Familjen Merstrand hälsar välkommen till Restaurang Backa Säteri.
Familjen Merstrand hälsar välkommen till Restaurang Backa Säteri.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/05/v-19-Backa-Säteri-1.jpg

Restaurang Backa Säteri öppen igen

NÖDINGE. Restaurang Backa Säteri har åter öppnat portarna. De nya ägarna, familjen Merstrand från Annelund, letade länge innan man fann sitt drömställe. – Miljön, läget och huset är fantastiskt, strålar Kaj Merstrand.

Restaurang Backa Säteri är numera en familjeägd rörelse. Förutom Kaj och hustrun Ulla-Britt, i folkmun kallad ”Bittan”, spelar äldste sonen Dennis en nyckelroll.

– Dennis är utbildad kock, så det är han som lagar maten, förklarar pappa Kaj.

Yngste sonen Emanuel, 14 år, har också framtiden utstakad. Han har bestämt sig för att gå i brorsans fotspår och väntar bara på att skolan ska bli färdig.

– Själv har jag ett förflutet i reklamvärlden, drivit egen firma inom reklambranschen. ”Bittan” däremot har jobbat 20 år i restaurangyrket, berättar Kaj.

Längtan av att få driva egen restaurang har funnits länge hos familjen. Att hitta en lämplig verksamhet att ta över har dock inte varit det lättaste.

– Vi har varit runt och tittat lite varstans, till och med uppe i Norrland. Inget ställe har dock känts helt rätt förrän vi kom hit.

Familjen Merstrand vill göra Restaurang Backa Säteri till en ny och naturlig mötesplats, inte bara för golfare.

– Vi kommer givetvis att ha ett nära samarbetet med Nödinge Golfklubb, men framförallt önskar vi att vår restaurang blir en mötesplats för aleborna i allmänhet, poängterar Kaj.

Husmanskost

Restaurangen kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Luncherna kommer att bestå av husmanskost av olika slag.

– Dennis är anti halvfabrikat varför maten kommer att lagas från grunden. Utöver lunchen så serverar vi en à la carte meny. I den maten lägger vi stor tyngd på årstiden och tillgången på bästa råvarorna.

– Till skillnad hur det har varit tidigare så kommer vi att ha en separat avdelning för affärsluncher. Det går också utmärkt att baka ihop affärslunchen med en konferenssittning i vårt konferensrum. Vi har redan fått en del bokningar på just detta, säger Kaj.

Från Annelund kommer de nya ägarna till Restaurang Backa Säteri. Familjen Merstrand har tagit över verksamheten, som hade nypremiär i förra veckan. Sonen och tillika kocken, Dennis, tillsammans med sina föräldrar, Ulla-Britt och Kaj.

Från Annelund kommer de nya ägarna till Restaurang Backa Säteri. Familjen Merstrand har tagit över verksamheten, som hade nypremiär i förra veckan. Sonen och tillika kocken, Dennis, tillsammans med sina föräldrar, Ulla-Britt och Kaj.

Bred publik

På vardagar kommer restaurangen att hålla öppet redan från tidig morgon för att på så sätt kunna erbjuda en enklare kaféverksamhet.

– Vi vill att folk som är ute och promenerar i området ska kunna gå hit och ta en kaffe, glass eller vad det nu kan vara. Det är också ett led i satsningen på att locka hit en bred publik.

Kaj och ”Bittan” har tio mil enkel väg att resa, för att ta sig från bostaden hemma i Annelund till restaurangen i Nödinge. Dock har paret en övernattningshusvagn uppställd i Backa.

– Får vi verksamheten att fungera på det sätt som vi hoppas är det inte alls otänkbart att vi flyttar hit vad det lider, säger Kaj.

Det är med stor entusiasm som familjen Merstrand har intagit rollen som restaurangägare. De ser fram emot en vår och sommar med mycket sol och många besökare.

– Vi har en stor uteservering på baksidan huset och nu inväntar vi möblerna som vi ska ha vid entrén. Där ska gästerna kunna njuta av kvällssolen.

Har ni några nöjeskvällar inplanerade?

– På fredagar blir det after work och någon gång med jämna mellanrum är tanken att vi ska ha trubadur/pubkvällar, avslutar Kaj Merstrand.

Mer från övrigt

Pogab tog med plåtlådan till riksdagen

Kompetensförsörjning är ett ämne som Mathias Mattson brinner för. Trots…

Guld och silver i SM

Under den gångna helgen hade 231 deltagare från 66 olika…

Lindström startade när AIF kryssade

Det blev en intensiv och nyttig genomkörare för Ahlafors IF…

AIF:s nya trupp börjar ta form

Med bara veckor kvar till seriepremiären av Ettan Södra står…

Senaste nytt

Pogab tog med plåtlådan till riksdagen

Kompetensförsörjning är ett ämne som Mathias Mattson brinner för. Trots…

Edethus säljer för att investera i nytt

Åtta månader har gått sedan Sanny Mattelin tillträdde vd-rollen på…

Från flaskpost till brevbärare, Putin och ortsmöten som försvann

Kommunikation är tidlöst och människan har alltid kommunicerat på ett…

Regnbågsfärgade nummer på ryggen

Att öppet stötta hbtq-rörelsen är ingen ny företeelse för Lödöse…

Afrika i sikte för familjen Zimmergren 

I februari för tre år sedan skrev Alekuriren om familjen…

Ett nybygge som slår vakt om historien

Historien bakom Svenska Stenhus nya lägenhetshus ”Bomullsmagsinet” återfinns i namnet.…

Kulturlördag med hållbart mode

Under dagen blir det loppis i Kulturhuset Eden. Allmänheten har…

Tito kan bli egyptisk landslagsman

Tito Gad flyttade med sin pappa till Sverige från Egypten…

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

”En överprestation om vi håller oss kvar”

Under torsdagen arrangerade Ettanfotboll årets upptaktsträff i Stockholm. På plats…

Så påverkas trafiken i Bohus av arbeten

Ett större och betydligt mer omfattande arbete kommer att ske…

Skår IBK blir Skepplanda BTK 

I slutet av september stod det klart att Skår IBK:s…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…