Välplanerade lägenheter i Nol

TEXT: Jonas Andersson
3 april 2021 kl. 08:00

NOL. I förra veckan flyttade hyresgästerna in på Folketshusvägen 14B. Det nya hyreshuset rymmer 29 lägenheter.
– Ett gediget hus med fina kvaliteter. De fyra nya husen syns tydligt och ger Nol en ny profil, säger Alebyggens vd Johan Redlund.

Stan har kommit till Nol. Det är känslan när sexvåningshuset på Folketshusvägen tagit emot sina hyresgäster.

– NCC har flera typer av kombohus och detta är ett av dem. Det passar väl in i områdets struktur och kompletterar de hus som nu renoveras, säger Johan Redlund.

Lägenheternas storlek varierar – 2-, 3- och 4-rumslägenheter är vad som erbjuds. Hyresnivån för en tvårummare på 54 kvadratmeter ligger på cirka 8 100 kronor.

– Intresset har varit stort. Våra egna hyresgäster har haft förtur och på så sätt får vi en flyttkedja inom vårt eget bestånd. Merparten av de som flyttar in i det första huset är barnfamiljer och ungdomar. Hyresgästerna kommer från olika delar av Ale, men även från kranskommunerna, säger uthyrare Mirela Cehic.

– Det som gör Folketshusvägen attraktivt är miljön med närheten till grönytor, goda kommunikationer samt att hyreshuset ligger granne med en helt ny förskola.

Om man ska säga något om själva lägenheternas utformning?

– De må uppfattas som små på papperet, men är stora i verkligheten. Lägenheterna är extremt välplanerade, varenda liten vrå är genomtänkt.

Den nybyggda fastigheten är Alebyggens första rökfria hus. En skylt på fasaden vittnar om det. Således är rökning förbjuden inomhus, på balkongen och i direkt anslutning till huset.

– Vi har en överenskommelse med samtliga hyresgäster, förklarar Johan Redlund.

Lokaltidningen träffade Emelie Gumpert, som lämnat studentlägenheten i Helsingborg för att flytta hem till Ale.

– Jag har fått en etta på fjärde våningen. Lägenheten är inte mycket större än bostaden som jag precis lämnade, men den är betydligt ljusare och fräschare. Jag stod i Alebyggens kö och när möjligheten dök upp så tog jag den, säger Emelie.

Nästa huskropp på Folketshusvägen, 14A, inrymmer också 29 lägenheter. Här planeras inflyttning den 1 juni.

TEXT:

Jonas Andersson

jonas@alekuriren.se