Femte förlusten för de gulsvarta damerna

TEXT: Per-Anders Klöversjö
15 maj 2016 kl. 20:53

SKEPPLANDA. Nollan är dessvärre intakt även efter femte omgången i damernas division 1 norra Götaland.
Skepplandas damer får fortsätta vänta på första poängen.
– Idag när vi inte kommer upp i nivå är det lättare att ta en förlust, Skövde dominerade totalt, säger assisterande tränaren Jimmy Johansson.

Säsongsinledningen på den andra säsongen i division 1 kunde inte fått en värre start. Fyra förluster, varav tre med uddamålet. I lördags kom femte raka nederlaget. Skövde KIK ägde boll, initiativ och målskyttet. 0-1 placerades snyggt i mål från nära håll redan efter en kvart. Innan dess hade Amanda Errind varit igenom, men avslutet strök målramen.
– Vi har tre kvalificerade målchanser, men får inte utdelning. Om vi fått hål på dem i inledningen är jag övertygad om att matchbilden kunde ha blivit en annan. Vi behöver lite medvind, men just nu är det stolpe ut, säger Jimmy Johansson.

Efter Skövdes ledningsmål tog gästerna över helt och Skepplanda hade svårt att skapa något eget spel. Anfallen blev korta och attackerna bestod av enskilda solorace. I matchminut 37 fick Skövdes Olivia Sandahl kalasträff från 30 meter. Bollen seglade in i mål.
– Hopplöst att försvara sig mot. Det är synd att inte vi kan få några sådana skott med oss, säger Jimmy Johansson.

Motgångarna fortsatte i andra halvlek som bara vara åtta minuter gammal när Linda Alexandersson gjorde sitt andra mål för dagen och 0-3.
– Vi var aldrig nära idag. De gjorde oss dåliga och om vi haft oflyt tidigare så får vi erkänna att dagens match var en dålig insats från vår sida. Det är bara att ta nya tag, säger Johansson.

Skepplanda lider av att Sophie Högrell fortfarande inte kan spela, men en comeback närmar sig. Även Emelie Johansson har varit sjuk och inte kunnat spela de senaste matcherna.
– Båda står för löpvilja, tuffhet och aggressivitet. De tillför mycket och självklart vill vi ha alla spelare tillgängliga. Mot Rävåsen på söndag hoppas vi åtminstone att Emelie kan vara tillbaka, avslutar Jimmy Johansson.
Amanda Errind tröstmålade i 89:e minuten.

Division 1 norra Götaland damer
Skepplanda BTK – Skövde KIK 1-4 (0-2)

Mål SBTK: Amanda Errind. Matchens kurrar: Amanda Errind 3, Lina Karlsson 2, Josefin Johansson 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se