Efterlängtad dubbel för Surte IS IBK

BOHUS. Surte IS IBK:s herrar vann även årets andra derby mot Ale IBF.
Matchen fick ett rafflande slut, där gästande Ale vände ett tvåmålsunderläge till ledning i slutskedet, men hemmalaget kom tillbaka.
– Vad gör man inte för publiken, säger Surtes leende lagkapten Toni Hilkamo.

Precis som i höstas lockade derbyt storpublik till Bohushallen och ingen kunde klaga på underhållningen. Det var tätt och tufft i tre perioder. Surte IS IBK fick gälla som favoriter mot ett Ale IBF som i år har parkerat sist i tabellen med endast en seger.

– Ett derby är ett derby. Vi visste att det skulle bli svårt och är det någon match Ale, trots allt vill vinna i år, är det mot oss, säger Surtetränaren Tobbe Engström.

Därför var Almir Mehmedagics, en av planens allra bästa, ledningsmål viktigt. Det gav hemmalaget ett visst lugn. Markus Söder kunde också dryga ut till 2-0 med fyra minuter kvar av den första perioden. Mattias Svahn lyckades reducera före pausvilan, men direkt i upptakten av mittperioden höll sig Peter Larsson framme och skickade in 3-1. Ale IBF kämpade tappert, men fick jobba i uppförsbacke. Gästerna fick dock en utsökt inbjudan i matchen när både Almir Mehmedagic och Linus Warnholtz visades till utvisningsbänken. Likt många gånger tidigare storspelade Surtemålvakten Oliver Engström när han som bäst behövdes och med målramen till hjälp lyckades han förhindra reduceringar. Hemmalagets ledning såg stabil ut inför slutakten, men ett välplacerat straffslag signerat Tobias Hellman gav Ale ny energi. Av bara farten hängde Alfred Olofsson in 3-3 halvminuten senare. Plötsligt hade gästerna tagit sig in i derbyt på allvar. Surte vaknade till liv och Peter Larsson sköt 4-3, men Ale hade fått vittring. Oliver Salmi kvitterade och när klockan visade 16.42 kontrade Daniel Blomqvist in 5-4 till jumbolaget som såg ut att ha chockat favoriten. Vilt jubel i Ale IBF, men hemmalaget var inte besegrat – möjligen tagna på sängen. Glädjen hos gästerna blev kortvarig. Matchens artist, Almir Mehmedagic var inte färdig. 5-5 kom omgående efter slarv i Aleförsvaret och unge Markus Söder satte 6-5 bara sekunder efteråt. Derbyt bytte ansikt på nytt och när Ale jagade ännu en kvittering kunde nämnde Almir sätta 7-5 i tom kasse.

Vad hände egentligen?
– Vi tappar fokus under några minuter och Ale gör det riktigt bra. De jobbar hårt, men vårt signum hela säsongen har varit att aldrig ge upp. Nu fick vi nytta av den moralen igen. Vi ville så gärna vinna dubbeln i år. Förra säsongen var det Ale som vann båda derbyna, trots att det var två tuffa bataljer. Nu var det vår tur och jag tycker vi har förtjänat det här, säger Surtes lojale lagkapten och trotjänare, Toni Hilkamo.

Det rafflande slutet fick publiken att svettas, jubla och tjuta.
– Så här ska det vara. Det är fantastiskt att få spela inför en sådan publik och kul att båda lagen kunde bjuda till. Nästa år ser det ut att bara bli ”derbyn” mot Marstrand och självklart kommer vi att sakna mötena med Ale.

Noterbart var att Surte släppte återigen släppte fram spelare födda 1998-99. Markus Söder, 16, var yngst och antecknade sig för två mål och en assist. Nästa generation har börjat ta för sig.

Division 3 Göteborg
Surte IS IBK – Ale IBF 7-5 (2-1, 1-0. 4-4)
Mål SIS: Almir Mehmedagic 3, Peter Larsson 2, Markus Söder 2. Mål Ale: Tobias Hellman, Alfred Olofsson, Daniel Blomqvist, Oliver Salmi, Mattias Svahn. Matchens kurrar SIS: Almir Mehmedagic 3, Oliver Engström 2, Markus Söder 1. Matchens kurrar Ale: Daniel Blomqvist 3, Anton Hermansson 2, Tobias Hellman 1.

Mer från sport

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Senaste nytt

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…