ÄIK klara för kval till damtrean

TEXT: Per-Anders Klöversjö
22 oktober 2023 kl. 14:53

KUNGÄLV. Älvängens IK:s damer får kvala till division 3.
Det står klart efter en övertygande seger i sista omgången borta mot IK Kongahälla.
– Helt underbart, vilken säsong tjejerna gör. Nu ser vi fram mot kvalet, säger ÄIK-tränaren Ali El-Refaei.

Det var den högsta graden av dramatik när division 4B Göteborg skulle avgöras på söndagen. Två lag var inblandade i kampen om den eftertraktade kvalplatsen till division 3. Floda vann sin måstematch över Zenith redan på lördagen med 3-2 och satte därför press på ÄIK som var tvungna att besegra IK Kongahälla för att ta sig förbi. Många nervknutar löste upp sig när Olivia Leyonlund gjorde 1-0 i den 37:e matchminuten, framspelad av Ebba Sporrong.
– Det var av naturliga skäl nervöst i början. Ledningsmålet var viktigt, då vi brände en del bra chanser, berättar Ali El-Refaei.

I andra halvlek spreds ett ännu större lugn när Tilde Sandh utökade till en 2-0-ledning med dryga halvtimmen kvar att spela. En kvart före slutsignalen skickade Alma Lundqvist in punkteringen, som betydde att resultattavlan på Kongevi visade 0-3.
Segern innebär att ÄIK slutar tvåa i tabellen och får kvala mot trean.
– När vi väl fick göra 2-0 släppte det. Det kunde blivit en ännu större seger. Tjejerna gjorde en bra andra halvlek. Nu väntar två kvalmatcher mot Mölnlycke med start nästa helg. Vi ser på förhand ut som väldigt jämnstarka. De har 12 segrar i år mot våra 11. Vi har inget att förlora. Målet var att bli ett topplag i serien och det lyckades vi med. En fin andraplats efter Mossens BK. Grejar vi kvalet är det självklart helt fantastiskt, säger Ali El-Refaei.

Värt att notera är att Älvängen lät 14-åriga Klara Landin vakta målet och hon tackade för förtroendet genom att hålla nollan.

Division 4B Göteborg damer
IK Kongahälla – Älvängens IK 0-3 (0-1)
Mål ÄIK: Olivia Leyonlund, Tilde Sandh, Alma Lundqvist 1.
Matchens kurrar: Ellen Podvorec 3, Sofia Marainen 2, Sofia Larson 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se