Boban Ilic en av Nols målskyttar hade stundtals bra fart, men Nödinge och Erdin Sivac hade ändå bra koll på händelserna.
Boban Ilic en av Nols målskyttar hade stundtals bra fart, men Nödinge och Erdin Sivac hade ändå bra koll på händelserna.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/05/V-22-Derby_Nodinge_2.jpg

Derbyn Alelagens fall

NÖDINGE. Derbyt mellan Nödinge och Nol slutade oavgjort. Båda lagen hade chans att avgöra, fast siktet var inte inställt. Dyrbart, men rättvist konstaterade båda tränarna.

NÖDINGE. Derbyt mellan Nödinge och Nol slutade oavgjort.
Båda lagen hade chans att avgöra, fast siktet var inte inställt.
Dyrbart, men rättvist konstaterade båda tränarna.

Martin Eriksson och Nol höll balansen, men inte mycket mer. Nödinge och Tobias Bäckman bjöd överraskande hårt motstånd och knep med all rätt en av poängen i derbyt på Vimmervi.

Martin Eriksson och Nol höll balansen, men inte mycket mer. Nödinge och Tobias Bäckman bjöd överraskande hårt motstånd och knep med all rätt en av poängen i derbyt på Vimmervi.

Nol fick bära favoritskapet inför årets första derby lagen emellan. När Bengt Almqvist har svårt att få ihop tio spelare till varje träning har Peter Karlsson i Nol alltid fler än 25.
– Ja, vi har olika förutsättningar, men alla våra killar som kommer håller en hög kvalité. Det kanske gynnar oss även om det hade varit kul att vara några till, sa NSK:s Bengt Almqvist som var mest nöjd av tränarna.

Hans adepter jagade ikapp underlägen två gånger. Nol tog ledningen tio minuter före paus genom Boban Ilic och resultatet fick anses rättfärdigat efter de första 45 minuterna. Den 100 personer stora derbypubliken förväntade sig säkert ett ökat tryck av gästande Nol efter paus, men det var istället hemmalaget som tog över kommandot. Omgående kvitterade också Dennis Asplund efter att ha blivit snyggt framspelad av Vedad Arnautovics långa inkast. Glädjen blev dock kortvarig. Direkt efter avspel gick Nol till motattack och Carl Erhamre kunde noteras för gästernas ledningsmål. Nödinges bollinnehav fortsatte emellertid och Vedad Arnautovics 2-2 var både logiskt och rättvist. Nolförsvaret stod plötsligt på vid gavel. Hemmalaget hade sedan åtskilliga chanser att sätta även trean, men den sista passningen gick antingen för långsamt eller i fel riktning. Adej Hayek hade en fot med i det mesta, men det blev aldrig mer än nära. Bernhard Hadenäs var den som fick bästa chansen. De sista tio minuterna svängde matchen på nytt. Nu tog Nol återigen över dirigentpinnen och borde nog ha fått en möjlighet från elvametaren? Filip Larsson fick ett gyllene tillfälle, men brände.
– Vi skapade tillräckligt för att punktera den här matchen. Totalt sett är det nog ändå rättvist. Nödinge gör det bra. De lyfte många långbollar mot vår backlinje och det oroade oss, sa Noltränaren Peter Karlsson direkt efter slutsignalen.

Bengt Almqvist hos hemmalaget menade att det är svårt att begära mycket mer av en trupp där träningsnärvaron inte tillhör bästa grenen. Han var ändå nöjd med en pinne.
– Det är hett om öronen i slutet fast vi ska inte be om ursäkt. Vi förtjänade den här poängen, men samtidigt spelade vi nog bort varandra från de främsta placeringarna i serien.

Om den saken råder inga tvivel. Derbymatcherna som alltid har en tendens att bli tuffa och täta slutar inte sällan med delad pott. Det gynnar övriga topplag. Säve och Komarken är redan på väg att segla ifrån. Dessutom meddelades i veckan att Cruz Azul IF drar sig ur serien. Seriens överraskning är Surte IS FK som efter sju omgångar har lika många poäng som Nol IK. På lördag väntar ett nytt derby, denna gång mellan Nol och Älvängen. Nytt kryss då?

Mer från sport

Hjärtums fotbollshjärta har stannat

Det var i juni som lokaltidningen besökte natursköna Billerödsvallen då…

Axel bäst i Sverige

Som sjuåring fick Axel Mattsson sin första gokart och sedan…

AIF värvar duo från Qviding

De båda försvararna var ordinarie i det Qviding som förra…

Johanna uttagen till VM

Långdistanslöpning har alltid legat Johanna Tidholm varmt om hjärtat. Hon…

Senaste nytt

Inga planer på en ny simhall

Det anrika badhuset i Lila Edet invigdes redan 1935 men…

Extra ljus på brott i nära relation

Lokaltidningen träffar Daniel Norlander och Jessica Ask, kommunpolis i Ale,…

Evenemang för motorburen ungdom

Lördagen den 4 februari bjuds allmänheten in till parkeringsplatsen utanför…

P-vakter som skapar trygghet

Ipatrol är det lokala bevakningsföretaget med ronderande bilar nattetid i…

Lista: Vanligaste brotten i Ale

Under 2022 minskade polisanmälningarna i Sverige med två procent, jämfört…

Allvarligt skadeläge efter olyckan

Det var vid 19.20-tiden under lördagskvällen i närheten av Skepplanda,…

Laddinfrastrukturplan antagen i Lilla Edet

– Det känns fantastiskt att den laddinfrastrukturplan Centerpartiet drivit på…

Frukostmöte arrangeras hos Dreampadel

Det pratas om en padeldöd i Sverige. Den senaste tiden…

Lödöses varvshistoria dokumenterad

Filmskaparen Anders Lundin, som driver Bohusföretaget Lightray, dokumenterar en tid…

Hjärtums fotbollshjärta har stannat

Det var i juni som lokaltidningen besökte natursköna Billerödsvallen då…

Här läser eleverna som aldrig förr

”Den stora läsutmaningen” av Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur och Kultur…

Nock varslar anställda

Det har varit tätt med rapporteringen från Nock Massiva Trähus…

Friades från taxirån – vill ha ersättning

Mannen, som är i 25-årsåldern, stod åtalad misstänkt för att…