Förstärkning till AIF

TEXT: Per-Anders Klöversjö
22 juli 2022 kl. 17:22

ALAFORS. Meriterade mittfältaren Viktor Adebahr närmast från Ljungskile SK är klar för Ahlafors IF.
Han debuterar redan i lördagens träningsmatch mot Onsala.
– Det är precis den förstärkning som jag tror att vi behöver nu, säger en nöjd AIF-tränare, Niklas Tidstrand.

Viktor Adebahr, 33, som senast har representerat Ljungskile SK i division 1, men som har många år som proffs i den norska Superettan på meritlistan, är klar för Ahlafors IF. Kontraktet löper över säsongen, men båda parter har ambitionen om ett längre samarbete.
– Så är det absolut. Viktor gillar utmaningen med att försöka föra upp och etablera AIF i division 1. Han vill gärna vara en del av den här satsningen och känner sig inte klar som spelare. Han blir vår äldste spelare och kan med sina erfarenheter bidra till oerhört mycket. I samtalen med övriga spelare är alla övertygade om att Viktor kommer att höja kvaliteten. Han har tränat med oss i juli och ser väldigt fin ut, säger Niklas Tidstrand.

Viktor Adebahr tränade hela försäsongen med Ljungskile, men kontraktsförhandlingen strandade och parterna gick skilda vägar. Viktor valde att ta en timeout och blev istället assisterande tränare för IFK Göteborgs 18-åringar. En gemensam vän till Niklas Tidstrand skvallrade om att suget fanns kvar hos den meriterade mittfältaren.

– Det var ett långskott som gick in. Viktor kom upp och tränade med oss. Han stortrivdes och vi hittade en lösning som gör att vi nu kan ge hela laget ny energi. Viktor är en tvåvägsspelare som trivs på det centrala mittfältet, men konkurrensen är stenhård där. Däremot vet vi att när höstsäsongen startar gäller det att ha många alternativ. Skador och avstängningar prövar alla lag. Nu har vi ytterligare en pusselbit som kan ge oss fler möjligheter att behålla en hög kvalitet, menar Niklas Tidstrand.

Imorgon lördag blir det debut för Viktor Adebahr när Ahlafors IF tar emot Onsala i en träningsmatch på Sjövallen, Svenska Stenhus Arena. Onsala är ett etablerat division 2 lag som just nu ligger sexa i den västra serien. Viktor har också representerat Sveriges ungdomslandslag, P18 och P19, 2007 och 2008.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se