Seriefinal nästa!

ALAFORS. Serieledningen drygades ut till åtta poäng när Ahlafors IF hemmabesegrade Trollhättans BoIS.
Fjolårets interna skyttekung Cornelis Leckborn har varvat upp och svarade för två nya fullträffar.
– Vi gör det bra, men inte mer än vad som krävdes, säger han efter 3-0-segern.

Med en match mer spelad toppar Ahlafors IF tabellen för division 3 M Götaland, hela åtta poäng före Skoftebyn, som möter Tidaholm borta på fredag. Den gulsvarta lagmaskinen tog en programenlig seger på Svenska Stenhus Arena när tabelljumbon Trollhättans BoIS fick vända hem med en 3-0-förlust. Hemmalaget började bäst och Jonthan Lindströms inspel från vänster i straffområdet letade sig till sist fram till Cornelis Leckborn som med ryggen mot mål lyckades placera in 1-0. Matchuret hade bara hunnit ticka fem minuter och några anfall senare fick Robin Eriksson ett jätteläge när han från rättvänd från tio meter satte en boll i ribban.
– Hade vi fått 2-0 där tror jag att det hade lossnat fullständigt. Nu började vi istället överarbeta varje moment och trots att vi pratat om att spela enkelt valde vi omständiga passningsvägar. Tre passningar och sen ett enkelt misstag. Jag tycker jag kan begära mer av spelare på den här nivån. Jag vet vad de kan, men idag gjorde bara ett gott dagsverke och det räckte eftersom vi har avslutare som Leckborn i laget, konstaterar tränare Michel Berndtsson Gonzales.

Till hemmalagets försvar ska nämnas att första halvleken spelades i kraftig motvind. Efter paus blev det ombytta roller och AIF skapade tämligen omgående ett antal heta lägen. I den 55:e matchminuten fick Cornelis Leckborn fri sikt och någon meter utanför straffområdet. Avslutet borrade sig in i närmsta krysset. Det var Leckborns tionde fullträff och han toppar nu seriens skytteliga.
– Det känns okej, men vi har en växel till, lovar Leckborn.

Det bådar gott. På nationaldagen väntar tabelltvåan Skoftebyn på bortaplan i en tidig seriefinal. Då tvingas laget lita på sin reservmålvakt. 17-åriga Emil Nyqvist kastas in i hetluften när ordinarie keepern Andreas Skånberg är bortrest.
– Det är inget konstigt. Emil har kört på bra hela säsongen och är vårt självklara val. Han är redo och kommer att lösa det här galant, säger Michel Berndtsson Gonzales.

Gryende storform visar också Robin Eriksson. Hans bollmottagningar var stundtals magnifika, men avsluten ville inte innanför målramen.
– Han ser bättre och bättre ut. Det är nu gubbarna ska upp till bevis. Skoftebyn borta är en tuff utmaning, men det ska bli riktigt skoj. Vi hoppas som vanligt på god uppslutning av våra hängivna supportrar, säger Michel Berndtsson Gonzales.

Ingen av de spelare som stod på två varningar inför mötet med Trollhättans BoIS och i händelse av ett gult kort riskerade att missa seriefinalen klarade sig undan. Det gör att samtliga spelare är tillgängliga och laguttagningen blir ett taktiskt mästarprov. Mot Trollhättan saknades givne mittbacken Joakim Elofsson, men han ersattes på ett helt felfritt sätt av Felix Rudin som definitivt knackar på dörren om en ordinarie plats någonstans i laguppställningen. På mittfältet är det också trångt och gott om alternativ. Niclas Graff gjorde en stabil insats mot BoIS när Kalle Hamfeldt vilades.
– Det kändes bra. Jag känner mig helt skadefri, åtminstone så skadefri som man kan vara i min ålder, sa Graff efteråt med ett leende.

Talangerna Jesper Zetterlund och Viktor Bred visade mycket vilja på Sjövallen. Breds aggressiva presspel tvingade flera gånger BoIS:arna till stressade och felaktiga beslut. Denna gång uteblev fullträffarna, men båda lär få förnyat förtroende på Nysätra när seriefinalen ska avgöras på torsdag.

Division 3 M Götaland
Ahlafors IF – Trollhättans BoIS 3-0 (1-0)

Mål AIF: Cornelis Leckborn 2, självmål. Matchens kurrar: Cornelis Leckborn 3, Viktor Bred 2, Jonathan Lindström 1.

Mer från sport

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

Nytt SM-guld för Malin

I snart åtta år har Malin Ödlund utövat poledance, som…

Viktig uddamålsseger för Ahlafors IF

Andreas Skånberg, 35, fick göra sin andra match i Ettan…

Senaste nytt

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…

Hästar skrämdes på flykt – bara Malle kom hem

Malle och Molly var oskiljaktiga i både hagen och stallet…