Guldregn över Ale Trialklubb 

TEXT: Kristoffer Stiller
18 oktober 2022 kl. 16:00

NYKÖPING. Linus Almthén lyckades att försvara sin mästartitel i senior-SM i trial, Emil Levinsson fick kliva upp överst på pallen bland juniorerna och Casper Andermård vann ungdomsklassen. 
Det blev en minst sagt en lyckad helg i Nyköping för Ale Trialklubb. 

Linus Almthén åkte till Nyköping för att försöka försvara sitt SM-guld från förra säsongen, men uppladdningen inför den avslutande deltävlingen var allt annat än optimal. Han kom till start med två spruckna revben och det var länge osäkert om Almthén skulle kunna ta sig i mål.

– Jag kraschade våldsamt under en tävling i Norge förra helgen. Jag tog hjälp av en läkare, som gav mig smärtstillande men det gjorde fortfarande ont, säger han.

Almthén bet ihop och lyckades säkra ett nytt SM-guld.

– En fantastisk känsla. Det har varit en hektisk säsong med många tävlingar och därför känns det skönt att få avsluta med ett nytt SM-guld, säger han.

Framgångarna slutade dock inte där för Ale TK. Av juniorerna var Emil Levinsson starkast och så även Casper Andermård i ungdomsklassen.

– Väldigt roligt. Vi har många duktiga förare i klubben, konstaterar Linus Almthén.

Han deltog inte i årets lagtävling där Ale fick nöja sig med en andraplats efter Kinna. Det var första gången på sex år som de inte vann.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se