Positiv samverkan. Ale kommun och Älvängens IK har tillsammans förverkligat drömmen om en konstgräsplan i Älvängen. I fredags klippte Lars Ingvarsson och Isabell Korn (M), Kultur- och fritidsnämndens ordförande, det blågula bandet.
Positiv samverkan. Ale kommun och Älvängens IK har tillsammans förverkligat drömmen om en konstgräsplan i Älvängen. I fredags klippte Lars Ingvarsson och Isabell Korn (M), Kultur- och fritidsnämndens ordförande, det blågula bandet.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/09/V-39-AIK-invigning.jpg

ÄIK invigde konstgräs

ÄLVÄNGEN. Det tackades flitigt när Älvängens IK invigde sin nya konstgräsplan i fredags kväll. Inte så konstigt heller. Bara föreningens ideella timmar uppgår till imponerande 4500.

ÄLVÄNGEN. Det tackades flitigt när Älvängens IK invigde sin nya konstgräsplan i fredags kväll.
Inte så konstigt heller. Bara föreningens ideella timmar uppgår till imponerande 4500.

Älvängens IK fick till sist inviga sin konstgräsplan. Av olika skäl har invigningen fått flyttats fram ett antal gånger, men när den väl ägde rum förstod vi snabbt varför den byggts. Regnet öste ner och normalt är det både svårt och omotiverande att sparka boll under sådana förutsättningar, men med konstgräs under fötterna har vädergudarnas makt minskat radikalt.
– Ja, det är ett enormt lyft för klubben och våra spelare. Konstgräset används maximalt och vi har haft närmare 150 spelare igång varje kväll sedan planen stod klar. Den används även spontant av killar och tjejer när inte klubben har lag i träning, berättar Martin Steen, en av många praktiska eldsjälar i ÄIK.

Flickor födda 02 fick äran att hjälpa till när klubbens ordförande Lars Ingvarsson tillsammans med Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Isabell Korn (M), symboliskt klippte det blågula bandet.
– Det är många som förtjänar ett tack idag. Personligen tycker jag det är tråkigt att Roger Henriksson, som ligger hemma med ryggskott, inte kan vara med när planen invigs. Hans insats har varit mycket betydelsefull för projektet, betonade Lars Ingvarsson.

Isabell Korn är imponerad av och tacksam över hur samarbetet har fungerat mellan kommunen och Älvängens IK.
– Det är en stor glädje att äntligen få stå här och se den färdiga konstgräsplanen. Ni har svarat för ett fantastiskt arbete och dessutom visat stort tålamod. Det är definitivt tack vare era insatser som den här planen har blivit verklighet. Ale kommun hade inte ensam kunnat bygga dessa planer och med gott samarbete har vi återigen visat att det går att utföra underverk, menade Isabell Korn.

Över 4000 ideella arbetstimmar ligger bakom arbetet med att anlägga konstgräs över den tidigare grusplanen. Älvängens IK:s framåtanda visade sig när föreningen tog hjälp av vägbyggarna. Entreprenadmaskiner som inte användes under helgerna fick klubben låna till planbygget.
– Här måste vi framhålla Jörgen Wester som transporterade maskinerna fram och tillbaka. Andreas Gustavsson, tidigare spelare, och ytterligare ett par duktiga maskinister hjälpte till att utföra alla schakt- och fyllningsarbeten. Det är så otroligt många som har bidragit och sett till att vi har kunnat hålla nere kostnaderna, berättar Martin Steen.

Även skolorna i Älvängen kan använda konstgräset och Älvängens IK har dessutom anlagt en 100-metersbana och en längdhoppsgrop. Mer är på gång.
– Ja, vi har ju de äldre att tänka på också. Vi ska nu bygga en riktig boulebana åt dem. Vidare hoppas vi att kommunen tar chansen att förverkliga resten av området. Spontanidrotten kan stärkas ytterligare genom att också bygga en konstgräsplan för 7-mannafotboll, en allaktivitetsplan för basket, landbandy med mera samt en skatepark. Det finns starka krafter kvar i föreningen som är beredda att bidra, men vi måste också känna att det finns en politisk vilja. Ett bättre tillfälle än nu får inte Ale kommun att färdigställa området. Jag hoppas de tar den chansen, säger Martin Steen.

Under invigningshelgen arrangerade ÄIK Älvevi Park Cup 2012. Arrangemanget blev en stor succé och cirka 800 spelare deltog i de 72 lagen som gjorde upp om pokalerna. Totalt gästade över 2000 personer cupen.

Lars Ingvarsson, ordförande i Älvängens IK, höll ett kortare invigningstal.

Lars Ingvarsson, ordförande i Älvängens IK, höll ett kortare invigningstal.

Mer från sport

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

Jakten på serieseger går vidare

När lagen möttes i våras bjöds publiken på en galen…

Senaste nytt

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

”Droghandel som är helt oacceptabel”

Det var inte tal om något larm eller ingripande när…