Gulsvarta krigare frälste AIF

FJÄRÅS. Det var inte mycket som talade för Ahlafors IF på förhand. 16 spelare fanns på frånvarolistan inför lördagens bortamöte med Fjärås. Det hindrade ändå inte AIF:s gulsvarta krigare att med stort hjärta kämpa sig till en ny trepoängare.

FJÄRÅS. Det var inte mycket som talade för Ahlafors IF på förhand.
16 spelare fanns på frånvarolistan inför lördagens bortamöte med Fjärås.
Det hindrade ändå inte AIF:s gulsvarta krigare att med stort hjärta kämpa sig till en ny trepoängare.

Om Ahlafors haft motvind i säsongsupptakten blåser det en betydligt behagligare medvind för tillfället. Trots att matchinledningen blev tuffast tänkbara med 1-0 till Fjärås efter bara åtta minuter hängde de gulsvarta aldrig med huvudet. Tvärtom. Det krigades över hela planen och när väl lagkapten Sebastian Hollstein och Kalle Hamfeldt fick tag i taktpinnen på det centrala mittfältet jämnade spelet ut sig. Inte ens det faktum att anfallaren Moha Razek tvingades utgå efter en sträckning i baksidan påverkade laget negativt. Efter en halvtimme fick Ahlafors tryck på hemmalaget genom ett par fasta situationer. Fjärås lyckades inte ta sig ur greppet och Sebastian Hollstein kunde från nära håll trycka in kvitteringen.

– Vi tar vara på chanserna bättre nu och självklart är det lättare att spela när allt flyter på. Nu har vi plötsligt marginalerna på vår sida, men det har vi förtjänat. Jag tror dessutom att vårt 4-4-2-spel passar oss bättre än när vi skulle försöka äga boll och vara det spelförande laget, säger Hollstein.

Lagkaptenen fick ett gyllene tillfälle att bli tvåmålsskytt precis före pausvilan. Michael Hintze revs ner i en duell och domaren pekade på straffpunkten. Vilda protester utbröt hos hemmaspelarna när händelsen dessutom mynnade ut i en frilägesutvisning. Fjärås målvakt chansade dock åt rätt håll och knep Hollsteins straff.

– I halvlek bestämde vi oss för att inte bli för ivriga med tanke på deras utvisning. Vi skulle fortsätta spela som om inget hade hänt. Det gick ju bra, skrattar Hollstein.

Det kan man minst sagt hålla med om. Peter Antonsson behövde bara några sekunder för att fiska ner ett inlägg från Erik Gunnarsson och stöta in ledningsmålet. Några minuter senare var det dags igen. Domaren pekade på nytt på straffpunkten sedan Sebastian Hollstein gått omkull. Denna gång var det planens härförare Kalle Hamfeldt som fick chansen. Han gjorde inget misstag och 1-3 med en man mer på plan kändes ointagligt. När Fjärås ordinarie målvakt dessutom tvingades byta och Daniel Skarlöv, blott 16 år gammal, fick göra A-lagsdebut talade allt för AIF.

– Men det är alltid svårt att spela på ett resultat. De fick ta över och styra spelet. Vi orkade inte riktigt hålla i det och var kanske lite nöjda med 3-1, funderar Hollstein som fick se domaren hala upp det röda kortet på nytt när AIF:s Henrik Andersson kapade en motståndare.

Fjärås satte straffen bakom Markus Samuelsson i AIF-kassen, men dessförinnan hade ”Mackan” räddat ett friläge. Under den återstående kvarten fick han göra flera ingripanden och det gulsvarta laget som bara hade två avbytare med sig fick se sin tränare Michel Berndtsson-Gonzales hoppa in själv.

– Jag tror aldrig jag har varit så nervös, men vi hade inget val när Kalle tog slut. Det tog ändå 22 sekunder innan domaren visade mig det gula kortet. Det får jag vara nöjd med, konstaterar en strålande glad Michel.

Ahlafors spelar med en helt annan pondus och ett betydligt större självförtroende än under de första matcherna. Centrallinjen med mittbackarna Markus Hedberg/Henrik  Andersson, innermittfältarna Sebastian Hollstein/Kalle Hamfeldt och Peter Antonsson/Michael Hintze är urstark för tillfället. Dessvärre innebär det röda kortet att Henrik Andersson är borta inför onsdagens viktiga drabbning med IK Virgo. Segern över Fjärås var fjärde matchen utan förlust och AIF har nu tagit ett kliv uppåt i tabellen.

–  Kan vi vinna mot både Virgo och Vallen i de avslutande matcherna innan uppehållet så ser det plötsligt ljusare ut, summerar Michel Berndtsson-Gonzales. Det gör han nog helst utan att behöva hoppa in själv…

Division 3 nordvästra Götaland
IFK Fjärås – Ahlafors IF 2-3 (1-1)
Mål AIF: Sebastian Hollstein, Kalle Hamfeldt, Peter Antonsson. Matchens kurrar: Kalle Hamfeldt 3,  Sebastian Hollstein 2, Peter Antonsson 1.

Mer från sport

Ny utmaning väntar för e-sportproffset

William ”Sn1lle” Andersson började att intressera sig för e-sport i…

Hjärtums fotbollshjärta har stannat

Det var i juni som lokaltidningen besökte natursköna Billerödsvallen då…

Axel bäst i Sverige

Som sjuåring fick Axel Mattsson sin första gokart och sedan…

AIF värvar duo från Qviding

De båda försvararna var ordinarie i det Qviding som förra…

Senaste nytt

Festligt 5-årsjubileum på Garverivägen

Det var dukat till fest i Knutpunkten på Ale Seniorcentrum…

Fullsatt salong på filmpremiären

I ett flertal intervjuer och med hjälp av ett rikt…

Ny utmaning väntar för e-sportproffset

William "Sn1lle" Andersson började att intressera sig för e-sport i…

Mycket på gång på Lödöse museum

Lokaltidningen träffar Marie Jonasson Schmidt och Liselotte Öhrling, som tillsammans…

Inga planer på en ny simhall

Det anrika badhuset i Lila Edet invigdes redan 1935 men…

Extra ljus på brott i nära relation

Lokaltidningen träffar Daniel Norlander och Jessica Ask, kommunpolis i Ale,…

Evenemang för motorburen ungdom

Lördagen den 4 februari bjuds allmänheten in till parkeringsplatsen utanför…

P-vakter som skapar trygghet

Ipatrol är det lokala bevakningsföretaget med ronderande bilar nattetid i…

Lista: Vanligaste brotten i Ale

Under 2022 minskade polisanmälningarna i Sverige med två procent, jämfört…

Allvarligt skadeläge efter olyckan

Det var vid 19.20-tiden under lördagskvällen i närheten av Skepplanda,…

Laddinfrastrukturplan antagen i Lilla Edet

– Det känns fantastiskt att den laddinfrastrukturplan Centerpartiet drivit på…

Frukostmöte arrangeras hos Dreampadel

Det pratas om en padeldöd i Sverige. Den senaste tiden…

Lödöses varvshistoria dokumenterad

Filmskaparen Anders Lundin, som driver Bohusföretaget Lightray, dokumenterar en tid…