Fin skalp för ÄIK

– Besegrade Ahlafors IF på Sjövallen

ALAFORS. Älvängens snabbfotade Niklas Ahlbom visade att släkten är värst. Ahlbom som även har representerat Ahlafors IF avgjorde onsdagens träningsmatch till ÄIK:s fördel.
– Härligt att vara tillbaka på Sjövallens fina matta och att få avgöra med ett vänsterskott på Skånberg känns inte fel, sa matchhjälten med ett brett segerleende.

Drabbningar mellan Ale kommuns representationslag har alltid varit prestigeladdade i såväl serie- som tränings- och cupsammanhang. Det är matcher ingen vill förlora. Här spelar serietillhörighet mindre roll, men självklart var det särskilt inspirerande för Älvängens IK i division 4 att mäta krafter med topplaget i division 2, Ahlafors IF.
– Framför allt är det kul att kunna övertyga killarna om att det inte skiljer så mycket. Det går lite snabbare, men det är fullt möjligt för oss om vi följer vår gameplan att redan idag rubba lag på den här nivån. Till helgen får vi chansen att mäta oss med Qviding ytterligare en division upp. Det betyder oerhört mycket för våra yngre spelare. De utvecklas enormt av våra erfarna spelare som spelat i högt upp, men också av att möta motståndare på den här nivån. Jag är så nöjd med hur vi står upp i den här matchen mot Ahlafors, summerade ÄIK-tränaren Niklas Tidstrand sina intryck.
Han hade själ att sträcka på sig. Älvängen svarade för en imponerande insats på Sjövallen som långa stunder bjöd på ihållande regn och en mullrande åska i bakgrunden. Hos hemmalaget mullrade det säkert också en del efteråt. Bortsett tio minuter i första halvlek var det tempofattigt och fantasilöst. Lång ifrån det spel som gjort dem till ett topplag i division 2.
– Hatten av för Älvängen. Jag tycker de gör en kanonmatch och kommer definitivt att utmana om seriesegern i fyran. Vår prestation är okej i första halvlek. Att vi inte får ut maximalt beror naturligtvis på att vi valde att spela med helt nya uppställningar. Vi valde till exempel att vila tre av våra nyckelspelare helt. (Jesper Zetterlund, Rasmus Hegab och Samuel Edlund), då höstpremiären mot Oddevold på fredag ligger lite för nära. Vi ville inte riskera några skador, konstaterade AIF:s tränare Michel Berndtsson Gonzalez.

I Älvängen visade rutinerade spelare som Marius Evensen, Kenny Hildeby och försvarsgiganten Adam Rosén sitt stora värde för laget. Marius serverade måltjuven Jesper Knaving en läcker passning i 23:e minuten och 0-1 skarvades läckert in bakom en chanslös Andreas Skånberg. Ahlafors behövde inte vänta särskilt länge på en kvittering. Viktor Bred fick använda sin höger en bit in i straffområdet efter en fin assist av lagkapten Jesper Nilsson. Oavgjort i paus skulle Ahlafors vara mest tacksamma för.
I andra halvlek bytte båda lagen många spelare, men det var Älvängen som visade mest energi och i en omställning hamnade bollen till sist hos Niklas Ahlbom som kunde stöta in segermålet från nära håll med vänstern. Denna gång agerade Jesper Knaving framspelare.
– Jag missade våra två första matcher i våras, men känner mig i fin form nu. Ahlafors saknade så klart några av sina ordinarie spelare fast det fråntar oss inte vår prestation. Vi gav dem en rejäl match i 90 minuter och självklart är det jätteroligt att vi lyckas vinna här på Sjövallen, tyckte Ahlbom.

Älvängens IK drar igång seriespelet igen den 17 augusti hemma mot Lerums IS. För Ahlafors del väntar toppmöte med Oddevold borta redan på fredag. Samtliga spelare i truppen rapporteras vara hela och friska.

Träningsmatch
Ahlafors IF – Älvängens IK 1-2 (1-1)

Mål AIF: Viktor Bred.
Mål ÄIK: Jesper Knaving, Niklas Ahlbom.

Gratis!
Mer från sport

Stabil sista utpost

Drygt tre år har gått sedan Erik Hvenfelt packade sina väskor och begav sig till Ystad. Det var en chansning…

Emma-Nellie påkörd av konkurrent

Under den gångna helgen avgjordes den första VM-deltävlingen i jetski i Olbia på Sardinien och redan innan det första racet…

Angered tvålade dit AIF

Årets första möte med Angered blev en nyttig läxa för Ahlafors. Laget gjorde mycket rätt, men i de båda boxarna…

Efterlängtad seger för ÄIK

Älvängens IK kom till torsdagens bortamatch med en svag trend i ryggen. I lördags lyckades de vitblå endast ta en…


Senaste nytt

Dagevent med hälsan i fokus

Mia Vikander arbetar som kostrådgivare och hälsocoach genom sitt eget företag Viaventri. – Jag jobbar med personlig kostrådgivning, föreläsningar, kurser,…

Stabil sista utpost

Drygt tre år har gått sedan Erik Hvenfelt packade sina väskor och begav sig till Ystad. Det var en chansning…

Flitiga skräpplockare i Lödöse

I år slog Håll Sverige Rent-dagen rekord med över 130 000 deltagare över hela landet. – 2020 hade vi över…

Låt Ale kommun växa 

I kölvattnet av en alltmer vanskött och ekonomiskt pressad situation i Lilla Edets kommun har vi nått vägs ände. I…

Lilla Edet klättrar och Ale backar

Företagen i Ale är nöjdare och ger högre betyg inom flera områden i årets undersökning jämfört med fjolårets. Även det…

35-årig alebo dömd till rättspsykiatrisk vård

I början av september kom domen mot den 35-åring som satte en hel granngård i skräck på Norra Klöverstigen i…

Bästa resultatet någonsin

För ett och ett halvt år sedan påbörjades ett omfattande renoveringsprojekt på Fuxernaskolan 7-9. Ventilationen har bytts ut, golv och…

Emma-Nellie påkörd av konkurrent

Under den gångna helgen avgjordes den första VM-deltävlingen i jetski i Olbia på Sardinien och redan innan det första racet…

Kyrkovalet lockade få

I kyrkovalet har alla medlemmar över 16 år rätt att medverka. Valet är indelat i tre delar. 251 ledamöter utses…

Kranbil välte vid avlastning

Olyckan skedde på Svenstorpsvägen i Älvängen och larmet inkom klockan 09.23 på tisdagen. En mindre kranbil hade vält under avlastning…