Nattsvart på Sjövallen

ALAFORS. Kode vann derbyt på Sjövallen.
Ahlafors IF dominerade, men saknade skärpa i båda straffområdena.
– Vi var inte där idag och då vinner du inga matcher, suckar en besviken hemmatränare, Håkan Lindström.

Kodes trepoängare var blytung. Segern innebar att laget hoppade upp ovanför strecket och utmanar definitivt om förnyat kontrakt i trean nästa säsong. Kanske var det just motivation som slog klass på torsdagskvällen?

– Vi gör en skitmatch. Jag ska inte prata bort Kode som lag, men jag tycker vi har bättre killar på samtliga positioner och ska inte förlora mot dem. Två av målen är rena bjudningar från oss och beror på att vi inte är fokuserade. Oskärpan i straffområdena medför också att vi inte gör mer än ett mål, trots att vi har ett stort spelövertag, summerar Håkan Lindström med ett surt tillägg:
– Det här var första gången i år som jag var besviken på killarna. Idag tog vi inte jobbet.

Inledningen på matchen var svajig med frejdiga attacker åt båda håll. AIF var spelförande, men gästernas omställningar ställde till stora bekymmer för hemmaförsvaret. I den 37:e minuten var Kode på väg igenom och Sebastian Hällbäck fick ta till otillåtna medel, dessvärre innanför straffområdet. Hanef Ahmed gjorde inget misstag och 0-1 i halvlek var ett faktum.

Ahlafors rivstartade den andra halvleken och skaffade sig omgående ett par halvchanser, men ett missförstånd i det gulsvarta straffområdet gav Rasmus Haraldsson mer eller mindre öppet mål. 0-2 efter blott fyra minuter. Gästerna var sedan ytterst nära att omgående sätta trean, men mittbacken Anders Andersson räddade i sista stund. Hemmalaget satte allt på ett kort och kom i våg efter våg. De stora hoten kom på vänsterkanten när Niclas Elving och Jonathan Lindström slog ut sin bevakare. Problemet var att bollens nästa adress saknade mottagare. Med tanke på övertaget ute till vänster är det i efterhand närmast ofattbart att det inte resulterade i något mål. Istället kom ytterligare en bjudning/missförstånd från det gulsvarta försvaret och Hardi Kalkali satte distinkt 0-3.

Kodes tremålsledning till trots kändes matchen inte körd. Sebastian Hällbäck nådde högst på en hörna med halvtimmen kvar. Reduceringen gav AIF ny energi. Chanserna radades upp, men avsluten träffade sällan mål. Närmast kom Peter Antonsson som två meter från mål lyckades sätta Markus Samuelsson (tidigare AIF och SBTK) på mållinjen.

– Vi var inte tillräckligt beslutsamma idag. Vi slår ut vår motståndare, men tvekar sedan på vad vi ska göra i nästa steg. Gör det enkelt, skicka in bollen framför mål. Vi gör det för svårt, säger Håkan Lindström.

Kodes seger ska inte förringas. Fotboll handlar om att göra mål och förvalta de chanser som skapas. Det gjorde gästerna överlägset bäst och belönades rättvist med tre poäng.

– Tyvärr får man inga stilpoäng i den här sporten. Det handlar inte om att spela snyggt. Du måste sätta dit bollen, du måste ta jobbet hela vägen. Det vet mina killar redan egentligen, men nu åkte vi på en rejäl bakläxa, avslutar Håkan Lindström.

Han gav Niclas Elving förnyat förtroende som tia i laguppställningen, men det var först i andra halvlek när han återfick sin plats ute till vänster som hotbilden förstärktes. Alebekante Dayvid Alkhoury som Kodes vänsterback bjöds på många läckerheter. Jonte Lindström tog plats centralt jämte Sebastian Johansson, planens främste spelare, men kom inte heller han till sin rätt förrän han flyttades upp i banan under reduceringsjakten. som vanligt gjorde Sebastian Hollstein stor skillnad när han byttes in sista halvtimmen. ”Tysken” spelar med smärta i höften, men borde kanske få chansen att spela så långt det håller?

Nästa fredag väntar Kärra på bortaplan, krysset från i våras måste bytas mot en seger om AIF ska fortsätta hålla liv i serien.

Division 3 nordvästra Götaland
Ahlafors IF – Kode IF 1-3 (0-1)

Mål AIF: Sebastian Hällbäck. Matchens kurrar: Sebastian Johansson 3, Sebastian Hällbäck 2, Peter Antonsson 1.

Mer från sport

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

Nytt SM-guld för Malin

I snart åtta år har Malin Ödlund utövat poledance, som…

Viktig uddamålsseger för Ahlafors IF

Andreas Skånberg, 35, fick göra sin andra match i Ettan…

Senaste nytt

Återväxten en utmaning för hembygdsföreningarna

På en bänk, i solskenet vid Hembygdsmuseet i Prästalund sitter…

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…