Nässjö helt överlägsna

Nässjö helt överlägsna

TEXT: Per-Anders Klöversjö
23 november 2015 kl. 20:03

NÄSSJÖ. Surte BK fick en tung start borta mot Nässjö.
Underläge 3-0 efter en kvart och det var bara början.
Det blev en lång hemresa för Alelaget.

Nässjö tillhör seriefavoriterna i bandyallsvenskan. Den tredje raka segern kom dessvärre mot Surte BK på söndagen. Gästerna gick inte att känna igen i Stinsen Arena. Hela 45 utvisningsminuter gjorde inte uppdraget lättare.

– Det avgjorde inte matchen, men visst är det lite för mycket. De satte en hög press och vi hängde inte med. Nässjö är ett riktigt skickligt lag och gjorde flera fina mål, men de är inte så duktiga som siffrorna visar, säger Surtes tränare Ante Grip.

Trots underläge 5-0 i paus var Vildkatterna allt annat än tama i omklädningsrummet.

– Vi hade ett bra snack. Det kändes positivt, men tyvärr så gjorde vi inte som vi sa och då går det inte att vända mot Nässjö. Bara det faktum att vår målvakt, Måns Lundvall, är bäst säger det mesta, menar Grip.

Det blev ett rejält bottennapp, men redan på onsdag är det läge för revansch. Blåsut gästar Ale Arena.

– Det är väldigt skönt att nästa match kommer så snart. Nu behöver vi inte gräva ner oss, utan imorgon tränar vi och sen ska vi prata ihop oss. Jag tror fortfarande lika hårt på det här laget som jag gjorde i augusti. Det var därför jag skrev på för tre år. Vi ska ta lärdom av varje match och sakta men säkert ska vi höja oss, säger Grip och fortsätter:

– Vi håller på att utveckla ett eget spel och det är inte gjort över en natt. Det kommer ta lite tid, men vi har 16 matcher kvar att spela bara i år. Det kan fortfarande hända mycket.

Surte brottas med lite småskavanker. Alexander Bergbacka har ont i sina ljumskar och spelar fortfarande inte.

Allsvenskan södra
Nässjö IF – Surte BK 12-1 (5-0)
Mål SBK: David Reinsfelt. Matchens kurrar: Måns Lundvall 3, David Reinsfelt 2, Fredrik Åkerlind 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se