Här sätter Jihad Nashabat 3-2 på straff i den 85:e minuten. Gästerna reste sig dock och lyckades kvittera, också det på straff, ett par minuter före slutsignalen.
Här sätter Jihad Nashabat 3-2 på straff i den 85:e minuten. Gästerna reste sig dock och lyckades kvittera, också det på straff, ett par minuter före slutsignalen.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/08/v-32-AIF-2.jpg

Högdramatisk tillställning på Sjövallen

ALAFORS. Det var en höstpremiär som innefattade det mesta. Sex mål, varav tre på straff, två lag som turades om att ha ledningen samt en avslutning på matchen som blev av det mer raffinerande slaget. Synd bara att knappt 100 personer såg Ahlafors IF och serieledande IFK Uddevalla spela oavgjort, 3-3 (1-2), i fredags kväll.

ALAFORS. Det var en höstpremiär som innefattade det mesta.
Sex mål, varav tre på straff, två lag som turades om att ha ledningen samt en avslutning på matchen som blev av det mer raffinerande slaget.
Synd bara att knappt 100 personer såg Ahlafors IF och serieledande IFK Uddevalla spela oavgjort, 3-3 (1-2), i fredags kväll.

Det blev den mest underhållande division 3-match som spelats på Sjövallen på väldigt länge. Tabellsexan Ahlafors IF gjorde en synnerligen tapper insats mot topplaget IFK Uddevalla. Det var faktiskt ytterst nära att det gulsvarta hemmalaget hade snuvat gästerna på samtliga poäng, men det oavgjorda resultatet måste ändå betraktas som fullt rättvist.

Efter premiärförlusten hemma mot Fässberg har Uddevalla gått som tåget och radat upp tio segrar och ett kryss. I matchinledningen visade också de blåvitskrudade varför man parkerar överst i division 3 Nv Götaland. Det var bud på mål flera gånger om och hade det inte varit för storspelande Andreas Skånberg skulle AIF hamnat i ett bekymmersamt underläge.

Lön för mödan

Allt eftersom matchuret tickade på arbetade sig Ahlafors in i matchen. Lön för mödan kom i den 26:e minuten när Ali El-refaei höll sig framme i straffområdet och rakade in 1-0. Viss förvirring uppstod när den assisterande domaren höll flaggan uppe för offside, men rättsskipare Christer Hallén bestämde sig ändå för att peka på mittpunkten.

Efter målet återtog IFK initiativet. Uddevallas sommarförvärv, återvändaren Marcus Knutsen, var ett ständigt orosmoln för AIF-försvaret. I den 33:e minuten rann han igenom, men då avstyrde Skånberg med en fantastisk benparad. Minuten senare var det dock klippt när Knutsen tog sig in i boxen och blev upphakad. Solklar straff som gästernas främste aktör, Jesper Andreasson, förvaltade iskallt.

Mästerligt

Matchens vackraste anfall iscensattes i den 42:a minuten och avslutades på ett mästerligt sätt av Marcus Knutsen. 1-2 och pausledning för gästerna.

Trots uppförsbacken hade Ahlafors inte gett slaget förlorat. Den andra halvleken inleddes med ett stolpskott av Rasmus Johansson. Efter tio minuter var det kvitterat sedan mittbacken Rikard Nylander skallat in Johan Elvings välriktade frispark.

Efter böljande spel fram och tillbaka, med chanser åt båda håll, var det AIF som satte sig i förarsätet med fem minuter kvar att spela. Finurlige anfallaren Jihad Nashabat tog sig fram på högerkanten, utmanade Jesper Landberg som satte ut benet. Signalen lät inte vänta på sig. Nashabat förvaltade straffen på egen hand och satte 3-2.

Dramatiken var inte över på långa vägar. Det skulle hända mycket innan publiken kunde andas ut och lämna arenan. I den 88:e minuten fick Christer Hallén blåsa matchens tredje straffsignal. Inga protester den här gången heller och Jesper Andreasson visade inga nerver utan satte behärskat 3-3.

Tilltufsade

Uddevalla tryckte sedan på för ett segermål, men sista möjligheten fick Ahlafors. Efter visst tumult, där Jihad Nashabat drog på sig sin andra varning och fick lämna banan, tilldömdes hemmalaget en frispark. Kalabalik uppstod i IFK:s straffområde och bollen hamnade framför fötterna på Peter Antonsson. Skottet parerades dock på ett mästerligt sätt Alexis Norberg.

– Det kunde varit tre poäng idag, men det kunde lika gärna ha varit noll. Vi var rejält tilltufsade efter den första halvleken och jag var irriterad på att vi vek ner oss i samband med deras 2-1-mål. I den andra visade vi dock samma fina inställning som vi gjort under hela våren, sammanfattade AIF-tränaren Lars-Gunnar Hermansson efter matchen.

Vad har du för tankar inför torsdagens bortamatch mot tabelltvåan Lärje/Angered?

– Det blir en ny tuff resa. Vi är dock inte chanslösa utan ska kunna störa dem med vår offervilja.

Vad betyder det att Jihad Nashabat är avstängd?

– Det är en duktig spelare, men samtidigt får vi tillbaka Michel Berndtsson-Gonzales och förhoppningsvis också Gustav Vigelius och Anders Lundsten. Alternativen är fler än vad som var fallet inför Uddevalla, avslutar Lars-Gunnar Hermansson.

Peter Antonsson, som utsågs till hemmalagets främste aktör, var nära att sätta 4-3 i matchens sista spark, men skottet räddades av Uddevallas målvakt.

Peter Antonsson, som utsågs till hemmalagets främste aktör, var nära att sätta 4-3 i matchens sista spark, men skottet räddades av Uddevallas målvakt.

Mer från sport

En femetta som tar AIF närmare ettan

Med tre omgångar kvar av division 2 norra Götaland toppar…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

Senaste nytt

En femetta som tar AIF närmare ettan

Med tre omgångar kvar av division 2 norra Götaland toppar…

Drunkningstillbud i älven

Det var vid lunchtid på söndagen som räddningstjänsten larmades till…

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…