Fin skalp för ÄIK

ALAFORS. Älvängens snabbfotade Niklas Ahlbom visade att släkten är värst. Ahlbom som även har representerat Ahlafors IF avgjorde onsdagens träningsmatch till ÄIK:s fördel.
– Härligt att vara tillbaka på Sjövallens fina matta och att få avgöra med ett vänsterskott på Skånberg känns inte fel, sa matchhjälten med ett brett segerleende.

Drabbningar mellan Ale kommuns representationslag har alltid varit prestigeladdade i såväl serie- som tränings- och cupsammanhang. Det är matcher ingen vill förlora. Här spelar serietillhörighet mindre roll, men självklart var det särskilt inspirerande för Älvängens IK i division 4 att mäta krafter med topplaget i division 2, Ahlafors IF.
– Framför allt är det kul att kunna övertyga killarna om att det inte skiljer så mycket. Det går lite snabbare, men det är fullt möjligt för oss om vi följer vår gameplan att redan idag rubba lag på den här nivån. Till helgen får vi chansen att mäta oss med Qviding ytterligare en division upp. Det betyder oerhört mycket för våra yngre spelare. De utvecklas enormt av våra erfarna spelare som spelat i högt upp, men också av att möta motståndare på den här nivån. Jag är så nöjd med hur vi står upp i den här matchen mot Ahlafors, summerade ÄIK-tränaren Niklas Tidstrand sina intryck.
Han hade själ att sträcka på sig. Älvängen svarade för en imponerande insats på Sjövallen som långa stunder bjöd på ihållande regn och en mullrande åska i bakgrunden. Hos hemmalaget mullrade det säkert också en del efteråt. Bortsett tio minuter i första halvlek var det tempofattigt och fantasilöst. Lång ifrån det spel som gjort dem till ett topplag i division 2.
– Hatten av för Älvängen. Jag tycker de gör en kanonmatch och kommer definitivt att utmana om seriesegern i fyran. Vår prestation är okej i första halvlek. Att vi inte får ut maximalt beror naturligtvis på att vi valde att spela med helt nya uppställningar. Vi valde till exempel att vila tre av våra nyckelspelare helt. (Jesper Zetterlund, Rasmus Hegab och Samuel Edlund), då höstpremiären mot Oddevold på fredag ligger lite för nära. Vi ville inte riskera några skador, konstaterade AIF:s tränare Michel Berndtsson Gonzalez.

I Älvängen visade rutinerade spelare som Marius Evensen, Kenny Hildeby och försvarsgiganten Adam Rosén sitt stora värde för laget. Marius serverade måltjuven Jesper Knaving en läcker passning i 23:e minuten och 0-1 skarvades läckert in bakom en chanslös Andreas Skånberg. Ahlafors behövde inte vänta särskilt länge på en kvittering. Viktor Bred fick använda sin höger en bit in i straffområdet efter en fin assist av lagkapten Jesper Nilsson. Oavgjort i paus skulle Ahlafors vara mest tacksamma för.
I andra halvlek bytte båda lagen många spelare, men det var Älvängen som visade mest energi och i en omställning hamnade bollen till sist hos Niklas Ahlbom som kunde stöta in segermålet från nära håll med vänstern. Denna gång agerade Jesper Knaving framspelare.
– Jag missade våra två första matcher i våras, men känner mig i fin form nu. Ahlafors saknade så klart några av sina ordinarie spelare fast det fråntar oss inte vår prestation. Vi gav dem en rejäl match i 90 minuter och självklart är det jätteroligt att vi lyckas vinna här på Sjövallen, tyckte Ahlbom.

Älvängens IK drar igång seriespelet igen den 17 augusti hemma mot Lerums IS. För Ahlafors del väntar toppmöte med Oddevold borta redan på fredag. Samtliga spelare i truppen rapporteras vara hela och friska.

Träningsmatch
Ahlafors IF – Älvängens IK 1-2 (1-1)

Mål AIF: Viktor Bred.
Mål ÄIK: Jesper Knaving, Niklas Ahlbom.

Mer från sport

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

Senaste nytt

De öppnar sitt hem för barn och ungdomar

Som åttaåring blev Petra placerad på ett familjehem första gången.…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

Yogan är en självklar del i Petras liv

Petra Avebring är ursprungligen från Värmland, flyttade till Göteborg för…

”Ale måste satsa för att vinna”

I 13 år har Johan Trouvé varit vd för Västsvenska…

Påskfirande på Bohus fästning

Förra årets påskevent lockade cirka 2 500 besökare. Om väderleken…

”En utmaning att nå topp tre”

Ahlafors IF, herr Serie: Ettan Södra. Premiär: Norrby IF (h),…

Befolkningstillväxten har avtagit

En befolkningsprognos är en kvalificerad uppskattning av hur befolkningen väntas…

Alafors Bil & Maskin sopar rent

Alafors Bil & Maskin styrde om sin verksamhet i slutet…

Ny kyrkoherde i Starrkärr-Kilanda

Hon växte upp i ett kristet hem på Donsö, blev…

Nybildade bostadsrätter i Surte

Bostadsrättföreningen bildades i samband med att tidigare fastighetsägare gick ut…