Jonathan Lindström gör sin bästa säsong i den gulsvarta tröjan och var AIF:s främste aktör i poängmatchen borta mot Mellerud.
Jonathan Lindström gör sin bästa säsong i den gulsvarta tröjan och var AIF:s främste aktör i poängmatchen borta mot Mellerud.

AIF i nytt straffdrama

MELLERUD. Vid ställningen 1-1 och tre minuter kvar att spela pekade domaren på straffpunkten. Ahlafors IF var nära att förlora samtliga poäng borta mot Mellerud, men straffen tog i stolpen. – Det var nära ögat och det hade varit skandal om vi straffats på nytt i slutminuterna, pustade avstängde AIF-tränaren Michel Berndtsson-Gonzales.

Det var en jämn tillställning på Rådavallen. Två formstarka lag, båda med en fem matcher förlustfri svit bakom sig, gjorde upp. Gästande Ahlafors hade bollen, men hemmalaget skapade de hetaste målchanserna. Förutsättningarna var tuffa, då underlaget inte gav utrymme för någon teknisk fotboll. Med tre minuter kvar av första halvlek fick AIF ett bra frisparksläge utanför straffområdet.

Johan Elvings stramare tog i stolpen och till slut hittade bollen fram till Henrik Andersson som kunde raka in 0-1 från nära håll.

– Det kändes som att vi just då hade tagit över kommandot och vi inledde även andra halvlek positivt, men ju längre halvleken led desto ängsligare blev vi. Mellerud var mer desperata och tog över. De flyttade bland annat upp Markus Svensson i anfallet och fick en helt annan tyngd, beskriver Berndtsson-Gonzales matchutvecklingen.

Med 20 minuter kvar att spela tvingas både mittbacken Markus Hedberg och Jonathan Lindström att byta med känningar i ljumsken. Ahlafors hann inte riktigt formera styrkorna innan Markus Svensson drog till på halvvolley. Den meriterade 43-åringen stod återigen som målskytt mot AIF.

– Det är ett klassmål och det är bara att lyfta på hatten, berömmer den gulsvarta coachen som fick se matchen som åskådare efter förra omgångens röda kort.

Förra veckan straffade Vänersborgs IF den gulsvarta lagmaskinen på övertid efter att domaren blåst straff. Mot Mellerud var samme rättskipare i huvudrollen och i 87:e minuten stod AIF inför ett nytt dramatiskt ögonblick. En hemmaspelare föll i straffområdet och domarens signal ljöd.

– Jag kan bara konstatera att domarens position var urdålig och att han ändå vågar gå så långt att han blåser straff känns horribelt. Nu ville ödet inte straffa oss denna gång. Straffen gick i stolpen och ut, berättar Berndtsson-Gonzales.

Således fördelades poängen broderligt mellan lagen och det var inget som AIF såg som orättvist.

– Nej, sett till hur matchen utvecklade sig var det väl rättvist. Jag fick några ord med deras fixstjärna, Markus Svensson, efter matchen och han anser att vi är seriens bäst spelande lag. Det är bara lite spets framåt som saknas. Det kändes skönt att höra.

Vad värre är är att de gula korten haglade över Ahlafors. På lördag får Sjövallens hjältar klara sig utan tre ordinarie mittfältare. Johan Elving, Edwin Pearson och Kalle Hamfeldt är alla avstängda.

– Det blir en utmaning, men så är det för alla lag i slutet. Det är nu vi ska ha glädje av vår breda trupp. Det lutar nog åt att Sebastian Hollstein och Tobias Bratt får börja centralt. Det är ingen dålig uppställning i så fall. Vi får se hur killarna känner sig i veckan.

Hollstein vilade mot Mellerud, då han har haft känning i baksidan.

Division 3 nordvästra Götaland
Melleruds IF – Ahlafors IF 1-1 (0-1)
Mål AIF: Henrik Andersson.
Matchens kurrar: Jonathan Lindström 3, Andreas Skånberg 2, Kalle Hamfeldt 1.

Mer från sport

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Senaste nytt

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…