AIF:s avslutade storstilat

ALAFORS. Skadorna har avlöst varandra, men Ali El-Refaei har knutit näven.
Mot IK Svane var han tillbaka i Ahlafors startelva och satte det förlösande 3-1-målet.
– En underbar känsla att få vara med och bidra till lagets framgångar, säger den lycklige målskytten.

Ahlafors IF satte punkt för en bra vårsäsong med en 3-1-seger hemma över IK Svane. Vinsten grundlades i första halvlek med två klassmål. Linus Högberg gjorde 1-0 efter ett fint förarbete av Jonathan Lindström och Ali El-Refaei. Då hade det gått en knapp halvtimma. Ledningsmålet var ett resultat av ett stort bollinnehav och allt snabbare passningsspel. 2-0 kom som ett brev på posten bara några minuter senare. Niclas Elving bjöd sin försvarare på en resa ned till kortlinjen, tittade upp och såg Jonathan Lindström vid straffpunkten. Avslutet var iskallt och otagbart högt i mål.

– Det var ögongodis och kul att vi kunde bjuda på så fina mål när sponsorerna är på plats, kommenterar tränare Håkan Lindström med hänvisning till klubbens arrangemang för föreningens ekonomiska bidragsgivare.
– Bortsett första 10-15 minuterna i första halvlek har jag inga synpunkter. Vi är solida bakåt och utmanar friskt på båda kanterna. Sebastian Johansson balanserar perfekt på mitten tillsammans med Emil Jovicevic.

Övertaget före paus var så kompakt att scenförvandlingen i början av andra halvlek kändes närmast chockartat. Plötsligt uppträdde hela hemmalaget som en samling yra höns.
– Jag vet inte vad som händer, men det är inte första gången. Plötsligt blir vi helt utspridda och tappar våra positioner. Jag trodde vi skulle ut och motionera med Svane efter paus, men det krävdes en rejäl kraftsamling för att komma tillbaka i matchen, säger Håkan Lindström.

IK Svane var inte sena att tacka för inbjudan efter paus. Reduceringen till 2-1 kom efter sex minuter och den första kvarten på andra halvlek var riktigt dålig. Ahlafors insåg allvaret och höjde tempot. Spelet blev rakare och Jonathan Lindström höjde blicken, lyfte fram en boll som friställde Ali El-Refaei i djupled. Han fick mycket tid fram till en utrusande målvakt.
– Jag hann tänka mycket, men visste precis vad jag skulle göra. Jag såg att backen var långt bakom och förivrade mig inte. Alltid skönt att kunna slå in en säker bredsida, berättar Ali som sällan sett så lycklig ut.
– Det har varit några tuffa år med många skador och mycket rehab. Jag har varit nära att lägga av, men kärleken till fotbollen och att få vara med i det här laget har varit starkare. Just nu känner jag mig bättre än på länge.

Hur summerar du vårsäsongen?
– Vi har gjort det bra och spelet sätter sig allt mer. Det är så här det ska vara. Vi ska bli bättre för varje match och i höst kan vi hota alla lag. Det är kul att kunna utmana om en plats i startelvan och det är roligt att oavsett vem som spelar håller vi bra kvalitet. Alla har höjt sig, svarar Ali El-Refaei.

Håkan Lindström som gör sin första säsong som A-lagstränare i Ahlafors IF är även han full av beundran.
– För det första så är det en fantastik förening med så många eldsjälar. Sportsligt är det en underbar trupp att få jobba med, en härlig inställning i gruppen och det är alltid lika kul att åka till Sjövallen. Det är en del kulturkrockar, men de reder vi ut. Jag hade gärna haft tre poäng till med tanke på vad spelarna har presterat. Jag utgår från att det jämnar ut sig och om det stämmer att AIF är ett höstlag ser det väldigt intressant ut. Vi är med på allvar!

Med fem segrar och fyra oavgjorda parkerar Ahlafors IF som tabellfemma, bara tre poäng bakom serieledande Angered United som har en match mer spelad.

Division 3 nordvästra Götaland
Ahlafors IF – IK Svane 3-1 (2-0)

Mål AIF: Linus Högberg, Jonathan Lindström 2, Ali El-Refaei. Matchens kurrar: Sebastian Johansson 3, Jonathan Lindström 2, Ali El-Refaei 1.

Mer från sport

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Succésäsong för hemvändaren

Han fostrades i moderklubben Älvängens IK. I tonåren sökte han…

Senaste nytt

Ale Lucia gör sig redo

Ale Lucia har ändrat inriktning under de senaste åren. Det…

Försökte stoppa rullande bil – fastnade själv i hjulhuset

Räddningstjänsten fick loss kvinnan som fastnat i hjulhuset på en…

Glädje när tomten kom till torget

Lördagen före första advent gjorde sig julen påmind. Tomten kom…

Brandstationerna håller öppet hus

Det har blivit till en tradition med öppet hus på…

Här uppförs nya bostadsrätter

Det är FB Bostad som planerar att uppföra 24 bostadsrätter…

Politisk veteran som svingar klubban

Lars Ivarsbo har varit engagerad politiker i Lilla Edets kommun…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Starkt resultat för Lilla Edets kommun

Sammantaget går nämndverksamheterna ihop, men det finns ändå avvikelser jämfört…

Höjd VA-taxa i Ale kommun

VA-taxan i Ale kommun höjs med 16 procent för alla…

Ovisst ekonomiskt läge

Ale kommun har som regel att budgetera för ett överskott…

Kraftig brand i ladugård

Under natten till torsdag, strax efter klockan 02.30, larmades polis…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

Nu julpyntas Ale kommun

På söndag är det första advent och i veckan kommer…