Överkörning i derbyt efter drömstart

SKEPPLANDA. Skepplanda BTK körde över Göta BK i torsdagens derby. De gulsvarta gjorde fyra mål under de första 20 minuterna och vann till slut med hela 6–1.
– En fantastisk insats, säger spelande tränare Johan Elving, som startade matchen och satte SBTK:s andra mål efter tio minuter.

Skepplanda kom till torsdagens derby på Forsvallen med ett tungt nederlag mot dåvarande tabelljumbon Limmared i bagaget. På andra sidan stod ett formstarkt Göta med fem raka matcher utan förlust. Senast lagen möttes i våras på Ryrsjövallen var det Skepplanda som segrade med 2–0. Var det nu dags för Göta att ta revansch?

Svaret blev ett tydligt nej.

Skepplanda – som bland annat saknade Jonathan Westlund (avstängd), Mattias Johansson och Jesper Johannesson (krassliga) i startuppställningen – trampade gasen i botten direkt och redan efter fem minuter nickade mittbacken Oscar Frii in sitt första mål för säsongen efter ett fint slaget inlägg från Oscar Otter. Fem minuter senare bombade Johan Elving in tvåan från långt håll och innan den första kvarten var spelad satte Emanuel Kollén fart på sin högerkant, tog sig förbi sin försvarare och placerade distinkt in 3–0. Regnet började ösa ner, men det stoppade inte SBTK från att fortsätta sin urladdning och i den 20:e minuten fick de gulsvarta jubla ytterligare en gång när även Rasmus Ydal hittade nätet.

– En skön start. Vi brukar vara ganska trögstartade, men nu fick vi väldigt bra utdelning. Vi var stabila bakåt och i offensiven gjorde Emanuel Kollén lite vad han ville på sin kant – han är oerhört snabb, konstaterar Johan Elving, som spelade den första halvleken.

Han fick sedan från sidan se sitt lag fortsätta trumma på i den andra halvleken och efter 58 minuter tryckte inbytte Mattias Johansson in femman från nära håll efter en hörna. Det var tydligt att Göta hade gett upp matchen och de tillät också Rasmus Ydal att göra sitt andra mål för kvällen. Innan domaren blåste slutsignalen fick Tim Dalek in ett tröstmål för gästerna.

Segern innebär att SBTK just nu leder serien med en poäng före Ulricehamn, som dock har en match mindre spelad. Noterbart är också att Sebastian Harman Björk, född 2002, gjorde sin seniordebut för Skepplanda och så även 15-årige Carl Wallberg.

– En fantastisk insats. Vi var taggade redan från start och lät aldrig Göta komma in i matchen. Otroligt skönt att vinna ett derby på det här sättet, säger Johan Elving.

I Göta-lägret var det desto tyngre efter slutsignalen.

– Ibland har vi några rejäla bottennapp och tyvärr hände det i dag. Vi hade svårt att hantera deras omställningsspel och inför matchen pratade vi om att Skepplanda är starka på fasta situationer, men vi lyckades ändå inte stoppa det. Jag har svårt att förstå att Skepplanda förlorade mot Limmared senast. De har ett starkt kollektiv spetsat med en klasspelare i Emanuel Kollén, säger Götas tränare Raimo Käkelä.

 

Mer från sport

SBTK vann när Sveriges ”äldsta” damlag möttes

Sedan 1968 har Skepplanda BTK i obruten följd erbjudit damfotboll,…

Blekt Skepplanda förlorade borta mot Vara

Skepplanda BTK blandar och ger i fyran. Trots nederlaget i…

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

Senaste nytt

SBTK vann när Sveriges ”äldsta” damlag möttes

Sedan 1968 har Skepplanda BTK i obruten följd erbjudit damfotboll,…

Blekt Skepplanda förlorade borta mot Vara

Skepplanda BTK blandar och ger i fyran. Trots nederlaget i…

Företagare i Ale prisades i Furulundsparken

Årets Näringslivsgala i Ale hade bytt skepnad och namn till…

Återväxten utmanar hembygdsföreningarna

På en bänk, i solskenet vid Hembygdsmuseet i Prästalund sitter…

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…