Molly femma i Scandinavium

Molly femma i Scandinavium

TEXT: Kristoffer Stiller
23 februari 2017 kl. 16:14

GÖTEBORG. 17-årige Molly Downes, med ett förflutet i Ale-Jennylunds ridklubb, slutade femma i Göteborgs Horse Show.
– Det var jättekul, säger hon till Alekuriren.

Just nu pågår Göteborgs Horse Show i Scandinavium. En som redan har hoppat klart är Molly Downes, tidigare i Ale-Jennylunds ridklubb. På torsdagen avgjordes “Morgondagens vinnare”, en tävling för juniorer och Molly var med för första gången.

– Det var lite mer nerver än en vanlig tävling, både hos mig och hästen men det var bara att koppla bort allt och fokusera på ridningen, säger hon.

Molly tog sig vidare till omhoppningen med sju andra tävlande från onsdagens grundomgång. Hon startade som nummer två och fick till en fin runda– fram till det sista hindret.

– Min plan var att rida fort och det kändes väldigt bra. Jag hade en väldigt bra känsla, allt bara stämde men jag blev tyvärr lite övertaggad och rev det sista hindret. Det får jag ta på mig. Det var jättetråkigt att jag inte lyckades hela vägen. Jag hade vunnit om jag hade varit felfri, säger hon.

Hon fick i stället nöja sig med en femteplats.

– Jag får vara nöjd med det. Jag och min häst (Samoa) gjorde det bra. Det var jättekul att rida i en så stor tävling, säger Molly som i dag tävlar för Kungsbacka.

Hon siktar nu på att få komma tillbaka till Scandinavium.

– Det hade varit jättekul. Det här är mitt sista år som junior, nästa år siktar jag på att rida i Young Riders.

 

 

 

 

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se