AIF-tränaren Niklas Tidstrand.
AIF-tränaren Niklas Tidstrand.

”Jag har sovit oerhört gott i natt”

ALAFORS. Skador och avstängningar störde Ahlafors IF inför den viktiga matchen mot Vänersborgs IF. Ändå lyckades AIF bärga tre blytunga poäng och ett dygn efter segern pustar tränare Niklas Tidstrand ut.
– Jag har sovit så oerhört gott i natt. Det måste jag tacka killarna för, de gör en mycket stabil insats med tanke på förutsättningarna, säger han.

Med hemmamatchen mot Vänersborgs IF avklarad innebär det att Ahlafors IF har klarat av första halvan av debutåret i Ettan södra. 17 poäng är inspelade, vilket är två mer än huvudtränaren Niklas Tidstrand satte upp som mål när säsongen inleddes.

– Vi fick tidigt två nyförvärv långtidsskadade och när även Oscar Samuelsson bröt ett ben i foten efter några omgångar tunnades truppen ut. Vi hade redan från början både Jesper Zetterlund och Momo Said på skadelistan. Det gjorde vårsäsongen till en stor utmaning och när vi nu konstaterar att vi vunnit fem matcher och kryssat två gånger måste det ses som ett godkänt resultat. I höst har vi självklart som mål att göra ännu bättre ifrån oss och ta ännu fler poäng, säger Tidstrand.

Inför hemmamötet med Vänersborg var frånvarolistan längre än normalt och Tidstrand hade svårt att få ihop en bänk med avbytare. Förutom ett antal långtidsskadade spelare var Pascal Olsson och Robin Clason avstängda, Kristian Kocevski bortrest.

Efter den tunga våravslutningen har AIF justerat i både uppställning och spelsystem. Mot VIF fick publiken se ett delvis nytt Ahlafors IF. Jakob Lindström och Daniel Tidstrand som sittande mittfältare framför backlinjen gav försvarsspelet ytterligare en dimension. Vänsterbacken Samuel Edlund har flyttats upp till anfallslinjen.

– Jag är väldigt nöjd med hur killarna agerade försvarsmässigt. Jakob och Daniel kompletterar varandra på ett bra sätt. I halvlek var vi helt överens om att defensivt låg vi helt rätt. Vänersborg skapade i princip ingenting. Framåt tyckte vi fortfarande att det fanns en del att hämta och i andra halvlek blev det klart bättre. Vid ett par tillfällen kom vi runt som vi skulle på kanterna. Det är just den sista passningen in i boxen som måste förbättras, menar Tidstrand.

Målet mot Vänersborg var en av matchens höjdpunkter och särskilt roligt för lagledningen.

– Exakt den varianten som gav oss 1-0 snackade vi ihop oss om på sista träningen. Daniel (Tidstrand), Harald (Oresjö) och André (Josefsson) ska komma på en gemensam yta. Tillsammans är de ett kraftfullt hot i luftrummet. Nu fick vi en dubbelhörna och på den andra kunde André knoppa in målet. Jakobs hörna var perfekt slagen, konstaterar Tidstrand.

Med en kvart kvar att spela fick Lindström kliva av, men någon särskild oro för den gulsvarta mittfältsstjärnan finns det inte.

– Jakob känner sin kropp väldigt väl, men mår bra av att spela så någon oro för att han inte ska kunna medverka känner jag inte. Jakob har sett allt starkare ut och vill verkligen bidra till lagets prestation, säger Tidstrand.

Ahlafors IF tvingades till en sen ändring i startelvan då det framkom att nyförvärvet Moe Armin var avstängd och därmed inte fick spela. Nils Strandahl fick ta en för honom obekväm position som vänsterback. Ett uppdrag han löste galant.

– Det störde oss självklart och jag förstår inte varför informationen om avstängningen inte nådde oss tidigare. Nu gick det bra ändå och får Moe träna ytterligare en vecka med oss är jag övertygad om att han blir en stor tillgång, förklarar Tidstrand.

Närmast väntar nu tuffast möjliga motstånd, tabelltvåan FC Trollhättan på bortaplan nästa måndag.

– Det är vårt tredje möte med dem i år och jag tycker vi har gjort bra matcher mot FCT. Självklart har vi stor respekt för dem och vi vet att de har ett lag med mycket kvalitet, men det går absolut att störa dem. Det har vi bevisat tidigare och det ska vi göra igen, menar Tidstrand.

Inför den tuffa bortamatchen kommer backklippan Nuha Jatta att saknas då han fick sitt tredje gula kort mot Vänersborg.

– Såhär långt in i säsongen drabbas alla lag av avsättningar. Vi gläds istället åt att Pascal Olsson är tillbaka. Dessutom ansluter Kristian Kocevski till truppen igen. Nu hoppas vi på en bra träningsvecka som förhoppningsvis kan ske på vår A-plan. Det är en stor nackdel för vårt anfallsspel om vi inte kan träna på bra underlag, men tyvärr har den rikliga nederbörden tvingat oss att träna på B-plan och det är inget vi föredrar.

Nästa hemmamatch är mot Ljungskile SK lördag 12 augusti. I och med segern mot Vänersborg har Ahlafors lite fastare mark under fötterna och parkerar just nu på en tiondeplats.

Ettan södra
Ahlafors IF – Vänersborgs IF 1-0 (0-0)
Mål AIF: André Josefsson.
Matchens kurrar: André Josefsson 3, Jakob Lindström 2, Nuha Jatta 1.

Mer från sport

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

Discgolffest i Uspastorp

Ale Disc Golf Center stod som värd för Amatör-SM i…

Ale Disc Golf Center får leaderstöd

Genom det beviljade projektet kommer Ale Disc Golf Center att…

ÄIK fortsätter att imponera

Älvängens IK har haft en minst sagt svängig säsong, där…

Senaste nytt

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…

Emma vill få fler kvinnor att engagera sig

För några år sedan gick Emma Mouvitz med i ungdomsrådet…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…

”Det finns en enorm potential i bolaget”

Fredrik Johansson är sedan i våras ny styrelseordförande i Alebyggen.…

Seniormässan lockade till gemenskap

Senast Seniormässan ägde rum var 2017. Inte konstigt att det…

Discgolffest i Uspastorp

Ale Disc Golf Center stod som värd för Amatör-SM i…

Ale Disc Golf Center får leaderstöd

Genom det beviljade projektet kommer Ale Disc Golf Center att…

Aleborna tycker till om tryggheten

På tisdagseftermiddagen befann sig en delegation från lokalpolisområde Kungälv/Ale och…

ÄIK fortsätter att imponera

Älvängens IK har haft en minst sagt svängig säsong, där…