AIF avslutade med målkavalkad

ALAFORS. Solen var på väg ner över Sjövallen när Frölunda gjorde 4-0 på straff i 70:e minuten.
När slutsignalen ljöd stod det 4-4 på tavlan och hemmapubliken bjöd på en spontan applåd.
Ahlafors IF tog revansch på sig själva och alla missade målchanser med ett högeffektivt anfallsspel under säsongens sista minuter.

Hemmapubliken bjöds inte bara på entrén och fika i pausen, utan dagen kryddades med en rejäl målfest och en dramaturgi av bästa märke. I ett underbart höstväder var det konstruktiva anfallslinjer i båda riktningar. De bästa målchanserna skapade hemmalaget. Jesper Zetterlund, klubbens stora ungdomstalang, serverades flera finfina lägen. Det var inget större fel på avsluten, men Frölundas burväktare Rasmus Iversen svarade för kvalificerade ingripanden. Samtidigt som Ahlafors sumpade sina lägen var gästerna desto mer effektiva. I halvlek stod det därför 0-2.
– Det speglar hur hela hösten har sett ut. Vi gör allt rätt utom mål. Det kändes helt sjukt att vi var i ett tvåmålsunderläge i paus, säger planens och dagens främsta hemmaspelare Kalle Hamfeldt.

Eländet fortsatte i början av andra halvlek. 0-3 och tunga suckar längs Sjövallens konstgräsplan. Ett litet hopp tändes när Jesper Zetterlund drogs ned och domaren pekade på straffpunkten. Kalle Hamfeldt placerade den i stolpen.
– Dåligt av mig, men jag försökte få ”Jeppe” att vara med på en fräckis. Jag ville peta den till honom. Skitsamma, det blev ganska bra till sist ändå, menar Hamfeldt.

Eftermiddagen skulle sluta med ett gulsvart solsken, men först satte Frölunda 0-4 på straff bakom en maktlös Andeas Skånberg. Tränare Michel Berndtsson-Gonzales gjorde ett dubbelbyte och fick in Peter Antonsson och Alexander Steen. Den sistnämnde var inblandad i det första reduceringsmålet som Jesper Zetterlund äntligen fick tryck in. 1-4 med kvarten kvar.

Straff nummer två för Ahlafors tog Cornelis Leckborn hand om. Lagets skyttekung gjorde sitt första av tre mål för dagen. Nästa mål var bara två minuter borta och en fruktansvärd projektil efter en soloprestation satt otagbart i krysset. Med 3-4 på anslagstavlan drabbades Frölunda av panik och soppatorsk. Hemmalaget däremot hade fortfarande inte jublat en enda gång trots tre snabba mål. Fokus låg istället på att fullända det omöjliga uppdraget att vända 0-4. På det centrala mittfältet tog den rutinerade duon Kalle Hamfeldt och Niclas Graff över totalt. Det ena läget avlöste det andra och när Graff hittade Leckborn i djupled sex minuter före slutsignalen var kvitteringen ett faktum, men tro inte att Ahlafors slog av på takten. Tvärtom! Hemmalaget gick för seger. Det saknades inte chanser för ett segermål. Närmast var naturligtvis Leckborn som fick ett smörpass av kollegan Jesper Zetterlund, men avslutet vid närmsta stolpen var för tamt. I näste sekvens kom han själv fri med målvakten och kunde ha sett en fristående Zetterlund, men valde att försöka avsluta själv.

– Det är inget snack. Vi borde ha vunnit den här matchen. Sett till antalet heta målchanser är vi helt överlägsna, men det går inte att vara förbannad när man väntar 0-4 till 4-4. Vi har verkligen något grymt bra att bygga på. Titta vad vi byter in! Peter Antonsson, det är ju världens bästa fotbollsspelare, utbrister Kalle Hamfeldt plötsligt och han är också nöjd med hur sin egen säsong flutit på.
– Helt klart min bästa i Ahlafors och det beror bara på att jag har varit bättre tränad. Jag har varit med två till tre pass i veckan istället för en gång. Då blir du bättre, så enkelt är det.
Lagets säsong som helhet då?
– Vi kommer snett in i det efter sommarvilan. 3-3 mot Älvsborg var en katastrof med tanke på hur det såg ut. Vi lyckades inte vinna ett antal nyckelmatcher och luften gick ur oss. Sen har vi väl erkänt att VM-uppehållet inte var till vår fördel. Det blev fokus på fel grejer, säger Hamfeldt.

Ahlafors IF slutar åtta att jämföra med fjolårets fjärdeplats. Nu återstår att säkra truppen inför nästa år och klart är att Michel Berndtsson-Gonzales blir var som huvudtränare. Noterbort är att årets nyförvärv Cornelis Leckborn levererade. Han slutade trea i seriens skytteliga med hela 21 fullträffar.

Division 3 nordvästra Götaland
Ahlafors IF – Västra Frölunda 4-4 (0-2)

Mål AIF: Cornelis Leckborn 3, Jesper Zetterlund. Matchens kurrar: Kalle Hamfeldt 3, Cornelis Leckborn 2, Jesper Zetterlund 1.

Mer från sport

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Senaste nytt

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…

Fängelsedömd alebo på rymmen

Det var i mars i år som mannen dömdes i…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Han ska leda BORF framåt

Efter ett turbulent år med ett utbrett missnöje bland de…

Swansons invigde nya lokaler

Swansons grundades i Göteborg 1986 för att året därpå flytta…

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Ananda Thai i nya lokaler

Omflyttning sker på Ale Torg. I fredags var det Ananda…