Andra raka nollan gav tre gulsvarta poäng

YTTERBY. Dramat i division tre nordvästra Götaland fortsätter.
Sju lag är inblandade i kampen om förnyade kontrakt.
Ahlafors IF skaffade sig genom seger över Ytterby ett bra utgångsläge inför slutrundan.

Efter en motig höst har Ahlafors IF tvingats spela de sista omgångarna med kniven mot strupen. Siktet är inställt på tre segrar och nio poäng. Det kommer garantera laget ett nytt kontrakt i trean även nästa år. Angered var första hindret och besegrades förra lördagen, idag fick Ytterby smaka på samma gulsvarta disciplin. Niclas Elving förlöste alla nervknutar när han redan i första anfallet skruvade in 1-0 till Ahlafors på Ytterns IP.
– Vi fick en drömstart på matchen, men tappade tyvärr lite fokus och Ytterby tog över i slutet. Jag påpekade för spelarna i paus att vi måste lyfta oss för att inte gå på en mina. Sättet som killarna genomför den andra halvleken är beundransvärt. Ärligt talat så tror jag inte vi släpper till en enda målchans, säger en nöjd AIF-tränare, Håkan Lindström.

En kvart in på andra halvlek deltog mer eller mindre hela den gulsvarta armén i det som till sist betydde att pigge högerbacken Hamdan Ramadan kunde placera ett inlägg på Jonathan Lindströms skalle. 2-0 var rättvist och bra för nerverna hos pressade ledare i Ahlafors IF.
– Det var ett väldigt vackert mål med många bra sekvenser. Hamdan gör ånyo en fantastisk insats och har gått från klarhet till klarhet under hösten, berömmer Håkan Lindström som också ville lyfta fram en klok ”gubbe” på mittfältet.
– Titta på Sebastian Johansson idag. Han ger laget ett nödvändigt lugn och med hans smarta säkra passningar minimerar vi misstagen. Han är så klok i sitt spel och har varit obeskrivligt värdefull i dessa ödesmatcher, säger Håkan Lindström.

Jesper Johannesson och Niclas Elving firade stora triumfer på varsin kant och det fanns definitivt lägen att göra flera mål, men i boxen har AIF fortsatt problem att hitta rätt. Av olika skäl tvingades han också disponera om försvarslinjen, då ordinarie mittbacken Henrik Andersson besväras av en ond ljumske. Unge Daniel Marsfeld fick fötroendet bredvid ankaret Markus Hedberg. Till vänster gjorde Edwin Pearson sin första match som försvarare.
– Den här laguttagningen har många haft synpunkter på och det är helt obegripligt för mig. Du måste se varje spelares enskilda styrkor. Hedberg och Marsfeld gjorde inte ett misstag på hela matchen. Unga spelare växer med förtroende och ska inte ifrågasättas innan de fått chansen, muttrar Håkan Lindström.

Ahlafors stängde matchen efter Jonathan Lindströms 2-0-mål. Edwin Pearson tog ett steg upp på mittfältet och Sebastian Hällbäck tog över som ytterback. AIF:s keeper Andreas Skånberg sattes faktiskt aldrig på något riktigt prov.
– Vi bestämde oss för att stänga båda kanterna och killarna gav aldrig Ytterby någon chans att komma in i handlingen. Jag är oerhört nöjd med sättet vi slutför matchen på och nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge för den sista avgörande omgången. Nu gäller det att slutföra uppdraget och ta en sista trea, då är jag trots allt nöjd med säsongen, säger Håkan Lindström.

I den sista omgången på söndag möter Ahlafors IF tabelltrean Landvetter hemma på Sjövallen. För att definitivt undvika kvalplatsen krävs ytterligare en trepoängare, men det finns lag som har det värre. Kode IF möter exempelvis Lerums IS som spelar om seriesegern. Kode måste vinna för att ta sig förbi AIF om nu den gulsvarta armén skulle krokna mot Landvetter.
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är en helt sjuk serie, men gör vi bara vårt finns det inget att frukta, avslutar Håkan Lindström.

Division 3 nordvästra Götaland
Ytterby IS – Ahlafors IF 0-2 (0-1)

Mål AIF: Niclas Elving, Jonathan Lindström. Matchens kurrar: Sebastian Johansson 3, Jonathan Lindström 2, Niclas Elving 1.

Mer från sport

Elin satsar på motocross

Elin Hansson satt för första gången på en crosscykel i…

Respass ur Svenska cupen

Ahlafors IF är utslaget ur Svenska cupen och drömmarna om…

Rudin bakom sen SBTK-seger

På torsdagskvällen var Skepplanda BTK på jakt efter sin andra…

De ska starta gåfotboll i Surte

Ann-Britt Mårtensson och Anneli Larsson har en lång historia inom…

Senaste nytt

Per är återfunnen vid liv

Han försvann under natten till måndag, 5 juni, i Skönningared…

Elin satsar på motocross

Elin Hansson satt för första gången på en crosscykel i…

Respass ur Svenska cupen

Ahlafors IF är utslaget ur Svenska cupen och drömmarna om…

Skepplanda BTK firar 75 år

Den stora jubileumsdagen närmar sig med stormsteg. När Skepplanda BTK…

Missing People om letandet efter Per

Han heter Per och är 62 år gammal. Senast någon…

Vd:n lämnar Edethus

Sanny Mattelin har varit vd på Edethus sedan den 1…

Rudin bakom sen SBTK-seger

På torsdagskvällen var Skepplanda BTK på jakt efter sin andra…

Här är risken större för viltolyckor

Förra året hanterades 65 624 viltolyckor i Sverige. I mer…

Rullatorrace som gjorde succé

Det blev inte bara ett utan tre rullstolsrace på lika…

De ska starta gåfotboll i Surte

Ann-Britt Mårtensson och Anneli Larsson har en lång historia inom…

Orimliga sparkrav på regionens sjukhus

Den senaste tidens rubriker och även en ledare i lokaltidningen…

Lastbil började brinna på E45

SURTE. Strax efter klockan 17 på onsdagen började en lastbil…

Kvinna döms till fängelse

Det var i februari förra året som en kvinna i…