Ted Gustafsson och Josefin Carlbom, Barn- och fritidsprogrammet 3A på Ale gymnasium, håller på med ett projektarbete. Tillsammans ska de skriva boken Vakna, som man avser trycka upp i tusen exemplar. Boken, som förväntas vara klar lagom till Festivalborg, blir ett välkommet komplement i kommunens drogförebyggande arbete.
Ted Gustafsson och Josefin Carlbom, Barn- och fritidsprogrammet 3A på Ale gymnasium, håller på med ett projektarbete. Tillsammans ska de skriva boken Vakna, som man avser trycka upp i tusen exemplar. Boken, som förväntas vara klar lagom till Festivalborg, blir ett välkommet komplement i kommunens drogförebyggande arbete.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2013/02/v-7-Vakna-2.jpg

Unga författare skriver bok

ALE. En bok av unga för unga. Josefin Carlbom och Ted Gustafsson på Barn- och fritidsprogrammet är i skrivartagen. Senare i vår släpper de boken ”Vakna” som ska ge svar på de vanligaste frågorna om droger och där ungdomar själva delger sina skakande berättelser.

ALE. En bok av unga för unga.
Josefin Carlbom och Ted Gustafsson på Barn- och fritidsprogrammet är i skrivartagen.
Senare i vår släpper de boken ”Vakna” som ska ge svar på de vanligaste frågorna om droger och där ungdomar själva delger sina skakande berättelser.

Josefin Carlbom och Ted Gustafsson i BF 3A på Ale gymnasium fick välja fritt bland ämnen när de skulle till att bestämma sig för ett projektarbete.
– Vi ville göra en bok eftersom det är kul att se ett färdigt resultat av det man åstadkommit. Dessutom var vi angelägna om att försöka skapa något som andra kan ha nytta av. Det var så idén om boken Vakna föddes, berättar Ted Gustafsson.

Vakna – Tillsammans mot droger, var sedan länge ett känt begrepp för Josefin och Ted. De har följt arbetet på nära håll, tagit del av budskapet genom föreläsningar och annan informationskampanj.
– Jag köper alltid den svarta påsen på Ica. Vakna gör stor nytta i samhället, säger Josefin Carlbom.

För några veckor sedan bevilja Leader Göta Älv 20 000 kronor i bidrag till Josefin och Teds projektarbete. Pengarna ska täcka kostnaderna för layout och tryck.
– Vi är jätteglada för att vår bidragsansökan beviljades. Tanken är att vi ska trycka boken i tusen exemplar. Den ska vara gratis och distribueras runtom på olika mötesplatser i kommunen. Den ska finnas tillgänglig på fritidsgårdarna, på Mötesplats Ungdom, men boken ska också finnas med som ett självklart inslag på Vaknas olika arrangemang, förklarar Josefin.

Just nu håller författarna på att samla in material till boken. Frågespalten ”Våga fråga” på Vaknas hemsida, där Carina Zito och Lotti Klug besvarar frågor, utgör en betydande del av innehållet, därutöver ska lokala ungdomar som upplevt missbruksproblem få skildra sina öden.
– Sedan hoppas vi att Tommy Moberg, socionom och expert på anabola steroider, ska skriva några rader. Tommy har föreläst i Ale ett antal gånger genom åren och han har alltid mycket intressant att förmedla, säger Ted.

Ale kommuns drogförebyggare Thomas Berggren hyllar Josefin och Teds initiativ att göra en bok med titeln Vakna. Han tar del av ungdomarnas projektarbete på nära håll.
– Jag tycker det är väldigt smart att skriva en bok på det här temat ur ett ungdomsperspektiv. Boken får en lokal prägel och blir ett användbart verktyg i vårt fortsatta arbete mot droger. Självklart finns det många frågeställningar inom det här området, både bland unga men även hos föräldrar, säger Thomas Berggren.
– Återigen får vi ett bevis på att när många hjälps åt och är beredda att skapa något med gemensamma krafter så blir resultatet gott. Jag önskar verkligen Josefin och Ted all lycka med projektet och lovar att stötta dem så mycket det bara går.

Förhoppningen är att boken Vakna ska ha release i samband med Festivalborg, det vill säga den 30 april.

Mer från övrigt

Uppmaningen: ”Skänk din gran”

I veckan kommer Ale kommun att prydas av flertalet julgranar.…

”Skaffa aldrig en kanin som leksak”

I lägenheten i Bohus bor Emelie Olviken, tillsammans med dottern…

Kraftig rökutveckling efter villabrand

Polis, ambulans och fyra enheter från räddninstjänsten fick rycka ut…

Senaste nytt

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…

Fängelsedömd alebo på rymmen

Det var i mars i år som mannen dömdes i…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Han ska leda BORF framåt

Efter ett turbulent år med ett utbrett missnöje bland de…

Swansons invigde nya lokaler

Swansons grundades i Göteborg 1986 för att året därpå flytta…

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Ananda Thai i nya lokaler

Omflyttning sker på Ale Torg. I fredags var det Ananda…