Marianne Sjöö, Ica Kvantum Ale Torg, hade äran att för Ale kommuns räkning presentera årets ungdomsstipendiater och goda föredömen. Staffan Andersson, Siri Hansson och Peter Karlbom från Guntorps SMU scouter mottog 10 000 kronor och Felicia Eidenby (främst i bild) fick 5000 kronor.
Marianne Sjöö, Ica Kvantum Ale Torg, hade äran att för Ale kommuns räkning presentera årets ungdomsstipendiater och goda föredömen. Staffan Andersson, Siri Hansson och Peter Karlbom från Guntorps SMU scouter mottog 10 000 kronor och Felicia Eidenby (främst i bild) fick 5000 kronor.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/06/V-26-Stipendiater.jpg

Goda föredömen i Ale belönades

ALAFORS. Goda föredömen uppmärksammades i Ale kommunfullmäktige. Guntorps SMU Scouter och eldsjälen Felicia Eidenby aktiv i ungdomsföreningen Löftet belönades för föredömliga insatser. – Hedrande och välbehövligt, säger scoutledaren Staffan Andersson.

ALAFORS. Goda föredömen uppmärksammades i Ale kommunfullmäktige.
Guntorps SMU Scouter och eldsjälen Felicia Eidenby aktiv i ungdomsföreningen Löftet belönades för föredömliga insatser.
– Hedrande och välbehövligt, säger scoutledaren Staffan Andersson.

För Ale kommuns räkning fick Ica-handlare Marianne Sjöö presentera årets stipendiater på måndagens kommunfullmäktigesammanträde.
– En stor ära att få bli tillfrågad om det här uppdraget. Även om ni kanske inte är överens om alla frågor i den här församlingen så tror jag nog att ni håller med om att investera i ungdomar alltid är rätt, sa Marianne innan ceremonin.

Guntorps SMU Scouter erhöll ett stipendie om 10 000 kronor med motiveringen att; Guntorps SMU- scouter skapar en inkluderande miljö för alla, man arbetar för att träna barn och ungdomar i samarbete och har ett stort engagemang för att skapa förståelse bland dem för natur och vildmarksliv. Guntorps SMU- scouter är därmed ett gott föredöme för ungdomar och tilldelas därför 10 000 kr.

Scoutverksamheten som Guntorps missionsförsamling driver startade hösten 1996 och har idag 75 medlemmar. Dessa är sju år och äldre. Grundtanken med verksamheten är att göra unga människor redo för livet, främja samverkan och lära genom praktiska övningar.
– Hos oss finns det ingen avbytarbänk utan alla ingår i laget. Varje människa är unik och det är just olikheterna som förenar oss. Vi kompletterar varandra, berättar scoutledare Peter Karlbom.

Just i skrivande stund pågår ett större scoutläger i Uddevalla.
– Lägerverksamheten är kärnan och sker i både liten som stor skala. Förra året stod Sverige som värd för ett världsscoutläger med över 40 000 deltagare från 149 länder. Där fanns självklart även Guntorps SMU scouter med, berättar Staffan Andersson.

Hur ska ni använda stipendiet?
– På ett eller flera sätt ska pengarna gå till ledarutbildning. Vår verksamhet bygger på att äldre deltagare leder de yngre. Så våra äldre tonåringar är väldigt viktiga. Dessa måste vi uppmuntra och utveckla, säger Peter Karlbom.

Felicia Eidenby, 19, har varit en stor eldsjäl i ungdomsföreningen Löftet, unga arrangörer. Juryns motivering löd; Felicia Eidenby gör en anmärkningsvärd insats för föreningen Löftet, hon har ett betydande intresse för ungdomssituationen i Ale kommun och har gjort ett gediget arbete med integrerandet av funktionshindrade ungdomar. Felicia Eidenby är ett gott föredöme för andra ungdomar och tilldelas därför 5 000 kr.
– Jag blev både chockad och väldigt glad. Sven Nielsen på Ale Fritid ringde och berättade det, det var en fantastiskt rolig överraskning. Det kändes väldigt hedrande att få bli uppmärksammad på ett så positivt sätt, säger ungdomsstipendiaten som verkligen gör skäl för berömmet.

Vid sidan av studierna på Barn- och fritidsprogrammet i Mimers Hus är hon engagerad i ungdomsföreningen Löftet, där hon är ordförande. Föreningen fyller en viktig roll för ungdomsinflytandet i Ale kommun. Som om inte detta vore nog är Felicia Eidenby också engagerad i situationen för psykiskt funktionshindrade ungdomar.
– Det var mina fritidsledare i Bohus, Mats Berggren och Andreas Holmgren, som fick med mig på ett läger för psykiskt funktionshindrade. Syftet är att integrera dem med ”vanliga” ungdomar. Verksamheten omfattar både helgläger och sommarläger på Krokholmen. Det är otroligt givande och utvecklande. Dessa ungdomar ger så mycket energi och ser livet ur ett betydligt enklare perspektiv än vad vi gör. Förhoppningsvis bidrar vi också med något, men deltagarna ger minst lika mycket tillbaka, menar Felicia som ser fram mot sommarens läger.

Hur tänker du använda stipendiet?
– Åh, det blir en liten tatuering, min första. Resten ska jag försöka spara, fast jag har precis tagit körkort så en del går väl åt till bensin!

Mer från skola

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Barnpanelen: Tankar kring valet

I samarbete med eleverna i årskurs 1 och 3 på…

Lövängens förskola invigdes

Invigningen ägde rum under onsdagen, förra veckan. Förskolebarn, deras föräldrar…

Frågetecken kring en ny skola i Nol

Befintliga skolor i Nol och Alafors kommer snart att nå…

Senaste nytt

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

”Droghandel som är helt oacceptabel”

Det var inte tal om något larm eller ingripande när…