Trygghetskväll planeras i Älvängen

ÄLVÄNGEN. Sedan ett par år tillbaka pågår en samverkan mellan olika aktörer kring Älvängens Resecentrum. Nu planeras det för en trygghetskväll den 19 maj. Aktiviteten sker tillsammans med det lokala närings- och föreningslivet.

Samverkansarbetet mellan Västtrafik, SJ Götalandståg, Nobina, Ale kommun och lokalpolisområdet bottnar i det akuta läge som uppstod i anslutning till Älvängens Resecentrum 2020. En nyckelspelare i det arbetet har varit Västtrafiks säkerhetschef Fredrik Högbom, som nu slutar sin anställning.

– Jag har varit på Västtrafik i tre och ett halvt år. Nu väntar nya utmaningar. Dock kommer jag fortsätta jobba med säkerhet och trygghet, fast på annat håll.

– Samverkan kring Älvängens Resecentrum fortsätter emellertid precis på samma sätt som tidigare. Västtrafik har både trygghetssamordnare och en tillförordnad säkerhetschef i Joakim Holt som kliver in och driver arbetet vidare, säger Högbom.

I början av året gjordes en summering av de gemensamma insatserna för det gångna året samtidigt som det genomfördes en workshop för att uppdatera lägesbilden och planera aktiviteter för 2022.

– Då framkom det bland annat att vi skulle arrangera en trygghetskväll. Torsdagen den 19 maj kommer allmänheten att kunna träffa representanter från Ale kommun, polisen och förhoppningsvis även räddningstjänsten. Vidare ges möjlighet att möta personal från Västtrafik för att prata kollektivtrafik. Det ska bli en kväll där aleborna upplever resecentrum samtidigt som man kan ställa frågor. Jag kommer att vara på plats som privatperson vid detta tillfälle, säger Fredrik Högbom.

Det råder ingen tvekan om att den platssamverkan som sker har ökat tryggheten runt Älvängens Resecentrum. En framgångsfaktor är det engagemang som de olika parterna bidrar med.

– Delat ansvar är ingens ansvar är ett kärt utryck, men vi arbetar efter ett mer anpassat utryck för den samverkan som pågår idag. Gemensamt ansvar är allas ansvar. I arbetet kring Älvängens Resecentrum har jag upplevt ett enormt driv från samtliga inblandade. Gemensamma mål och gemensamma handlingsplaner har inneburit en tydlighet som ökat tryggheten inte bara för våra resenärer utan för alla som vistas på området, säger Fredrik Högbom.

Dzemal Sabovic, strategisk samordnare trygghet och missbruksprevention i Ale kommun, vill ta tillfället att tacka Fredrik Högbom för tiden på Västtrafik.

– Han har gjort avtryck inom vårt lokala Brå, inget tal om annat. Fredrik ser inga hinder utan springer alltid rakt mot målet. Det har varit oerhört värdefullt! Jag vill önska honom lycka till samtidigt som vi välkomnar nya deltagare till vår samverkansgrupp. I det trygghetsskapande arbetet går det aldrig att slappna av utan vi måste hela tiden fånga upp invånarnas tankar och funderingar. Trygghetskvällen blir ett utmärkt forum för det, avslutar Dzemal Sabovic.

Mer från samhälle

Branta backar prioriteras

Gång- och cykelvägar till hållplatser, resecentrum, kommunala anläggningar och parkeringar…

”Jag blir uppriktigt förbannad”

Motorburen ungdom fortsätter att ställa till problem på olika platser…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Senaste nytt

Branta backar prioriteras

Gång- och cykelvägar till hållplatser, resecentrum, kommunala anläggningar och parkeringar…

”Tuffa tider på riktigt”

Arturo Arques är en uppskattad föredragshållare som gästat Ale kommuns…

Susanne hjälper de fattigaste

Det startade med att Susanne Bohman började dela ut kläder…

SM nästa för Daniella 

Daniella Susa har alltid tyckt om att idrotta och för…

Snabb ökning av corona

Under vecka 48 konstaterades totalt 806 fall, vilket går att…

AIF-duo provspelar med GAIS

Två av dem är Chisomnazu Chika Chidi, 22, och Pascal Olsson,…

Gunilla firar 20 år som luciamamma

När Gunilla Johansson började engagera sig i luciakommittén så var…

Nu föreslås en ny skola i Alafors

En ny F-6-skola i Nol-Alafors har varit på politikens bord…

Marknadstörst

Coronapandemin vill vi helst lägga helt bakom oss, men fortfarande…

Stort hjärta för Ukraina

Det bor cirka 80 ukrainska flyktingar i Ale och Lilla…

Bästa julmarknaden i modern tid

Det är inte lika många butiker längs med Göteborgsvägen som…

”Jag blir uppriktigt förbannad”

Motorburen ungdom fortsätter att ställa till problem på olika platser…

Julmarknad i Surte

Marknadsbesökarna var många när traditionen med Julmarknad på Glasbruksmuseet kunde…