Ale Handbolls herrar tillbaka i…

Fastighetsbyrån om läget på bostadsmarknaden:
”Ett guldläge för köparna”

Den senaste mäklarpanelen från Fastighetsbyrån, där mäklare från Fastighetsbyrån runt…

Bergendahls Blommor firar 30 år

I dagarna två, fredag och lördag, pågår jubileumsfirandet. När lokaltidningen…

Höstmarknad stundar på Café Torpet

Nio utställare har hittills anmält sitt intresse till den höstmarknad…

Tre matcher från avancemang till division 1

Mötena med Stenungsunds IF är alltid tuffa och täta. I…

Så påverkas kommunen av elpriserna

På uppdrag av regeringen ska landets myndigheter se över sin…