NOL. Onsdagskvällens trygghetsvandring i Nol lockade ett 30-tal personer.
Efter den inledande informationsstunden med kaffe och smörgås gav sig deltagarna ut i novembermörkret.
– En mycket lyckad kväll! Det kom fram konkreta förslag på åtgärder och klimatet för diskussionerna var riktigt gott, förklarar brotts- och säkerhetshandläggare Lotti Klug.
Förutom Lotti Klug deltog också Sebastian Svedgren, kollektivtrafikingenjör, Malin Lind, översiktsplanerare, Anders Alfredsson, parkchef, Birgitta Fredén, folkhälsoplanerare, Björn Ekman, polis, samt Elisabeth Persson och Daniel Juhlin från Ale Fritids uppsökande verksamhet i arrangörsgruppen för trygghetsvandringen i Nol. De fanns med för att svara på ortsbornas frågor inom respektive ansvarsområde.
Samlingen ägde rum i Folkets Hus där Lotti Klug tog tillfället i akt att redogöra för trygghetsvandringens struktur och upplägg.
– Detta är en metod för att skapa en bättre närmiljö. Boende och verksamma i området bjuds in till vandringen. Syftet är att finna platser som upplevs som trygga respektive mindre trygga. På nästa ortsutvecklingsmöte återkommer vi till er och rapporterar vad som har hänt.
Iförda reflexvästar gav sig deltagarna ut på en runda i centrala Nol, bort mot den nya pendeltågsstationen, ner till Gallåsvägen, förbi idrottsplatsen och tillbaka till Folkets Hus.
– Efteråt samlades vi och pratade igenom allt vi upplevt. Det blev väldigt bra diskussioner. Under vandringen upptäcktes bland annat betonggrisar som inte är målade och som saknar reflexer. Det var dålig och till och med trasig belysning på flera ställen, berättar Lotti Klug.
Strax före klockan nio hade alla fått säga sitt och det var dags att gå hem. Kommunens tjänstemän kommer nu att upprätta en åtgärdslista på de önskemål om förbättringar som framkommit.