Nödinges A-lag är tillbaka

NÖDINGE. Under förra säsongen stod Nödinge SK utan ett A-lag i fotboll. Nu tar föreningen nya tag i division 7.
– Vi har goda förutsättningar att göra något bra av det här, säger ordförande Daniel Karlsson.

Nödinge SK startar upp sitt A-lag igen. Det kommer att ledas av Shkar Nawzad och Jimmy Bakkum. Föreningens ordförande Daniel Karlsson (till höger) tycker att framtiden ser ljus ut för hela föreningen.
Nödinge SK startar upp sitt A-lag igen. Det kommer att ledas av Shkar Nawzad och Jimmy Bakkum. Föreningens ordförande Daniel Karlsson (till höger) tycker att framtiden ser ljus ut för hela föreningen.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2020/12/v5020-nodinge-sk-1-scaled.jpg

Med runt 500 medlemmar är Nödinge SK en stor förening i kommunen. Barn- och ungdomssektionen blomstrar med stora kullar och många ledare, men trots de fina förutsättningarna såg det mörkare ut på seniorsidan och efter säsongen 2019 beslutade NSK att pausa sin A-lagsverksamhet.

– Det var rörigt. Vi hade en hög omsättning på spelare och ingen direkt struktur. Därför valde vi att göra på det sättet. Vi ville komma tillbaka starkare och starta ett nytt A-lag med många spelare från de egna leden, säger Daniel Karlsson.

Nästa säsong kommer det återigen att spelas A-lagsfotboll på Vimmervi. Nödinge SK börjar om i division 7 och stommen kommer att utgöras av spelare från juniorlaget där majoriteten är födda 2002.

– Det är viktigt att vi som förening har ett A-lag som våra ungdomar kan sträva mot och vi är glada att det nu blir av. Vi har goda förutsättningar att göra något bra av det här, säger Daniel Karlsson.

Det nya seniorlaget kommer att ledas av Jimmy Bakkum och vid sin sida har han Shkar Nawzad.

– Det ska bli riktigt kul. Vi har en stor trupp med många talangfulla spelare. De har spelat tillsammans i många år och känner varandra väl, säger Jimmy, som har tränat 02-laget i många år.

– Jag känner de här grabbarna väl och ser därför fram emot att få leda dem i A-lagssammanhang. Det känns som att de är redo för det, fortsätter han.

Shkar Nawzad fyller i:

– Killarna tycker om Jimmy och han var deras ledare när de började spela fotboll. Nu får han coacha dem när de spelar i A-laget, vilket är fint. Det har varit lite tomt i föreningen när vi inte har haft ett seniorlag och därför känns det kul att vi kör igång igen.

Vad siktar ni på?

– Vi kommer att gå in för att vinna varje match. Så enkelt är det. Sedan får vi se hur långt det räcker, svarar Jimmy Bakkum, som inte utesluter att han själv kommer att spela nästa säsong.

– Jag älskar fotboll och jag vill gärna spela. Vi får se hur det blir.

Hur är du som tränare?

– Hård och rättvis. Min filosofi är vi ska löpa mycket ute på planen och spela en passningsorienterad fotboll.

Vad hoppas ni har hänt om några år?

– Jag vill få in en tydlig identitet och att det finns en röd tråd genom hela föreningen. Resultaten ute på planen är inte viktigast, utan det är att det ska finnas en glädje till fotbollen. Sedan får vi se vilken division vi landar i med A-laget, svarar Shkar Nawzad.

Det är inte enbart på pojk- och herrsidan som det ser ljust ut för Nödinge SK. Andelen tjejer som börjar spela fotboll ökar och föreningen har en förhoppning att kunna starta ett damlag i framtiden.

–Det finns goda möjligheter att göra det inom några år. Vi har i dag ett 100-tals tjejer som spelar fotboll och förhoppningsvis kommer de att fortsätta. Det hade varit fantastiskt kul att kunna starta ett damlag, avslutar Daniel Karlsson.

Gratis!
Mer från sport

Systrarna försvarade titeln

I december 2019 blev Ronja och Maja Henriksson collegemästare i fotboll för första gången med sitt lag Keiser University. Båda…

Barn och unga får spela matcher igen

Lättnaderna gäller för barn som är födda 2002 och senare. Matcher och tävlingar får från och med i dag, onsdag,…

Enkelserie för division 4-lagen 

I torsdags förra veckan meddelade regeringen att de nuvarande coronarestriktionerna förlängs till den 17 maj. Västergötlands Fotbollförbund och Göteborgs Fotbollförbund…

Tar över som ordförande i AIF

Emrik Eklund började att spela fotboll i ung ålder. Moderklubben är Nygård, men han har även representerat Skepplanda BTK, Älvängens…


Senaste nytt

Drogkompassen är framme

Nyligen kunde Alekuriren berätta om den handlingen och utbildning i PDV (pågående dödligt våld) som Ale kommun tagit fram. Nu…

Ny kontorschef i Älvängen

Leo Hatami är ny på posten som kontorschef på Swedbank Göta älvdalen. Innan han landade på kontoret i Älvängen drev…

”Måste ha en konstgräsplan”

Klockan är halv sju på kvällen och på Surte IP:s grusplan tränar tre lag med både tjejer och killar. Dammet…

En vardag med hot och trakasserier

Intervjun sker på ett café i Nödinge. Lena Orstadius öppnar dörren på exakt avtalad tid, slår sig ner vid ett…

Systrarna försvarade titeln

I december 2019 blev Ronja och Maja Henriksson collegemästare i fotboll för första gången med sitt lag Keiser University. Båda…

Blunda inte för drogkulturen bland ungdomar i Ale

Den bästa dagen i mitt liv var för arton år sedan när jag födde min första och enda dotter. Den…

A-traktorer blir allt populärare

Den 15 juli i fjol förenklades de tekniska kraven vid ombyggnation av en bil till A-traktor. Förändringen genomfördes för att…

Gränsen är nådd

Visst har många av oss läst om förtroendevalda som hotas och trakasseras. Det har ändå känts avlägset, men när Ales…

Förvirrat i Ale Golfklubb

Den 25 april arrangerade Ale GK ett extra årsmöte enligt begäran av mer än 10% av medlemmarna. Ärendet gällde förtroendet…

Trafikolycka på E45

BOHUS. Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på E45 i höjd med Klädkällaren. Larmet kom strax före klockan elva…