Ännu en hedersam förlust för gulsvart

TEXT: Per-Anders Klöversjö
8 oktober 2023 kl. 20:41

ALAFORS. AIF var på väg att skrälla hemma mot tabelltrean Lunds BK.
Istället blev det ytterligare en hedersam förlust – och sura miner efteråt.
– Det var en tung förlust och vi var helt naturligt irriterade efter två bortdömda mål, säger försvarsgeneralen André Josefsson.

Ahlafors IF bjöd topplaget Lunds BK hårt motstånd på Svenska Stenhus Arenas konstgräs på lördagen. Efter en mållös första halvlek, där båda lagen hade haft svårt att komma till kvalificerade målchanser blev det bättre fart efter paus. Anom Chidi kom fri från halva plan tio minuter in i andra halvlek. Ett kliniskt avslut och 1-0 till hemmalaget. Målet gav sjävklart hemmalaget energi, men det fungerade också som en väckarklocka för gästande Lund. Tempot drevs upp och Ahlafors pressades tillbaka. Allt som oftast lyckades försvarslinjen med skicklige André Josefsson som ankare att stå emot och när bollarna passerade stod Andreas Skånberg stabilt i vägen. Kvitteringen hängde i luften och med knappt 20 minuter kvar fick Lund jubla och nu hade tabelltrean fått segervittring. Med tre minuter kvar av ordinarie speltid slog Linus Olsson till på nytt. 1-2 och en ny hedersam förlust in på det gulsvarta kontot. Efteråt uppvaktade flera spelare domartrion.

– Det var en tuff förlust där vi i stora delar av matchen gör det svårt för Lund och samtidigt lyckas bra med vårt eget spel. Efter slutsignalen var det lite irriterat, vilket är naturligt efter två bortdömda offsidemål. Vi var initialt även tveksamma till deras mål, men efter att ha sett videon kan de ha varit rätt dömt. Det är framförallt Oscars bortdömda mål i andra halvlek som fortfarande gnager lite, menar André Josefsson.

Ahlafors hade en vikarierande matchcoach i Michel Berndtsson Gonzalez, då tränare Niklas Tidstrand var avstängd. Han var resultatet till trots stolt över sitt lags insats.

– Vi gör det väldigt bra under stora delar av matchen, men vi möter en riktigt skicklig motståndare som till sist lyckas få hål på oss. Sett till matchen som helhet borde vi fått med oss en poäng, men det här är skillnaden på bottenlag och topplag. Ligger du däruppe har du självförtroende och ofta marginalerna på din sida, det gäller även domsluten. Det finns mycket positivt att ta med sig och jag blev bara mer övertygad om att vi kommer att greja det här. Killarnas inställning kommer att löna sig och här hemma på Sjövallen kommer vi inte att tappa fler poäng. Vi är riktigt starka här, säger han och tillägger:
– Jag pratade med Lund efter matchen och de var väldigt tacksamma över poängen. De kan inte förstå varför vi kämpar om nytt kontrakt, vi borde ligga högre upp. Den kommentaren tar jag med mig.

På lördag är det dags igen – klassiska Åtvidaberg gästar då Alafors. Efter 25 spelade omgångar är AIF fortfarande kvar på kvalplatsen i en jämn tabell.

Ettan södra
Ahlafors IF – Lunds BK 1-2 (0-0)
Mål AIF: Anom Chidi. Matchens kurrar: André Josefsson 3, Nils Strandahl 2, Anom Chidi 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se