Med 126 deltagande lag får Ahlaforscupen klassas som full. Det blir med andra ord många besökare att vänta på Sjövallen i helgen. Arkivbild.
Med 126 deltagande lag får Ahlaforscupen klassas som full. Det blir med andra ord många besökare att vänta på Sjövallen i helgen. Arkivbild.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2023/08/v3722-Ahlaforscupen-5.jpg

Ahlaforscupen går av stapeln

ALAFORS. I helgen kommer 126 lag att delta i Ahlaforscupen på Sjövallen. Cupkommittén hoppas  att vädret är på deras sida och uppmanar samtidigt besökare som har möjlighet att lämna bilen hemma. 

I helgen, 2-3 september, går Ahlaforscupen av stapeln. 126 lag är anmälda och det väntas bli ett ordentligt drag på Sjövallen när arrangörsföreningen Ahlafors IF sluter samman. Bland annat kommer spelare från Ahlafors IF:s herr-, dam- och juniorlag att hjälpa till i olika roller under arrangemanget. 

– Jag tycker att det är fantastiskt att det är en sådan uppslutning, både från aktiva och andra runt omkring föreningen. Det här är verkligen något som vi gör tillsammans. Det är vi glada och väldigt stolta över, säger Karin Larsson, som är med i cupkommittén, och fortsätter:

– Det är jättekul att vi fortfarande kan behålla den familjära känslan i föreningen, samtidigt  som herrlaget spelar på en såpass hög nivå.

Turneringen riktar sig till pojkar och flickor födda 2012 till 2015 – men arrangemanget på Sjövallen är gjort så att det ska finnas något för alla.

– Vi har väldigt många utställare som är på plats med alltifrån hantverk till mat. Det är något vi började satsa på för ett par år sedan för att bredda cupen. Tanken är att även föräldrar ska ha något att pyssla med mellan matcherna, berättar Karin Larsson. 

– Vi har ett tiotal utställare i år och det är fler än vi haft tidigare, säger hon.

Det kommer med andra ord att krylla av aktiviteter även utanför fotbollsplanen, där alltifrån en utökad hinderbana till ”Speed shoot” lär fånga besökares uppmärksamhet. 

Nu hoppas arrangörerna bara att vädret kan hjälpa till på traven.

– Regnet har ställt till det och är väl vårt stora bekymmer. Det påverkar vilka planer som vi kommer att kunna spela på och vilka parkeringsmöjligheter som vi kan erbjuda. Vi kommer att få ta beslut i de frågorna under veckan, säger Karin Larsson och utvecklar:

– Många av ytorna vi behöver använda är vattensjuka. Det är ett pussel vi får lägga för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt.

Oavsett om det blir sol eller regn så uppmanar hon de besökare som har möjlighet att lämna bilen hemma.

– Vi vill väldigt gärna att folk kommer förbi, tittar på fotboll och köper av lokala handlare. Men om man bor i närheten så uppmanar vi till att lämna bilen hemma och promenera upp till Sjövallen. 

Samtidigt är det onekligen så att området kring Sjövallen kommer att vara mer trafikerat än vanligt och cupkommittén vädjar om allmänhetens förståelse.

– Vi ber de som bor längs Sjövallavägen om förståelse för att det kommer att vara extra mycket trafik under helgen. Vi hopppas att det finns en förståelse för att det här är en viktig cup för såväl föreningen som för bygden, säger Karin.

Under onsdagen gick Ahlafors IF ut med ytterligare information inför cupen. Den senaste tidens väder ställer till det och arrangörerna uppmanar därför besökarna att enbart ta bilen upp till Sjövallen för att hämta respektive lämna passagerare, därefter hänvisas man till att parkera vid Alebacken.

Därifrån kommer arrangören sedan att bistå med minibussar upp till cupen.

”På grund av den väldigt blöta vädersituationen behöver vi ändra parkeringslösningen under årets cup. Våra ordinarie parkeringsplatser på gärdet bortanför spelplanerna kommer tyvärr inte gå att använda på grund av det långvariga regnandet. Vi har jobbat hårt för att hitta en annan lösning så att vi ändå kan genomföra cupen på bästa sätt. Vi hoppas på förståelse för den extrema situationen som råder även om detta innebär lite extra tid och effort från er sida”, skriver föreningen på sin hemsida.

Mer från sport

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Senaste nytt

Här hamnar det som spolas ner

Här på reningsverket i Älvängen hamnar det – allt som…

Ungdomar bjuds in till talangjakt

Förra året genomfördes en talangjakt för första gången på Mötesplats…

Pojke fick sår av intorkad avföring

En pojke med funktionsnedsättning led under förra året en längre…

Klassjoggen satte 1700 elever i rörelse

Konceptet finns sedan många år tillbaka i Trollhättan. I förra…

Väcker tankar

Bilderna från rasområdet på E6 i höjd med Stenungsundsmotet är…

Ett händelserikt sekel för Rune

Den 20 september 1923 föddes Rune Skog och uppväxten i…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…