Seger i futsalpremiären

TEXT: Per-Anders Klöversjö
12 november 2016 kl. 18:48

NOL. Nol var snubblande nära en plats i Futsalallsvenskan, men föll på mållinjen i fjol.
Efter en stabil seger i premiären mot Warta avslöjas målsättningen.
– Vi ska inte förlora en match i år, säger tränare Peter Karlsson.

Nol IK:s satsning i futsal fortsätter. Av förra årets stjärnspäckade lag finns kärntruppen kvar. Meriterade spelare som Johan Friberg Da Cruz (Assyriska, Ljungskile, GAIS), Mirza Mujcic (GAIS, Utsiktens BK) och inte minst tidigare Atalanta-proffset, supertalangen Joakim Olausson fanns alla med i futsalpremiären i Lundbystrandshallen. Den sistnämnde var i allra högsta grad inblandad i vändningen efter Wartas chocköppning som innebar 3-0-ledning redan efter fem minuter.
– Vi var inte riktigt med och det märktes att vi inte hunnit träna ihop. Personligen har jag inte rört en boll på tre veckor. Det tog lite tid att komma in i det, men vi varvade upp och hade matchen under kontroll. Faktum är att ingen verkade orolig trots 3-0-underläge. Vi malde bara på, säger Joakim Olausson direkt efter slutsignalen.

Han tillhör också den grupp spelare som det surras mest om i den pågående silly season.
– Jag lyssnar av vad klubbarna har att erbjuda. Det finns många alternativ, men jag gillar futsal och kommer fortsätta spela om klubbadressen är tillräckligt nära. Vi får se vad som händer och beträffande skaderisken i futsal så finns det värre saker som kan hända. Du omges av risker vad du än gör, försvarar Olausson valet att spela futsal.

Årets trupp har kryddats med Hamdan Ramadan från Ahlafors IF och Nol IKs fynd i succémålvakten Stefan Suvajac. Båda var framträdande i premiären. Däremot är bröderna Johan och Niclas Elvings medverkan i år osäker. Att Nol blir att räkna med råder det dock inga tvivel om.

– Totalt sett är det ingen jättebra match, men vi ville få igång så många ben som möjligt och valde att spela med elva spelare. Det är inte optimalt, åtta är perfekt. Det blir inte helt lätt att välja ut dem bland dessa duktiga spelare. Alla vill ju vara med. Vi får hitta ett bra sätt, säger Peter Karlsson.

Med anledning av konkurrensen har Nol anmält två lag till seriespel. Förutom laget som jagar en allsvensk status kommer också finnas möjlighet att spela i ett division 2 lag.

– Med den här truppen ska vi slåss om en plats i allsvenskan. Målet är att inte förlora en enda match i år, menar Peter Karlsson och Joakim Olausson skriver under på samma sak.
– Vi har alla förutsättningar att klara det. Vi varvar upp lite försiktigt och kommer bli bättre för varje match.

Nästa match är borta mot IK Oddevold lördag 19 november. Första hemmamatchen går mot GAIS lördag 26 november i Bohushallen.

Futsal division 1
Warta – Nol IK 6-8

Mål NIK: Joakim Olausson 3, Hamdan Ramadan, Bita Bångens, Mirza Mujcic, Raied Juma, Nima Kadivar.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se