Skepplanda BTK:s Charlotta Hillebjer och Ahlafors IF:s Kalle Hamfeldt får årets gulddoja,
Skepplanda BTK:s Charlotta Hillebjer och Ahlafors IF:s Kalle Hamfeldt får årets gulddoja,
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2018/10/gulddojjan.jpg

Gulddojan till Hillebjer och Hamfeldt

ALAFORS/SKEPPLANDA. Båda besitter mycket rutin och är viktiga kuggar i sina lag. Nu belönas Ahlafors IF:s Kalle Hamfeldt, 36, och Skepplanda BTK:s Charlotta Hillebjer, 39, med lokaltidningens utmärkelse ”Gulddojan 2018”, som går till kommunens främsta fotbollsspelare.

Kalle Hamfeldt har spelat i många olika klubbar, men sällan trivts så bra som i Ahlafors IF. För fyra år sedan bytte han spel i Nödinge SK för att i stället dra på sig den gulsvarta matchdressen.

– Jag fick ett samtal från Ahlafors och det kom lägligt eftersom jag hade tröttnat på att spela i division 6 med NSK. Division 3 passade mig perfekt och jag trivs väldigt bra här i Ahlafors, säger han.

36-åringen har blivit en viktig kugge i Ahlafors IF som under våren var med och slogs i toppen av division 3, men efter en tyngre höst blev det en slutlig åttondeplats för de gulsvarta.

– Det var min bästa säsong i Ahlafors och anledningen är att jag har tränat mer i år jämfört med tidigare. Jag har alltid varit trögstartad under våren, men i år kände jag mig fräsch direkt och det höll i sig hela säsongen, säger Kalle, som under några matcher fick bära kaptensbindeln.

Efter en stark säsong belönas nu Kalle Hamfeldt med lokaltidningens utmärkelse ”Gulddojan 2018”, som går till kommunens främsta fotbollsspelare.

– Det känns väldigt bra, en ära att få det här priset. Det finns många bra spelare här i kommunen och konkurrensen är stenhård, säger han.

Hur ser du på hela lagets insats den här säsongen?

– Vi började starkt och det fanns en andraplats att slåss om eftersom Qviding var alldeles för bra. Sedan fick vi en tung start på hösten och vi hämtade oss aldrig efter det. Det blev en uppförsbacke och en åttondeplats är inte godkänt. Vi ska inte ha mer än tre lag framför oss i den här serien. Så bra är vi egentligen.

Trots sina 36 år ser Kalle Hamfeldt fram emot nästa säsong och än ser han inte slutet.

– Jag är definitivt klar för spel nästa säsong och jag hoppas kunna spela fotboll i tio år till, men på lägre nivå än Ahlafors. Jag kommer att spela här så länge jag håller och känner att jag kan bidra, säger han, som tycker om att vara engagerad ute på planen.

– Jag har alltid varit den som pratar mycket och nu kan jag nästan vara pappa till några i laget. Jag försöker hela tiden att pusha mina medspelare, sedan kan det bli några utskällningar också, men jag skäller hellre ut en rutinerad spelare än en junior.

Är det svårt att behålla motivationen?

– Nej, att spela fotboll är det bästa jag vet. Jag har haft en skada i hela mitt liv och då var jag borta från spel i några månader. Det var inte roligt och jag saknade det direkt. Sedan hade jag gärna stått över försäsongen och börja i april, men det går ju inte. Jag måste träna hårdare än alla andra för att komma i form, säger han.

Om du själv skulle få ge gulddojan till någon, vem skulle ha fått den?

– Niclas Graff. Han är en fantastisk bra spelare och har gjort en stark säsong.

Även på damsidan belönas en rutinerad spelare med ”Gulddojan 2018”. Skepplanda BTK:s Charlotta Hillebjer har en stark säsong bakom sig och har visat att gammal är äldst.

Som nioåring började Charlotta Hillebjer att spela fotboll. 30 år har gått sedan dess, men kärleken till sporten har inte förändrats.

– För mig har fotboll alltid handlat om att ha roligt och det har jag fortfarande. Jag älskar den här sporten och det är alltid kul att åka till träningarna, säger hon.

Lotta är en mångsidig spelare som kan spela på flera olika positioner och har återigen gjort en stark säsong för sitt Skepplanda BTK, som till slut fick nöja sig med en sjätteplats i division 2.

– Jag har känt mig i bra form hela säsongen och inte haft några skador. Jag är nöjd med säsongen, men jag hade velat att vi var med och slogs i toppen, säger Lotta, som efter sin säsong belönas med ”Gulddojan 2018”.

– Det är en ära och väldigt kul att få priset när man är så här gammal, säger hon och skrattar.

39-åringen meddelar att hon kommer att köra vidare nästa säsong och att hon inte har någon brist på motivation, snarare tvärtom.

– Jag är inte redo att sluta än och känner inte för att spela korpfotboll. För mig har det alltid varit viktigt att spela på en hög nivå och drömmen är att gå upp till division 1 med Skepplanda, säger hon.

Har du förändrats under åren?

– Ja, jag tar mer ansvar nu än när jag var yngre och det blir naturligt med åldern.

Vad tycker du om lagets säsong i år?

– Vi ska vara nöjda efter förutsättningarna. Vi har haft skadeproblem och har därför inte kunnat spela med samma lag under större delen av säsongen. Jag hoppas att det blir bättre nästa år och att vi tar ett kliv framåt i utvecklingen.

Vad betyder Skepplanda BTK för dig?

– Väldigt mycket. Det är en stor del av mitt liv och Skepplanda är klubben i mitt hjärta.

Om du själv skulle få ge gulddojan till någon, Vem skulle ha fått den?

– Jag skulle antingen tagit mig själv eller Ann-Sofi Råneby Johannesson (målvakt). Hon har varit väldigt viktig för oss under säsongen.

Mer från sport

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Senaste nytt

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…

Fängelsedömd alebo på rymmen

Det var i mars i år som mannen dömdes i…

Tågtrafiken påverkas: ”Längre restider”

Det omfattande arbetet med Västlänken fortsätter att påverka tågtrafiken. Under…

Han ska leda BORF framåt

Efter ett turbulent år med ett utbrett missnöje bland de…

Swansons invigde nya lokaler

Swansons grundades i Göteborg 1986 för att året därpå flytta…

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Ny multiarena i Nol

– Här var tidigare en asfaltsyta med tennisnät som ingen…

Ananda Thai i nya lokaler

Omflyttning sker på Ale Torg. I fredags var det Ananda…