Ödmjuk pristagare. Jonathan Wiman mottog Vaknas stipendium på 4000 kronor för sin framgångsrika ledning av ungdomsgruppen Tjôt i Nol-Alafors kulturförening på Pelarteatern.  Foto: Per-Anders Klöversjö
Ödmjuk pristagare. Jonathan Wiman mottog Vaknas stipendium på 4000 kronor för sin framgångsrika ledning av ungdomsgruppen Tjôt i Nol-Alafors kulturförening på Pelarteatern. Foto: Per-Anders Klöversjö
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/12/v-49-Jonathan-Wiman.jpg

Prisas för sitt engagemang

ÄLVÄNGEN. Jonathan Wiman trivs egentligen bäst bakom kulisserna, men i torsdags kväll fick han motta varma applåder i rampljuset på Ale gymnasiums teaterscen. Han blev både chockad och glad över att ha utsetts till årets Vaken Ledare för sitt stora engagemang för ungdomarna på Pelarteatern.

ÄLVÄNGEN. Jonathan Wiman trivs egentligen bäst bakom kulisserna, men i torsdags kväll fick han motta varma applåder i rampljuset på Ale gymnasiums teaterscen.
Han blev både chockad och glad över att ha utsetts till årets Vaken Ledare för sitt stora engagemang för ungdomarna på Pelarteatern.

– Det har tagit en vecka att förstå det. Jag hade verkligen ingen aning, säger en ödmjuk Jonathan Wiman till Alekuriren dagen efter att han mottagit den ärofyllda utmärkelsen och Vaknas stipendium på 4000 kronor.
– Vad jag ska göra med pengarna? De är redan paxade. Det går alltid åt så här i julklappstider och sedan har jag även tänkt bjuda ut min tjej på restaurang.

Det har varit en intensiv höst på Pelarteatern där Jonathan leder ungdomsgruppen Tjôt i Nol-Alafors kulturförening. De satte upp den hyllade Vaknaföreställningen Vad gör du just nu?.

Många långa dagar och sena kvällar har spenderats i lokalen i Alafors, vilket gjort att privatlivet ibland fått stå tillbaka, men det priset var han beredd att betala.
– Jag får ut otroligt mycket av att leda teatergruppen. Jag och Jenny (Korhonen) har 17 ungdomar under våra vingar. Vi ser dem växa upp, utvecklas och ta ansvar. Har man en personlig mognad finns det alltid möjlighet att växa på Pelarteatern. Ledarna utgör pelarna som håller uppe hela föreningen och därför spelar man en viktig roll.

Skräddarsytt
Nu ser han fram emot att dra ner på tempot ett tag för att även kunna prioritera andra saker. Han och fästmön Camilla har tillgång till ett hus i Bollebygd som väntar på att renoveras. Planen är att flyttlasset ska gå till sommaren, men innan dess ska föreställningen Vad gör du just nu? omarbetas för att sättas upp ytterligare två gånger.
– Tanken är att göra en version för Eka Chemicals i Bohus som ska innehålla skräddarsydd ”Eka-humor”. Den kommer vara en teaterimprovisation där publiken involveras i några av scenerna. Sedan kommer vi även att sätta upp föreställningen på Pelarteaterns familjedag och då ska den istället riktas till våra egna medlemmar och innehålla en del interna skämt.

Att Jonathan Wiman är stolt över sin teatergrupp råder det inga som helst tvivel om, men scenen överlåter han helt och hållet till ungdomarna. Även om han i tidig ålder själv fanns med på rollistorna insåg han snart att det är bakom kulisserna han hör hemma.
– Jag har aldrig tyckt om att stå på scen. Det roliga är vägen dit. När man väl är framme vid premiären är det bara nervöst och man mår dåligt. Sedan är det kul efteråt.

Nervositeten kom därför krypande under torsdagens uppmärksammade stipendieutdelning, där han dessutom intog scenen enbart som sig själv. Det fanns inga karaktärer att gömma sig bakom när juryn läste upp motiveringen som löd:

“Han kommer först och går sist. Han prioriterar Pelarteatern före både hemrenovering och flickvän. Han hämtar och lämnar medlemmar – ställer upp i vått och torrt.

Jonathan Wiman leder med stor framgång teatergruppen Tjôt i Nol-Alafors

kulturförening. Gruppen medverkade i höst till årets Vaknaföreställning och spelades för samtliga elever i årskurs sju i ett drogförebyggande syfte”.

Mer från övrigt

Anne och Yvonne hjälper krigets flyktingar

Sedan i höstas har en lokal i Älvängen varit deras…

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

75-åring uppvaktad av näringslivet

Complettbyggen AB och Alekuriren AB överlämnade en gratifikation på 25…

Kritiserade LSS-boendet ska byggas

Det var i januari förra året som lokaltidningen rapporterade om…

Senaste nytt

Anne och Yvonne hjälper krigets flyktingar

Sedan i höstas har en lokal i Älvängen varit deras…

En ovärderlig hjälp i vardagen

Sanna Andersson brinner för att hjälpa andra människor. I åtta…

Christian överlevde flygkraschen

Christian Sandbeck, 34, bor i Nygård tillsammans med sin fru…

Nya ungdomsrådet har bildats

Årets viktigaste dag för ungdomsrådet i Ale är Påverkanstorg. Det…

LSS-boende i Nol invigdes

Vintern 2021 etablerade Serneke sig i Nol. På sommaren samma…

Han lämnar Moderaterna

Det nya styret i Lilla Edet där Moderaterna allierat sig…

”En väldigt lyckad dag”

Solen sken över parkeringsplatsen utanför den tidigare Netto-lokalen i centrala…

Vissa saker vill man inte lära sig…

Jag har full förståelse för att alla företag inte kan…

SBTK presenterar tungt nyförvärv

Anton Olsson började att spela fotboll i Skepplanda BTK, men…

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Pizzeria blev thaikök

Ortsborna har säkert noterat att skylten med Pizzeria Roma monterats…

De delar ut gratis mat – varje vecka

Samtidigt som allt flera familjer fått det tuffare ekonomiskt och…

Trafikolycka i Älvängen

Det kraftiga snöfallet ledde till problem i trafiken, på flera…