Formtoppat Surte krossade Burås i Bohushallen

BOHUS. Gästerna gjorde förvisso första målet, men det var Surte IS IBK som gick på knock redan i den första perioden.
Burås IK var chanslöst i Bohushallen och utklassades utan pardon.
– Idag spelade vi som ett lag och då är det väldigt få lag som kan bjuda motstånd i vår hemmaborg, myser Tommi Pasanen, en nöjd Surtetränare.

Lördagens möte mellan Surtes innebandydamer och Burås IK var en snabb repris från i söndags, då lagen möttes i Svingeln. Det första mötet fick avgöras till Surtes fördel i förlängning, men denna gång var det klasskillnad mellan lagen. Surte dominerade totalt och till skillnad mot senast fick laget utdelning på sina chanser. Särskilt imponerande var lagkapten, Caolina Björkner, som assisterade till fem av Surtes sex första mål. Totalt svarade lagets ankare för sju poäng.
– Hon har har en stegrande formkurva. Det hänger nog mycket ihop med att hon har upptäckt att hon faktiskt kan spela sina ryggproblem till trots, säger Pasanen.

Att Burås inte klarade bjuda upp till kamp i lördags har enligt honom bara med Surtes egen prestation att göra.
– Av någon anledning är det skillnad som natt och dag när vi spelar hemma mot borta. Det är inte första gången vi upplever det här. Vi spelar med ett helt annat självförtroende i Bohushallen, säger han.

Burås tog ledningen i matchupptakten och det dröjde dryga 16 minuter innan målskyttet lossnade för Surtes damer, men då med besked. Sofie Karlsson passades fram av syster Linda Karlsson. Kvitteringen var rättvis och direkt efter sköt Linda själv in ledningsmålet. Jessica Ljunggren utökade till 3-1 och Therese Lamberg fullbordade periodens målkavalkad med att förvalta en frislagsvariant på bästa sätt.

Andra perioden hann knappt börja innan Katja Kontio gjorde 5-1 och Surtetalangen kunde blivit tvåmålsskytt omgående, men straffslaget fick inte önskvärd utdelning. Linda Karlsson sköt istället 6-1 bara sekunder senare.
– Mittperioden är lite Hawaii. Vi tar inte jobbet, ger inte varandra det understöd som behövs. Vi tog en time out och avslutade ändå perioden hoppingivande, säger Pasanen.

I slutperioden höjde sig hemmalaget på nytt. Fullt fokus, maxlöpningar och bra skärpa i avsluten. Perioden slutade 5-1 till Surte.
– Jag är oerhört nöjd med att tjejerna kan ta tag i matchen igen. De visade en härlig inställning och gick för fullt trots att vi ledde så stort. De gick rakare på mål och framför allt var de inte rädda för att gå in och ta kampen framför kassen, säger Pasanen som konstaterar att lördagens kommande toppmatch mot FBC Lerum inte kunde kommit lägligare.
– Det blir årets tuffaste utmaning på hemmaplan. Efter det här får vi acceptera favoritskapet. Det får vi leva med när matcherna spelas i Bohushallen. Hade det varit i Lerum hade jag inte varit lika självsäker, men nu tror jag stenhårt på tre poäng.

Det finns skäl till det. Surte har nu spelat sju matcher i rad utan förlust och går för att sviten ska förbli obruten. En seger mot Lerum och Surte är med på allvar i kampen om de främsta placeringarna i tabellen.
– Vi är helt överens om att gå för seger i alla matcher och klubbens strävan är att nå så höga sportsliga mål som möjligt. Sen vet jag också att det får konsekvenser om vårt damlag skulle gå upp i division ett. Alla tjejer vill kanske inte vara med om en sådan satsning, men det får vi ta då, säger Pasanen.

I fjol föll laget i kvalspelet, men det fanns också en diskussion om laget överhuvududtaget var intresserat av att avancera.

– I år är vi minst lika bra, men vi är ofta det spelförande laget. Det medför en ökad risk för att drabbas av omställningar. Förra året var det ofta vi som fick kontra och det är en viss skillnad. Jag tycker ändå att vi spelar en attraktivare innebandy i år, men har stundtals haft problem med effektiviteten, säger Tommi Pasanen.

Så var i alla fall inte fallet mot Burås som slogs tillbaka med klara siffror.

Division 2 Göteborg damer
Surte IS IBK – Burås IK 11-3 (4-1, 2-1, 5-1)
Mål: Linda Karlsson 3, Jessica Ljunggren 2, Sofie Karlsson 2, Therese Lamberg 2, Carolina Björkner, Katja Kontio. Matchens kurrar: Carolina Björkner 3, Linda Karlsson 2, Therese Lamberg 1.

Mer från sport

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

Nytt SM-guld för Malin

I snart åtta år har Malin Ödlund utövat poledance, som…

Viktig uddamålsseger för Ahlafors IF

Andreas Skånberg, 35, fick göra sin andra match i Ettan…

Senaste nytt

Återväxten en utmaning för hembygdsföreningarna

På en bänk, i solskenet vid Hembygdsmuseet i Prästalund sitter…

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…