Dana Cup-mästare 2011. Lyckliga spelare och ledare i Älvängens F99 efter triumfen i danska Hjörring.
Dana Cup-mästare 2011. Lyckliga spelare och ledare i Älvängens F99 efter triumfen i danska Hjörring.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/08/v-33-Dana-Cup.jpg

Älvängens IK F-99 vann Dana Cup

– Ronja Henricsson utsågs till turneringens främste

Älvängens Änglar F-99 har varit i farten igen. Denna gång åkte 16 förväntansfulla spelare och fyra ledare till världens näst största ungdomsturnering i Hjörring Danmark för en veckas fotbollsspel, disco och mycket annat. Detta efter att ha kämpat hårt under tre års tid med att arbeta ihop pengar till denna resa. Arbetat såväl med en egen show, pantat burkar och sålt diverse saker.
Äventyret visade sig bli en sannsaga. Mycket av fokus låg i gruppen på att skapa minnen för framtiden, att vara bra kompisar och framför allt att ha roligt tillsammans. Genom att ha roligt och vara bra kompisar har detta laget vunnit många framgångar såväl på planen som utanför. Allt hänger ihop.
Vi är idag 20 99-tjejer som spelar fotboll tillsammans i Älvängens IK och vi hoppas bli fler i framtiden. Där vill vi att oavsett utvecklingsgrad så skall alla känna sig välkomna. Till Dana Cup åkte de 16 tjejer som spelat längst.
Väl framme i Dana Cup och Hjörring private real skola, som vi bodde på, var vi förväntansfulla och spända som pianotrådar. Under söndagen hade vi ett träningspass. Måndagen startade vi med att ha lagets första rena teoripass där vi pratade begrepp och grunderna för fotbollsspel. På eftermiddagen hade vi hjälp av Lödöse/Nygårds damlagstränare, Thomas Johansson, som höll i en riktigt bra träning. Vi alla hoppas att du kan komma och träna oss igen.
Första matchen spelade vi mot ett Norskt lag Vind IL. Matchen slutade 6-1 till ÄIK:s favör och helt rättvist. Efter trevande inledning släppte nerverna och hamnade på rätt plats och det blev spel mot ett mål.
Match två spelade vi mot mycket duktiga Slangerup från Danmark. Danskorna var duktiga och vi kom igång först efter fem trevande minuter. Matchen slutade 6-3. Slangerup spelade mycket moget och det visade sig att de skulle gå hela vägen till semifinal. Efter matcherna var det dags för välförtjänt disco.
Sju målskyttar
Match tre mot Hjörring SHI, som visade sig vara det minst tuffa laget i gruppen, blev det seger med 9-0. I denna match fick historien om Linneorna sin start genom att både Linnea Rönngård och Linnea Johannesson målade sina livs första mål. Sju målskyttar i en och samma match visar på lagets styrka.
Match fyra spelade vi mot ett duktigt danskt lag som hade chansen att gå vidare till A-slutspel vid vinst mot oss. De fick aldrig chansen ty efter någon minut var matchen klar och siffrorna slutade med 7-2. I och med detta hade vi vunnit gruppen, vi hade spelat otroligt bra. Vi dansade oss rakt igenom gruppspelet både ordagrant och fysiskt. Vi hade trevligt både på och utanför planen, vilket våra motståndare gick bet på. Offensivt, defensivt och målvaktspelet funkade otroligt bra.
På torsdagen var det dags för slutspelet, som vi även här dansade igenom med otroligt bra resultat där det finska laget Pallo stod för det hårdaste motståndet i semifinalen. De var fysiska och hade bra skott, som de använde sig av från de flesta platserna på planen. Men vi fick till slut det finska laget i brygga genom mycket bra och än mer fysiskt spel, mycket kantspel och snabba spelvändningar. Slutresultatet blev 5-2 till ÄIK, men det var spännande in i det sista. Het match med mycket känslor mot ett duktigt lag.
Fredagen och dags för Grande finale mot ett lag som vi hade spionerat på vid två tillfällen. Detta lag var mycket bra. Dock hade de förmodligen tittat på oss och spelade inte med den uppställning som de tidigare varit så framgångsrika med. De spelade mycket defensivt och hade väldig respekt för oss.
Vi fick matchen dit vi ville, 1-0 genom Maja som sprang ifrån tre spelare och lirkade in bollen. 2-0, Maja skjuter på mål och målvakten räddar men släpper en retur till Grundell som säkert springer 20 meter och bombar in bollen. Avslutar Dana cups målskörd gör Ida W som startade med första målet i turneringen.
Matchen spelades i Dansk TV där nationalsången spelades efter inmarschen på stadion. Vi var Dana Cup Mästare. Häftigt! Vid prisutdelningen fick vi en grymt stor buckla, guldhattar och bubbelsprut.
Ronja Henricsson, som var lagkapten under cupen, tog även hem priset som turneringens bästa spelare, vilket är väldigt stort i en sådan här turnering.
Det bästa av allt är att alla spelare har gjort allt det som krävs för att vinna. Alla drog sitt strå till stacken för denna seger. Efter finalen blev det segermiddag på restaurang för att sedan gå på Dana Cup-disco, även där bankettseger.

Ronja Henricsson utsågs till turneringens bästa spelare.

Ronja Henricsson utsågs till turneringens bästa spelare.

Mer från sport

Rejält kraftprov väntar för Christina

För tio år sedan flyttade Christina Molin till Surte tillsammans…

Skår drar sig ur seriesystemet 

Årets innebandysäsong i division 4 skulle på söndag inledas med…

Trialtävling i Surte

Första start äger rum klockan 10.00 och det är flera…

Premiärförlust för Ale Handboll

Almir Suljevic, 32, har meriter från Sveriges bästa handbollsliga. Här…

Senaste nytt

Så påverkas kommunen av elpriserna

På uppdrag av regeringen ska landets myndigheter se över sin…

Rejält kraftprov väntar för Christina

För tio år sedan flyttade Christina Molin till Surte tillsammans…

Bryggare med internationell erfarenhet

Anke Fries har sina rötter i Tyskland. Efter avslutade studier…

Mörck lysande i Ale Kulturrum

Vilken start på hösten som Ale Riksteaterförening har fått. Två…

Alebacken ger inte upp hoppet

Skidanläggningarna har det tufft, inte minst i södra Sverige. Där…

Nu lämnar Stefan Brandt vd-posten

Stefan Brandts avsked innebär också slutet på en lång yrkesbana…

Upp för Ale och ner för Lilla Edet

På onsdagen släpptes resultatet i Svenskt Näringslivs årliga ranking av…

Polis har skjutit beväpnad man

Strax före klockan sex på onsdagsmorgonen larmades polisen till en…

Skår drar sig ur seriesystemet 

Årets innebandysäsong i division 4 skulle på söndag inledas med…

Par blir av med 21 hundar

Det var efter en anmälan som Länsstyrelsen, i slutet av…

Trialtävling i Surte

Första start äger rum klockan 10.00 och det är flera…

Invigning av Älvbarnens familjecentral

På familjecentralen finns flera olika yrkeskategorier samlade för att på…

Centerpartiet går i opposition

Efter att valresultatet som innebar att Centerpartiet i Ale fick…