Ahlafors IF upp i serieledning

HISINGEN. Velebit åkte på en frilägesutvisning redan efter åtta minuter.
Det numerära övertaget tog Ahlafors IF vara på.
Storsegern innebar i samma stund också serieledning.

Ahlafors IF har i de två senaste matcherna tvingats spela större delen med en man kort. Denna gång blev det ombytta roller. Linus Högberg tog sig igenom på djupet och fälldes innanför straffområdet. Velebit bestraffades dels med rött kort dels med att Jonathan Lindström fick äran att pricka in 0-1 från straffpunkten.

– Vi får en väldigt bra start på matchen, men jag kan samtidigt lida med Velebit. Straffen är solklar, men att du dessutom ska drabbas av en utvisning är tufft. Jag gillar det egentligen inte, å andra sidan är det lika för alla lag. Det är bara att gilla läget, säger AIF-tränaren Håkan Lindström.

Högerbacken Hamdan Ramadan har haft skadebekymmer under hela våren, men är nu tillbaka på allvar. Han tackade för förtroendet med en helt strålande första halvlek. Efter en dryg halvtimme utmanade han på kanten vände bort sin försvarare ett par gånger innan han serverade Linus Högberg. Fri med målvakten gjordes inget misstag. Den kvicke anfallaren som gör sin första säsong i AIF bjöd på ytterligare ett mål innan halvleken var över. I slutminuten slog Jonathan Lindström, planens arkitekt, på en perfekt djupledsboll som Högberg förvaltade på bästa sätt.

Tränare Håkan Lindström tvingades till två byten redan i halvlek. Henrik Andersson har en ömmande fot och Sebastian Hollstein (knä) som var en chansning från start fick nöja sig med 45 minuter. Nu gjorde det inte så mycket eftersom Ahlafors IF fått tillbaka ex-ängeln och tidigare öisaren, Sebastian Johansson, 36.
– Jag kände mig sugen igen och trivdes väldigt bra i Ahlafors. Formen är hygglig, men självklart är det lite ovant när man inte har spelat på två år. Jag kör på så får vi se hur kroppen svarar. Truppen imponerar på mig. Det är många riktigt duktiga spelare och då är det alltid roligt att sparka boll, säger Sebastian Johansson som fick avsluta dagen med att nicka in AIF:s sjätte mål.

I den andra halvleken kontrollerade Ahlafors matchbilden totalt. Velebit saknade både ork och inställning för att komma in i matchen. Siffrorna kunde ha blivit ännu större. Jonathan Lindström rundade målvakten, men tappade vinkeln. Niclas Elving var helt igenom fast fick ingen träff på bollen. Det var en gulsvart lekstuga och när övriga resultat gick lagets väg betydde segern att AIF nu toppar division 3 nordvästra Götaland.

Seger och serieledning, hur känns det?
– Det är många matcher kvar och vinner vi resten så tar vi hem det, men vi ska bara njuta ikväll. Vi måste fortsätta behålla ödmjukheten och jobba hårt. Det har den här gruppen visat tidigare att de är mästare på så jag hoppas att det förblir så, svarar Håkan Lindström.

På fredag väntar en tidig seriefinal mot Vänersborgs IF, har du koll på dem?
– Nej, jag har bara sett dem fyra gånger i år… Jodå, jag känner till deras styrkor, men det är fritt fram att luras. Det ska vi också försöka göra. Jag tror på en jämn drabbning mellan två formstarka lag. Vi är fortfarande ensamma om att vara obesegrade och den nollan ska vi vara rädda om. Den kan räcka långt.

Att rutinerade Sebastian Johansson, anslutit till truppen ser han självklart som en stor resursförstärkning.
– Det hade alla lag i den här serien gjort. Att få in en kille med så fina meriter som inte ställer några krav på att få spela, utan med ambitionen att hjälpa till och utveckla våra talanger är en fantastisk tillgång. Att han dessutom är så bra att han kan spela och bidra gör inte saken sämre.

Division 3 nordvästra Götaland
Velebit – Ahlafors IF 1-6 (0-3)

Mål AIF: Jonathan Lindström 2, Linus Högberg 2, Peter Antonsson, Sebastian Johansson. Matchens kurrar: Jonathan Lindström 3, Linus Högberg 2, Hamdan Ramadan 1.

Mer från sport

Ariana knockade AIF

Det blev fyra förlustfria matcher för Ahlafors IF innan FC…

Komfortabel hemmaseger för SBTK

SBTK studsade tillbaka efter det senaste nederlaget mot bottenlaget Vara…

ÄIK förlorade toppmötet

Båda lagen kom till spel med stort självförtroende och bara…

Filip är Ales schackmästare

Enligt ungdomscoach Tommy Westers är det många ungdomar i Ale…

Senaste nytt

Misstänkt blottare vid Hälltorpsjön

Polisen letade under eftermiddagen efter en misstänkt blottare runt Hälltorpsjön…

”Deras roll är viktigare nu”

I förra veckans nummer av tidningen berättade eldsjälen Inga-Britt Karlbom…

Ariana knockade AIF

Det blev fyra förlustfria matcher för Ahlafors IF innan FC…

Komfortabel hemmaseger för SBTK

SBTK studsade tillbaka efter det senaste nederlaget mot bottenlaget Vara…

Skogsbrand i Bohus

På torsdagseftermiddagen inträffade en skogsbrand i centrala Bohus. En stor…

Eldningsförbud i Ale och Lilla Edet

Det är extremt torrt i skog och mark. En brand…

ÄIK förlorade toppmötet

Båda lagen kom till spel med stort självförtroende och bara…

Snart dags för nationaldagsfirande

Förberedelserna har pågått länge och intensifierats de senaste veckorna. Nationaldagsfirandet…

Smugglade amfetamin – döms till fängelse

I mars dömdes tre personer, med koppling till Lödöse och…

Per trampade 160 mil på cykel i Danmark

För åtta år sedan cyklade Per Andersson Vätternrundan för första…

”Jag var både rädd och ledsen”

I slutet av 80-talet växte en liten flicka upp i…

Filip är Ales schackmästare

Enligt ungdomscoach Tommy Westers är det många ungdomar i Ale…

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…