Obesegrade i division 2

TEXT: Per-Anders Klöversjö
22 augusti 2020 kl. 18:14

ALAFORS. Obesegrade efter tre omgångar. Ahlafors IF har fått en smakstart i division 2. – Det har aldrig varit så kul att spela fotboll som nu, säger planens gigant Niclas Elfving.

Sjövallen, Svenska Stenhus Arena, gästades på lördagen av Nordvämlands FF. Tabelljumbon mötte inte bara ett hemmalag med starkt självförtroende, utan också en motvind som hette duga i första halvlek. Ahlafors utnyttjade förutsättningarna på bästa sätt och ledde rättvist i paus med 2-0.

– Vi gör det jättebra och har många fina kombinationer. Ska vi vara lite självkritiska borde vi kanske gjort ytterligare ett par mål. Det blev onödigt dramatiskt i slutet på matchen, konstaterar tvåmålsskytten Niclas Elfving.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek reducerade Nordvärmland, delvis med hjälp av den starka medvinden.

– Det blev en match med två ansikten. Den första delen är riktigt bra, men efter paus begår vi stora misstag. Vinden spelade in fast vi måste kunna stå upp bättre. Vi tappade fokus och såg lite mätta ut, trots att halva matchen återstod, säger tränare Michel Berndtsson Gonzalez.

Gästerna saknade inte lägen att kvittera. Hemmamålvakten Andreas Skånberg svarade för en läcker frilägesräddning när det osade som mest.

För tillfället studsar bollen Ahlafors väg och poängen stannade på Sjövallen. Stor matchvinnare var mittfältsgeneralen Niclas Elfving som ständigt hotade med sitt briljanta spelsinne. 34-åringen närmar sig toppformen.

– Jag var ganska säker på att jag skulle kunna ta en plats, annars hade jag inte kört det här racet. Att få spela centralt och ha mycket boll gillar jag skarpt. Det har aldrig varit så kul att spela fotboll som nu. Vi har otroligt mycket talang i laget, rutinerade rävar och unga löften. Vi blir farliga när självförtroendet ökar, säger Niclas Elfving.

På tal om gamla rävar. Med blott sju minuter återstod bytte Ahlafors IF in sin assisterande tränare Mattias Skånberg. 42 år gammal och med ett speluppehåll på tio år klev den forne spelmotorn in i hetluften igen.

– Det kändes okej. Det har inte hänt så mycket, sa han med ett brett leende.

Niclas Elfving var stum av beundran.

– Alltså han är helt otrolig. Jag tror han är toppfem rent fysiskt i laget. Han löser spel i division två lätt.

Ahlafors IF reser till Karlstad på söndag för möte med Carlstad United som vunnit de två senaste matcherna. Det har AIF också gjort.

MATCHFAKTA

Division 2 norra Götaland

Ahlafors IF – Nordvärmlands FF 2-1 (2-0)

Mål AIF: Niclas Elfving 2. Matchens kurrar: Niclas Elfviing 3, Samuel Edlund 2, André Josefsson 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se