Jonathan Lindström gör sin bästa säsong i den gulsvarta tröjan och var AIF:s främste aktör i poängmatchen borta mot Mellerud.
Jonathan Lindström gör sin bästa säsong i den gulsvarta tröjan och var AIF:s främste aktör i poängmatchen borta mot Mellerud.

AIF i nytt straffdrama

MELLERUD. Vid ställningen 1-1 och tre minuter kvar att spela pekade domaren på straffpunkten. Ahlafors IF var nära att förlora samtliga poäng borta mot Mellerud, men straffen tog i stolpen. – Det var nära ögat och det hade varit skandal om vi straffats på nytt i slutminuterna, pustade avstängde AIF-tränaren Michel Berndtsson-Gonzales.

Det var en jämn tillställning på Rådavallen. Två formstarka lag, båda med en fem matcher förlustfri svit bakom sig, gjorde upp. Gästande Ahlafors hade bollen, men hemmalaget skapade de hetaste målchanserna. Förutsättningarna var tuffa, då underlaget inte gav utrymme för någon teknisk fotboll. Med tre minuter kvar av första halvlek fick AIF ett bra frisparksläge utanför straffområdet.

Johan Elvings stramare tog i stolpen och till slut hittade bollen fram till Henrik Andersson som kunde raka in 0-1 från nära håll.

– Det kändes som att vi just då hade tagit över kommandot och vi inledde även andra halvlek positivt, men ju längre halvleken led desto ängsligare blev vi. Mellerud var mer desperata och tog över. De flyttade bland annat upp Markus Svensson i anfallet och fick en helt annan tyngd, beskriver Berndtsson-Gonzales matchutvecklingen.

Med 20 minuter kvar att spela tvingas både mittbacken Markus Hedberg och Jonathan Lindström att byta med känningar i ljumsken. Ahlafors hann inte riktigt formera styrkorna innan Markus Svensson drog till på halvvolley. Den meriterade 43-åringen stod återigen som målskytt mot AIF.

– Det är ett klassmål och det är bara att lyfta på hatten, berömmer den gulsvarta coachen som fick se matchen som åskådare efter förra omgångens röda kort.

Förra veckan straffade Vänersborgs IF den gulsvarta lagmaskinen på övertid efter att domaren blåst straff. Mot Mellerud var samme rättskipare i huvudrollen och i 87:e minuten stod AIF inför ett nytt dramatiskt ögonblick. En hemmaspelare föll i straffområdet och domarens signal ljöd.

– Jag kan bara konstatera att domarens position var urdålig och att han ändå vågar gå så långt att han blåser straff känns horribelt. Nu ville ödet inte straffa oss denna gång. Straffen gick i stolpen och ut, berättar Berndtsson-Gonzales.

Således fördelades poängen broderligt mellan lagen och det var inget som AIF såg som orättvist.

– Nej, sett till hur matchen utvecklade sig var det väl rättvist. Jag fick några ord med deras fixstjärna, Markus Svensson, efter matchen och han anser att vi är seriens bäst spelande lag. Det är bara lite spets framåt som saknas. Det kändes skönt att höra.

Vad värre är är att de gula korten haglade över Ahlafors. På lördag får Sjövallens hjältar klara sig utan tre ordinarie mittfältare. Johan Elving, Edwin Pearson och Kalle Hamfeldt är alla avstängda.

– Det blir en utmaning, men så är det för alla lag i slutet. Det är nu vi ska ha glädje av vår breda trupp. Det lutar nog åt att Sebastian Hollstein och Tobias Bratt får börja centralt. Det är ingen dålig uppställning i så fall. Vi får se hur killarna känner sig i veckan.

Hollstein vilade mot Mellerud, då han har haft känning i baksidan.

Division 3 nordvästra Götaland
Melleruds IF – Ahlafors IF 1-1 (0-1)
Mål AIF: Henrik Andersson.
Matchens kurrar: Jonathan Lindström 3, Andreas Skånberg 2, Kalle Hamfeldt 1.

Mer från sport

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Senaste nytt

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…

Fängelsedömd alebo på rymmen

Det var i mars i år som mannen dömdes i…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Han ska leda BORF framåt

Efter ett turbulent år med ett utbrett missnöje bland de…

Swansons invigde nya lokaler

Swansons grundades i Göteborg 1986 för att året därpå flytta…

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Ananda Thai i nya lokaler

Omflyttning sker på Ale Torg. I fredags var det Ananda…