Michell och Oliwer Aras tog båda medalj när diplom- SM i boxning avgjordes.
Michell och Oliwer Aras tog båda medalj när diplom- SM i boxning avgjordes.

Bröderna Aras gjorde succé i SM

LILLA EDET. Bröderna Michell och Oliwer Aras från Lilla Edet hamnade båda på pallen under årets Diplom-SM i Boxning. De drömmer om att en dag kunna leva på sporten.
– Det är att jag en dag ska kunna ha mitt namn därute och folk ska veta vem jag är på grund av sporten, säger Michell Aras.

Under pandemin har det inte direkt kryllat av tävlingstillfällen för våra aktiva boxare. Men till slut, efter att ha skjutits upp flera gånger, kunde Diplom-SM avgöras i Heby under helgen 23–24 oktober.

Bland de uttagna till tävlingen, som riktar sig till boxare upp till och med 15 år, var åtta från Västra Götalandsregionen. Av dem lyckades två att avsluta på pallen. Nämligen bröderna Michell Aras, 15, och Oliwer Aras, 13, från Lilla Edet som representerar Vänersborgs Boxningsklubb.

– Det kändes bra men just i stunden var man ändå besviken att man föll med två poäng, säger Oliwer Aras som belönades med ett silver efter att ha fallit på målsnöret i finalen.

I annan viktklass tävlade storebrorsan Michell. Med lite mer erfarenhet i ryggen har han tidigare kammat hem ett brons i samma tävling och i år var siktet inställt på guld.

– Jag hade tränat hårt inför det, jag var inte nervös och jag ville vinna. Men det gick ju sådär efter den skadan, säger Michell som i kvartsfinalen trampade snett och fick lindas om.

Det var däremot inget som hindrade honom från att fortsätta kämpa, vilket till slut även resulterade i ett hedersamt brons.

– Det var surt att jag förlorade på grund av att jag skadade mig, men jag är ändå nöjd över bronset. Jag fick åtminstone en pallplats med en skadad fot, säger Michell.

Att två bröder lyckas kamma hem medaljer i samma SM är anmärkningsvärt och bröderna berättar att de är glada för varandras skull.

– Det känns ju bra, det är ju inte så många som tagit sig dit. Det är inte en vardagsgrej att köra SM  liksom, säger Oliwer och storebrorsan fyller i:

– Det är kul att se att han också hakar på och gör bra ifrån sig. Det är roligt för vi kan ibland träna med varandra och stötta varandra. Sedan är det även kul att vi kan jävlas och retas med varandra trots att vi älskar varandra, säger Michell.

Nu är brödernas sikte inställt på turneringen ”King of the ring” som i år går av stapeln, i Borås, första helgen i november. En av världens största turneringar för manliga boxare med deltagare från hela världen.

Där har storebrorsan Michell ett silver att försvara och även Oliwer har siktet på pallen. Men frågar man bröderna om framtiden så är siktet riktat mot ännu större utmaningar.

Vad har ni för drömmar inom boxningen?

– Att nå så långt att jag kan leva på det jag gillar. Att jag kan leva på sporten, berättar Oliwer och storebrorsan är inne på samma spår.

– Det är att jag en dag ska kunna ha mitt namn därute och folk ska veta vem jag är på grund av sporten, säger Michell och fortsätter:

– Jag satsar på att komma in på gymnasiet i Solna, jag hoppas att jag kommer in. Så fort jag kommer in på gymnasiet och får chansen så kommer jag kunna ta mig utomlands, utanför Europa. Det leder till möten hos andra klubbar, matcher, ungdomslandslag och allting, säger Michell.

Daniel Marsfeld 

Mer från sport

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Senaste nytt

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…

Fängelsedömd alebo på rymmen

Det var i mars i år som mannen dömdes i…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Han ska leda BORF framåt

Efter ett turbulent år med ett utbrett missnöje bland de…

Swansons invigde nya lokaler

Swansons grundades i Göteborg 1986 för att året därpå flytta…

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Ananda Thai i nya lokaler

Omflyttning sker på Ale Torg. I fredags var det Ananda…