Nyförvärvet trivs på Sjövallen: ”Vi har en väldigt stark trupp”

Nyförvärvet trivs på Sjövallen: ”Vi har en väldigt stark trupp”

TEXT: Daniel Marsfeld
23 mars 2022 kl. 15:26

ALAFORS. Ahlafors IF fortsätter att bygga en konkurrenskraftig trupp. I Robin Clason får laget en ytter med erfarenheter från spel högre upp i seriesystemet.

Inför förra säsongen flyttade Robin Clason till Göteborg. En nytt äventyr lockade och Västra Frölunda blev klubbadressen i den nya hemstaden. 

När lagkamraten Pascal Olsson, som vi tidigare skrivit om, blev klar för AIF lovordade också nyförvärvet den nya klubbadressen. Robin Clason lyssnade och blev även han sugen på ett nytt äventyr i kranskommunen. 

– Jag testade på att träna med laget och sedan har det mesta rullat på. Det har inte varit några tveksamheter från min sida, berättar Robin.

Den Kalmarbördige yttermittfältaren trivs med den nya klubbadressen utanför stan och drar parallellen mellan AIF och moderklubben IFK Berga.

– Det är en familjär förening som tar hand om alla spelare och där man kan snacka med alla. Det gör att truppen blir sammansvetsad, säger 24-åringen och fortsätter:

– Jag trivs jättebra och det ska bli en otroligt rolig säsong. 

Han har skolats i Kalmar FF:s akademi och i bagaget har han flera säsonger med spel i division ett. Nu hoppas han kunna bidra till en ökad konkurrenssituation. 

– Vi har en väldigt stark trupp. Jag tror och vet att startelvan i år kommer att hålla en bra kvalitét. Det är bara kul att vi har flera spelare som är redo för att hålla toppnivå i division två.

Vad får man i dig som spelare?

– Jag hoppas kunna bidra med inställning. Vinnarmentaliteten har jag alltid haft, att ge allt på plan och lämna allt annat utanför. Eftersom jag har gjort 2,5 säsong i division ett, så vet jag lite vilket tempo som krävs för att spela där. Klubben har ju sagt att man verkligen satsar på att vara med i toppen i år och det hoppas jag verkligen kunna bidra till att vi är, säger nyförvärvet Robin Clason.

TEXT:

Daniel Marsfeld

info@alekuriren.se