Det var Lilla Edet som hade anledning att jubla på Sjövallen i lördags. Gästerna vann även årets andra Götaälvdalsderby mot Ahlafors med 4-2.
Det var Lilla Edet som hade anledning att jubla på Sjövallen i lördags. Gästerna vann även årets andra Götaälvdalsderby mot Ahlafors med 4-2.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/09/v-37-Götaälvdalsderby-1.jpg

Favorit i repris för Lilla Edets IF

ALAFORS. Historien upprepade sig. För andra gången det här året kunde Lilla Edets IF vinna mot Ahlafors IF. Segersiffrorna blev desamma som på Ekaråsen i våras.

ALAFORS. Historien upprepade sig.
För andra gången det här året kunde Lilla Edets IF vinna mot Ahlafors IF.
Segersiffrorna blev desamma som på Ekaråsen i våras.

Ahlafors IF fick ånyo uppleva en 4-2-förlust i Göta älvdalsderbyt mot Lilla Edets IF. Gästerna visade störst vilja på regntunga Sjövallen och trots underläge vid två tillfällen kunde rödblått gå segrande ur striden.
– Jag är oerhört nöjd med grabbarnas insats, att vi lyckas samla ihop oss och vinna med kniven på strupen. Vi har haft en fantastiskt bra träningsvecka, den bästa sedan i vintras, och jag kände att något var på gång. Intensiteten och fokuset har funnits där och det fanns bara en sak i spelarnas huvud idag, sade en mycket lättad LEIF-tränare, Daniel Lennartsson, direkt efter slutsignalen.

Likt vårmötet var det Ahlafors som hamnade i ett målmässigt överläge. Efter 13 minuter sprintade Niclas Elving runt på sin vänsterkant och serverade Ali El-refaei ett öppet läge och 1-0 till AIF.

Knappa halvtimmen var spelad när LEIF kvitterade. Emil Lundblads frispark nådde Martin Erlandssons panna vars välriktade nick gav Marcus Olsson öppet mål.

Slutet av den första halvleken utvecklade sig till rena målexplosionen. Hemmalaget återtog kommandot när Peter Antonsson fick fritt fram att styra in Johan Elvings känsliga frisparkslyftning.

Banans främste aktör, Niclas Graff, låg sedan bakom gästernas vändning. I den 43:e minuten frispelade han Martin Erlandsson, som med en lätt chipp, och med god hjälp av en hemmaförsvarare, lyckades få bollen i nät.

LEIF-jubel

Knappt hade 2-2 kommit upp på anslagstavlan förrän det var dags för nytt LEIF-jubel. Återigen var det Graff som agerade framspelare. Den lille tekniske bolltrollaren vände ut och in på sin bevakning och skickade in ett inlägg där Marcus Olsson bara hade att buga in 2-3.

Den förväntade AIF-anstormningen efter pausvilan uteblev. När Marcus Olsson spelade snett-inåt-bakåt till anfallaren Marcus Tersing, som med ett direktskott sköt 4-2 i den 61:a spelminuten, var det spiken i hemmakistan. Det spelade ingen roll att Ahlafors tränare, Lars-Gunnar Hermansson, beordrade full offensiv och gick ner på en trebackslinje för att öka trycket i attackspelet. LEIF:s försvar stod pall och segern var aldrig hotad.
– Ledningsmålet före halvtidsvilan var oerhört skönt att få med sig. I den andra halvleken tycker jag att vi är starkare och bättre än Ahlafors, sammanfattade Daniel Lennartsson.

Underpresteras

Kollegan i AIF-lägret var av förståeliga skäl inte lika munter när han lämnade omklädningsrummet på Sjövallen. Blicken talade sitt tydliga språk.
– Vi saknar öknar ödmjukhet och det underpresteras på tre, fyra fötter. Det har man inte råd med, förklarade en besviken Lars-Gunnar Hermansson.
– Vi följer inte matchplanen och det får konsekvenser för resultatet. När man fastnar för åttonde gången mellan mittplanen och sista tredjedelen är det kanske dags att lyssna och göra det man blir tillsagd.

Det är lätt att förstå AIF-tränarens frustration. Misstagen var i många fall hårresande och den disciplin som gulsvart visade i 2-0-vinsten borta mot Warta senast var som bortblåst.

I nästa omgång har Ahlafors att möte tabelltvåan Fässberg borta medan Lilla Edet tar sig an nästjumbon Väster på bortaplan. Att Väster besegrade Warta med 3-2 på söndagseftermiddagen framkallade glädje hos båda Götaälvdalslagen.

Foto: Allan Karlsson

Säkert grepp om händelserna hade målvakten Tom Christiansen och övrig Lilla Edet-spelare under den andra halvleken. Ahlafors lyckades inte få till det på den sista tredjedelen.

Säkert grepp om händelserna hade målvakten Tom Christiansen och övrig Lilla Edet-spelare under den andra halvleken. Ahlafors lyckades inte få till det på den sista tredjedelen.

Mer från sport

En femetta som tar AIF närmare ettan

Med tre omgångar kvar av division 2 norra Götaland toppar…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

Senaste nytt

En femetta som tar AIF närmare ettan

Med tre omgångar kvar av division 2 norra Götaland toppar…

Drunkningstillbud i älven

Det var vid lunchtid på söndagen som räddningstjänsten larmades till…

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…