Islossning på soldränkt Älvevi

TEXT: Jonas Andersson
29 augusti 2016 kl. 10:11

ÄLVÄNGEN. Hemmalaget presterade när det gällde som mest.
ÄIK gjorde processen kort med gästande Masthugget och vann med 7-0 (3-0).
– Underbart killar, utbrast tränaren Peter ”Erra” Eriksson efter målfyrverkeriet på Älvevi.

Älvängen tog en viktig seger och ett efterlängtat kliv uppåt i tabellen efter den formidabla insatsen mot Masthugget. Det var inget snack, det blåvitskrudade hemmalaget var numret större denna lördagseftermiddag. Framförallt fanns det en spets i ÄIK:s offensiv som tabelljumbon saknade. Niklas Ahlbom, Jonatan Berntsson och Jesper Knaving rev upp stora hål i Göteborgarnas försvarslinje, som hamnade fel i positionsspelet gång efter annan.

Jonatan Berntsson inledde målskyttet i den tredje minuten och fyllde sedan på med 2-0 i den sextonde, en vacker nicktouch och ett minst lika elegant förarbete signerat Niklas Ahlbom.

3-0 kom åtta minuter före pausvilan där Jesper Knaving hittade in till den snabbsprintade Ahlbom, som satte bollen i öppet mål.

Den andra halvleken blev en ren uppvisning från Älvängens sida och en jakt på att förbättra målskillnaden. Det var spel mot ett mål och Masthugget tilläts bara sticka upp i någon enstaka kontring. Niklas Ahlbom fullbordade ett hattrick och även Felix Rudin och Peter ”Erra” Eriksson såg till att anteckna sig i målprotokollet.

TEXT:

Jonas Andersson

jonas@alekuriren.se