Ale HF tempoväxlade mot IK Nord

TEXT: Per-Anders Klöversjö
14 februari 2016 kl. 22:20

NÖDINGE. Ale HF har fått ordning på defensiven.
Det syns i offensiven.
– Vi är tryggare nu och vågar växla tempo. Det är jobbigt för motståndarna och därför vinner vi, säger spelmotorn Jonathan Franzén.

Det ska sägas direkt att IK Nord omöjligt kan ha svarat för en av sina bästa matcher i Ale Kulturrum, men hemmalaget var desto mer taggat.

– Det är en stabil laginsats med ett extra plus för försvarsspelet. Skarin (Mattias) och Thunberg (Anton) spelar bra ihop. Med Hampus (Eskilsson) i mål blir vi svåra att få hål på, säger tränare Janne Franzén som lagom till frukost fick ett antal återbud.

– Vi fick ringa in Marcus Ahlbom som jag tycker gör en mycket bra insats med tanke på att han inte har spelat på länge. Vi saknade spelare som Rasmus Nagy, Karl Karlsson och Mattias Johansson som normalt finns med. Jag tycker det är bra gjort att få till ett så pass slagkraftigt lag ändå.

Ale HF har plötsligt häng på lagen framför sig i serien.

– Vi hade varit trea i tabellen om vi inte gjort bort oss mot Önnerediterna, Onsala och Sävedalen. Det är matcher vi lika gärna kunde ha vunnit, men vi har alla möjligheter att nå en bra slutplacering, avslutar Jonathan Franzén.

Division 3 västsvenska västra
Ale IBF – IK Nord 25-17 (14-8)
Mål Ale: Joakim Samuelsson 8, Mattias Skarin 5, Anton Thunberg 3, Simon Liljeblad 3, Jonathan Franzén 2, Marcus Ahlbom 2, Niklas Eriksson 2. Matchens kurrar: Mattias Skarin 2, Hampus Eskilsson 1.

 

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se