Positiv samverkan. Ale kommun och Älvängens IK har tillsammans förverkligat drömmen om en konstgräsplan i Älvängen. I fredags klippte Lars Ingvarsson och Isabell Korn (M), Kultur- och fritidsnämndens ordförande, det blågula bandet.
Positiv samverkan. Ale kommun och Älvängens IK har tillsammans förverkligat drömmen om en konstgräsplan i Älvängen. I fredags klippte Lars Ingvarsson och Isabell Korn (M), Kultur- och fritidsnämndens ordförande, det blågula bandet.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/09/V-39-AIK-invigning.jpg

ÄIK invigde konstgräs

ÄLVÄNGEN. Det tackades flitigt när Älvängens IK invigde sin nya konstgräsplan i fredags kväll. Inte så konstigt heller. Bara föreningens ideella timmar uppgår till imponerande 4500.

ÄLVÄNGEN. Det tackades flitigt när Älvängens IK invigde sin nya konstgräsplan i fredags kväll.
Inte så konstigt heller. Bara föreningens ideella timmar uppgår till imponerande 4500.

Älvängens IK fick till sist inviga sin konstgräsplan. Av olika skäl har invigningen fått flyttats fram ett antal gånger, men när den väl ägde rum förstod vi snabbt varför den byggts. Regnet öste ner och normalt är det både svårt och omotiverande att sparka boll under sådana förutsättningar, men med konstgräs under fötterna har vädergudarnas makt minskat radikalt.
– Ja, det är ett enormt lyft för klubben och våra spelare. Konstgräset används maximalt och vi har haft närmare 150 spelare igång varje kväll sedan planen stod klar. Den används även spontant av killar och tjejer när inte klubben har lag i träning, berättar Martin Steen, en av många praktiska eldsjälar i ÄIK.

Flickor födda 02 fick äran att hjälpa till när klubbens ordförande Lars Ingvarsson tillsammans med Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Isabell Korn (M), symboliskt klippte det blågula bandet.
– Det är många som förtjänar ett tack idag. Personligen tycker jag det är tråkigt att Roger Henriksson, som ligger hemma med ryggskott, inte kan vara med när planen invigs. Hans insats har varit mycket betydelsefull för projektet, betonade Lars Ingvarsson.

Isabell Korn är imponerad av och tacksam över hur samarbetet har fungerat mellan kommunen och Älvängens IK.
– Det är en stor glädje att äntligen få stå här och se den färdiga konstgräsplanen. Ni har svarat för ett fantastiskt arbete och dessutom visat stort tålamod. Det är definitivt tack vare era insatser som den här planen har blivit verklighet. Ale kommun hade inte ensam kunnat bygga dessa planer och med gott samarbete har vi återigen visat att det går att utföra underverk, menade Isabell Korn.

Över 4000 ideella arbetstimmar ligger bakom arbetet med att anlägga konstgräs över den tidigare grusplanen. Älvängens IK:s framåtanda visade sig när föreningen tog hjälp av vägbyggarna. Entreprenadmaskiner som inte användes under helgerna fick klubben låna till planbygget.
– Här måste vi framhålla Jörgen Wester som transporterade maskinerna fram och tillbaka. Andreas Gustavsson, tidigare spelare, och ytterligare ett par duktiga maskinister hjälpte till att utföra alla schakt- och fyllningsarbeten. Det är så otroligt många som har bidragit och sett till att vi har kunnat hålla nere kostnaderna, berättar Martin Steen.

Även skolorna i Älvängen kan använda konstgräset och Älvängens IK har dessutom anlagt en 100-metersbana och en längdhoppsgrop. Mer är på gång.
– Ja, vi har ju de äldre att tänka på också. Vi ska nu bygga en riktig boulebana åt dem. Vidare hoppas vi att kommunen tar chansen att förverkliga resten av området. Spontanidrotten kan stärkas ytterligare genom att också bygga en konstgräsplan för 7-mannafotboll, en allaktivitetsplan för basket, landbandy med mera samt en skatepark. Det finns starka krafter kvar i föreningen som är beredda att bidra, men vi måste också känna att det finns en politisk vilja. Ett bättre tillfälle än nu får inte Ale kommun att färdigställa området. Jag hoppas de tar den chansen, säger Martin Steen.

Under invigningshelgen arrangerade ÄIK Älvevi Park Cup 2012. Arrangemanget blev en stor succé och cirka 800 spelare deltog i de 72 lagen som gjorde upp om pokalerna. Totalt gästade över 2000 personer cupen.

Lars Ingvarsson, ordförande i Älvängens IK, höll ett kortare invigningstal.

Lars Ingvarsson, ordförande i Älvängens IK, höll ett kortare invigningstal.

Mer från sport

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Positiva vindar i Ale Padelclub

I slutet av augusti invigde Dream Padel sin första hall…

Amira är svensk ungdomsmästare

Det är fredag kväll och inne i Fit4fight Gyms lokal…

Ny utmaning väntar för e-sportproffset

William ”Sn1lle” Andersson började att intressera sig för e-sport i…

Senaste nytt

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Pizzeria blev thaikök

Ortsborna har säkert noterat att skylten med Pizzeria Roma monterats…

De delar ut gratis mat – varje vecka

Samtidigt som allt flera familjer fått det tuffare ekonomiskt och…

Trafikolycka i Älvängen

Det kraftiga snöfallet ledde till problem i trafiken, på flera…

Eleverna tävlar bort matsvinnet

Allt började med att kökspersonalen på Alafors Fria Skola, i…

Matsvinnet minskade men målet missades

Kommunens mål inför 2022 var att minska matsvinnet till en…

75-åring uppvaktad av näringslivet

Complettbyggen AB och Alekuriren AB överlämnade en gratifikation på 25…

Kritiserade LSS-boendet ska byggas

Det var i januari förra året som lokaltidningen rapporterade om…

Positiva vindar i Ale Padelclub

I slutet av augusti invigde Dream Padel sin första hall…

Alebyggen har växt i rekordfart

Alebyggen summerar ånyo ett händelserikt år. Under fjolåret färdigställdes Änggatan…

Repslagarmuseet laddar för Båtmässan

Nu på lördag, den 4 februari, invigs Båtmässan i Göteborg.…

Amira är svensk ungdomsmästare

Det är fredag kväll och inne i Fit4fight Gyms lokal…

En eller två?

Debatten om en ny grundskola i Nol-Alafors har tagit fart…