Nol tappade ledning mot serieledarna

TEXT: Kristoffer Stiller
4 januari 2019 kl. 23:53

BOHUS. Nol IK Futsal ledde med tre mål mot serieledarna Färgelanda – men lyckades inte hålla undan och fick till slut nöja sig med en poäng.
– Det känns som en förlust, säger Miran Tilako efter slutsignalen.

Nol IK Futsal har svajat under säsongen och senast mot nästjumbon Skärhamn fick laget med sig en poäng. På fredagskvällen var det dags för match i Bohushallen och på andra sidan stod serieledarna Färgelanda. En tuff uppgift på förhand för de blåvita.

Det var hemmalaget som fick jubla först när Philip Jonsson drog iväg ett skott utifrån som tog på en Färgelanda-spelare och ändrade riktning upp i det högra krysset. Resultatet stod sig in till halvtidsvilan och lagom till att den andra halvleken skulle dra igång anslöt Nols U19-landslagsspelare Miran Tilako.

– Jag kom direkt från jobbet och det blev stressigt, men jag är glad att jag hann spela en halvlek, säger han och ler.

18-åringen var dominant för sitt Nol och blott 37 sekunder in i den andra halvleken utökade han ledningen till 2–0. Gästerna svarade med en kvittering sex minuter senare, men kort därefter visade Tilako prov på sin fina teknik när han tog sig förbi flera motståndare och serverade Raid Juma som enkelt kunde sätta 3–1. Med drygt åtta minuter kvar hittade samme Juma nätet på nytt och förarbetet låg återigen Miran Tilako bakom.

– Jag är väldigt nöjd med min prestation, det kändes bra i dag, konstaterar Tilako.

Det skulle dock inte räcka hela vägen till en seger för Nol den här kvällen. Färgelanda flyttade framåt, pressade på och fick in snabba reduceringar som gav nerv i matchen. Upphämtningen fullbordades med fem minuter kvar när Nol drog på sig sin sjätte frispark, vilket ledde till en straff för gästerna – en straff som Stefan Suvajac i hemmamålet inte lyckades stå emot.

Trots en svängig avslutning med chanser åt båda håll stod sig resultatet fram till slutsignalen och lagen fick dela på poängen.

– En besvikelse att vi inte lyckades hålla ledningen och det känns som en förlust. Vi tappade matchen i slutet och det är defensiven som är vårt största problem. Vi var inte samspelta över hela planen och släppte alldeles för stora ytor, avslutar Miran Tilako.

Foto: Allan Karlsson.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se