Skön trippel för ÄMK

TEXT: Jonas Andersson
7 augusti 2017 kl. 10:48

ÄLVÄNGEN. Det var gasen i botten för Älvbygdens MK:s damer i lördags.
Inför hemmapubliken blev det en skön trippel.
Cecilia Larsson vann guld före Nathalie Wilhelmsson och Ninna Herklint.

Lördagens folkracetävling blev en fullträff på alla sätt, både sportsligt och publikt.

– Det kom jättemycket folk och vi hade verkligen tur med vädret. Visserligen hade det myckna regnet under fredagen gjort banan ganska så mjuk, men den höll ändå fantastiskt bra, förklarar tävlingsledare Erika Svensson.

Det blev en lång tävlingsdag på Paradisbanan. Försöken drog igång klockan tio och det sista heatet gick inte av stapeln förrän vid fem-tiden på eftermiddagen. Åskådarna fick uppleva många dramatiska heat och bland annat tre rullningar.

– Fast det var inte tal om några personskador, försäkrar Erika Svensson.

I herrarnas A-final var det Alingsås MK som briljerade och likhet med ÄMK:s damer tog en imponerande trippel. Tobias Wigeborn segrade, Stefan Erlandsson blev tvåa och Tobias Svenrot knep bronset. Bästa hemmaförare blev Roger Larsson på en sjätteplats.

I damernas A-final fanns ytterligare en aletjej bland de sex främsta. Estelle Rosendahl från Bohus Racing Club placerade sig som femma.

Juniorernas A-final vanns av Hannah Magnusson med Johan Ydreskog, Skene MS, som tvåa och Jonna Karlén, Bohus Racing Club, på tredje plats.

– Vi vill från Älvbygdens MK tacka alla funktionärer, förare och publik för en väl genomförd tävling och en lyckad dag, avslutar Nathalie Wilhelmsson.

Foto: Allan Karlsson.

TEXT:

Jonas Andersson

jonas@alekuriren.se