Ofokuserat Ale HF förlorade nyckelmatch

TEXT: Per-Anders Klöversjö
16 december 2018 kl. 21:23

NÖDINGE. Det låste sig helt för Ale HF i söndagens nyckelmatch mot Rya.
Spelmotorn Jonatan Franzén hade en tung afton och var dämpad efteråt.
– Vi gick i fällan och sjönk ner i deras tempo, förklarar han.

Ale HF:s herrar hade mycket att spela för när Rya HF gästade Ale Kulturrum. Framför allt gällde det att vinna och få ta klivet upp från tabellens jumboplats. Göteborgarna kom till spel med bara en avbytare och utsikterna var därmed goda för att inkassera en välbehövlig fullpoängare. Hemmalaget hämtade in ett tremålsunderläge i mitten av första halvlek och såg ut att koppla greppet om matchen när Fredrik Johansson satte 10-8, men en bedrövlig avslutning med mängder av missade avslut gjorde att Rya ledde i halvlek.
– Vi brände helt rena lägen och hade svårt för att hålla uppe tempot. Det var verkligen inte bra och tyvärr lyckades vi inte förändra bilden i andra halvlek. Det fanns visserligen spelare med allsvensk rutin, men det var absolut inget bra lag vi mötte. Vår prestation var för dålig, säger Jonatan Franzén som bara gjorde ett spelmål.
– Jag hade ingen bra kväll. Det är frustrerande.

Ett ofokuserat Ale hade ändå länge chansen att ta poäng trots sin bleka insats. Med fem minuter kvar satte Mattias Johannesson 20-21, men närmare än så kom man inte.
– I våra bästa stunder matchar vi de bästa lagen i serien, däremellan har vi dessvärre väldigt djupa dalar. Idag hade vi tungt på nio meter och saknade verkligen Simon (Liljeblad). Nu får vi ta revansch på oss själva. Vi vet vad vi kan, säger Jonatan Franzén.

I ordinarie burväktare Hampus Eskilssons frånvaro vaktades hemmamålet av Stefan Johannesson som svarade för en godkänd insats med 15 räddningar. Nu blir det julledigt innan serien vänder och Ale HF får chansen till revansch borta mot Rya (10 januari). Första halvan av säsongen har bara innehållit en enda seger, så det finns all anledning att hoppas på ett gott nytt år.

Division 3 västsvenska västra
Ale HF – Rya HF 22-25 (10-11)


Mål Ale: Mattias Johansson 5, Viktor Wildar 5, Mattias Johannesson 3, Jonatan Franzén 3, Anton Thunberg 2, Fredrik Johansson 2, Morgan Persson, Carl Glenting 1 vardera. Matchens kurrar: Mattias Johannesson 2, Stefan Johannesson 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se