Här sätter Jihad Nashabat 3-2 på straff i den 85:e minuten. Gästerna reste sig dock och lyckades kvittera, också det på straff, ett par minuter före slutsignalen.
Här sätter Jihad Nashabat 3-2 på straff i den 85:e minuten. Gästerna reste sig dock och lyckades kvittera, också det på straff, ett par minuter före slutsignalen.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/08/v-32-AIF-2.jpg

Högdramatisk tillställning på Sjövallen

ALAFORS. Det var en höstpremiär som innefattade det mesta. Sex mål, varav tre på straff, två lag som turades om att ha ledningen samt en avslutning på matchen som blev av det mer raffinerande slaget. Synd bara att knappt 100 personer såg Ahlafors IF och serieledande IFK Uddevalla spela oavgjort, 3-3 (1-2), i fredags kväll.

ALAFORS. Det var en höstpremiär som innefattade det mesta.
Sex mål, varav tre på straff, två lag som turades om att ha ledningen samt en avslutning på matchen som blev av det mer raffinerande slaget.
Synd bara att knappt 100 personer såg Ahlafors IF och serieledande IFK Uddevalla spela oavgjort, 3-3 (1-2), i fredags kväll.

Det blev den mest underhållande division 3-match som spelats på Sjövallen på väldigt länge. Tabellsexan Ahlafors IF gjorde en synnerligen tapper insats mot topplaget IFK Uddevalla. Det var faktiskt ytterst nära att det gulsvarta hemmalaget hade snuvat gästerna på samtliga poäng, men det oavgjorda resultatet måste ändå betraktas som fullt rättvist.

Efter premiärförlusten hemma mot Fässberg har Uddevalla gått som tåget och radat upp tio segrar och ett kryss. I matchinledningen visade också de blåvitskrudade varför man parkerar överst i division 3 Nv Götaland. Det var bud på mål flera gånger om och hade det inte varit för storspelande Andreas Skånberg skulle AIF hamnat i ett bekymmersamt underläge.

Lön för mödan

Allt eftersom matchuret tickade på arbetade sig Ahlafors in i matchen. Lön för mödan kom i den 26:e minuten när Ali El-refaei höll sig framme i straffområdet och rakade in 1-0. Viss förvirring uppstod när den assisterande domaren höll flaggan uppe för offside, men rättsskipare Christer Hallén bestämde sig ändå för att peka på mittpunkten.

Efter målet återtog IFK initiativet. Uddevallas sommarförvärv, återvändaren Marcus Knutsen, var ett ständigt orosmoln för AIF-försvaret. I den 33:e minuten rann han igenom, men då avstyrde Skånberg med en fantastisk benparad. Minuten senare var det dock klippt när Knutsen tog sig in i boxen och blev upphakad. Solklar straff som gästernas främste aktör, Jesper Andreasson, förvaltade iskallt.

Mästerligt

Matchens vackraste anfall iscensattes i den 42:a minuten och avslutades på ett mästerligt sätt av Marcus Knutsen. 1-2 och pausledning för gästerna.

Trots uppförsbacken hade Ahlafors inte gett slaget förlorat. Den andra halvleken inleddes med ett stolpskott av Rasmus Johansson. Efter tio minuter var det kvitterat sedan mittbacken Rikard Nylander skallat in Johan Elvings välriktade frispark.

Efter böljande spel fram och tillbaka, med chanser åt båda håll, var det AIF som satte sig i förarsätet med fem minuter kvar att spela. Finurlige anfallaren Jihad Nashabat tog sig fram på högerkanten, utmanade Jesper Landberg som satte ut benet. Signalen lät inte vänta på sig. Nashabat förvaltade straffen på egen hand och satte 3-2.

Dramatiken var inte över på långa vägar. Det skulle hända mycket innan publiken kunde andas ut och lämna arenan. I den 88:e minuten fick Christer Hallén blåsa matchens tredje straffsignal. Inga protester den här gången heller och Jesper Andreasson visade inga nerver utan satte behärskat 3-3.

Tilltufsade

Uddevalla tryckte sedan på för ett segermål, men sista möjligheten fick Ahlafors. Efter visst tumult, där Jihad Nashabat drog på sig sin andra varning och fick lämna banan, tilldömdes hemmalaget en frispark. Kalabalik uppstod i IFK:s straffområde och bollen hamnade framför fötterna på Peter Antonsson. Skottet parerades dock på ett mästerligt sätt Alexis Norberg.

– Det kunde varit tre poäng idag, men det kunde lika gärna ha varit noll. Vi var rejält tilltufsade efter den första halvleken och jag var irriterad på att vi vek ner oss i samband med deras 2-1-mål. I den andra visade vi dock samma fina inställning som vi gjort under hela våren, sammanfattade AIF-tränaren Lars-Gunnar Hermansson efter matchen.

Vad har du för tankar inför torsdagens bortamatch mot tabelltvåan Lärje/Angered?

– Det blir en ny tuff resa. Vi är dock inte chanslösa utan ska kunna störa dem med vår offervilja.

Vad betyder det att Jihad Nashabat är avstängd?

– Det är en duktig spelare, men samtidigt får vi tillbaka Michel Berndtsson-Gonzales och förhoppningsvis också Gustav Vigelius och Anders Lundsten. Alternativen är fler än vad som var fallet inför Uddevalla, avslutar Lars-Gunnar Hermansson.

Peter Antonsson, som utsågs till hemmalagets främste aktör, var nära att sätta 4-3 i matchens sista spark, men skottet räddades av Uddevallas målvakt.

Peter Antonsson, som utsågs till hemmalagets främste aktör, var nära att sätta 4-3 i matchens sista spark, men skottet räddades av Uddevallas målvakt.

Mer från sport

Seriesegrare och distriktsmästare i gokart

I tidig ålder satt Alve Alehall i en gokart för…

”Fotbollen har varit livsavgörande för mig” 

Fotboll har alltid varit Linnea Prambrants sport. I tidig ålder…

Käkelä lämnar Lödöse Nygård 

Den gångna säsongen slutade med tårar för Lödöse Nygård. Laget…

Efter succén – Elfving stannar i SBTK

Säsongen 2023 blev en succé för Skepplanda BTK:s herrlag och…

Senaste nytt

Trafikkaos på E45:an

Det råder stora problem i trafiken på E45:an i södergående…

Bläck och bärs på Beeriums julmarknad

Taproom-säsongen är över för Surte-bryggeriet Beerium. Sista lördagen i varje…

Pigg 75-åring firade jubileum

Det var minst sagt klackarna i taket när Skepplanda BTK…

Skepplanda bibliotek firade 50 år

När biblioteket skulle inredas 1973 hade Skepplanda kommun ingen anställd…

Vintergata levde upp till namnet

För tredje året i rad genomfördes Vintergata i Hålanda. Besökarna…

Klart: Förskolebarn får byta lokaler

Alekuriren har tidigare rapporterat om att utbildningsförvaltningen tagit fram tre…

Ny julmarknad och luciakonsert i Furulund

 Under 2018 och 2019 anordnade Unelokören en luciakonsert i Starrkärrs…

Publikt pepparkaksbygge i Lilla Edet

För tredje året i rad kommer Manne Andrén och Monica…

Dags för Vintergata i Hålanda

Förberedelserna har pågått ett tag och på lördag är Vintergata…

Magnus färdas snabbare än ljudet

Sedan 13 år tillbaka bor Magnus med familjen i Alafors.…

Seriesegrare och distriktsmästare i gokart

I tidig ålder satt Alve Alehall i en gokart för…

Mariia dansar sig genom livet 

Mariia är uppvuxen i staden Sievjerodonetsk i östra Ukraina och…

Ingemar – en mästare på is 

Det är en onsdag efter lunch och på isen i…