Plattmatch av ÄIK

TEXT: Per-Anders Klöversjö
27 maj 2016 kl. 00:58

ÄLVÄNGEN. 0-5 hemma mot Utbynäs.
Gräspremiären på Älvevi går inte till historien för Älvängen.
– Idag var det inte många rätt, suckar tränare Peter “Erra” Eriksson.

Älvängens IK svarade för det som förhoppningsvis blir årets plattmatch. 0-5 hemma mot Utbynäs var ingen rolig historia. Hemmalaget började förvisso piggt och tog initiativet, men en hörna efter sex minuter inledde raset. Gästerna hade många olika varianter på sina fasta situationer och det kom att bli avgörande. 0-1 följdes upp av 0-2 två minuter senare, även det på hörna.
– Juniorfotboll! Vi var inte med och lämnar vi två mål i handikapp är det inte så lätt att hävda sig i femman, säger “Erra” Eriksson besviket.
Det blev även 0-3 innan halvleken var till ända. Pausresultatet speglade långt ifrån matchen, men Utbynäs fick full utdelning mot ett håglöst hemmalag.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi var inte vän med bollen och inte tillräckligt heta för att skapa några chanser heller. Att vi hade boll spelar mindre roll när vi inte förmår göra något med den. Nu missade vi chansen att haka på topplagen, menar Eriksson.
Nästa nöt att knäcka blir FC Bosona på Gamlestadsvallen kommande torsdag. Inte helt enkelt det heller.
– Vi får snacka ihop oss. Det fanns ändå lite positivt att ta med sig. Jag tycker till exempel att Jonatan Berntsson imponerade på mittfältet. Han har tagit ytterligare ett steg. Det är viktigt, inte minst med tanke på Felix Rudins skada. Han är inte tillbaka förrän i höst, säger Peter “Erra” Eriksson.

Division 5 A Göteborg
Älvängens IK – Utbynäs 0-5 (0-3)

Matchens kurrar: Jonatan Berntsson 3, Albin Leyonlund 2, Jacob Salenius 1.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se