Vänner från förr... Lasse Karlsson och Johan Grahn, tidigare skyttekungar i Surte, är numera fruktade målskyttar i Gripen-Trollhättan – på väg mot elitserien.
Vänner från förr... Lasse Karlsson och Johan Grahn, tidigare skyttekungar i Surte, är numera fruktade målskyttar i Gripen-Trollhättan – på väg mot elitserien.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2014/02/V-8-Surte-Gripen-2.jpg

”Som att komma hem”

BOHUS. Serieledande Gripen Trollhättan vann matchen i Ale Arena, tack vare tidigare Surtespelare. Johan Grahn och Lasse Karlsson är numera fruktade avslutare hos elitseriekandidaten. – Det är självklart väldigt speciellt att komma hit, erkände Lasse "Kongo" efter slutsignalen.

BOHUS. Serieledande Gripen-Trollhättan vann matchen i Ale Arena, tack vare tidigare Surtespelare.
Johan Grahn och Lasse Karlsson är numera fruktade avslutare hos elitseriekandidaten.
– Det är självklart väldigt speciellt att komma hit, erkände Lasse ”Kongo” efter slutsignalen.

Fem av Gripens sju mål i segermatchen över Surte på onsdagskvällen kom från Lasse Karlssons och Johan Grahns klubbor, precis som Surtetränaren Jonny Samuelsson varnat för före avslag.

– De är extremt skickliga och hela Gripen är ett smart spelande lag. De suger åt sig nästan varje boll och är effektiva när det luktar målchans. Jag tycker vi står upp bra och gör en godkänd insats. Det är ingen tillfällighet att Gripen leder allsvenskan, summerade Samuelsson sina intryck.

Matchen var knappt fem minuter gammal när Lasse Karlsson påminde sin tidigare hemmapublik om sitt målsinne. Surte var förberedda på att Gripen skulle söka fasta situationer och framför allt hörnor. Deras skytte håller redan elitserieklass med nämnda Lasse och Johan Grahn samt Markus Hillukalla, även han med förflutet i Surte. Kartläggningen stämde också överens med verkligheten. Gripen hade sex hörnor under de inledande 18 minuterna.

– Men vi hade taktiken klar för oss och visste vem vi skulle rusa mot, det funkade bra. Det blev bara ett hörnmål, konstaterade Samuelsson.

Surte var under visst tryck i den första halvleken, men fredade målet framgångsrikt. Efter 28 minuter kom belöningen. Jonas Trysberg satte fart och rakade in kvitteringen. Två minuter senare var han ytterst nära att sätta även 2-1. Det hade varit intressant för matchen, men ödet ville annat. Lasse Karlsson rakade in en hörnretur och Johan Grahn utnyttjade ett försvarsmisstag minuten före vila. 1-3 kändes inte helt rättvist just då och det blev inte bättre när Lasse direkt i andra halvlek tryckte in fyran.

– Det är bara att lyfta på hatten. Vi försökte, men orkade inte hänga med riktigt efter paus. Det tar på krafterna att möta en så skicklig motståndare. De har en bredd som är imponerande, berömde Jonny Samuelsson som inte bara var nöjd med lagets insats.

– Publiken var fantastisk idag. Riktigt kul att så många kom på vår sista hemmamatch.

Samtidigt förlorade Otterbäcken stort hemma mot Lidköping, vilket betyder att Surtes allsvenska kontrakt förlusten till trots är säkrat. Två bortamatcher återstår mot Tjust och Åtvidaberg. För Gripen väntar med största sannolikhet kval mot elitserien.

– Det känns väldigt bra och vi har faktiskt slagit IFK Kungälv ett par gånger under säsongen, så vi vet att vi kan leverera på en hög nivå. Det blir sex tuffa och riktigt roliga matcher, sa Johan Grahn som precis som Lasse Karlsson hade känslor när han åkte in i Ale Arena.

– Jo, det är klart. Jag hade några riktigt roliga år här och det var kul att få måla på nytt, jag trivs här, lite som att komma hem…

Allsvenskan södra
Surte BK – Gripen-Trollhättan 3-7 (1-3)
Mål SBK: Jonas Trysberg, Carl-Oscar Bridholm, Magnus Karlsson. Matchens kurrar SBK: Nils Sigurd 3, Jonas Trysberg 2, Ante Grip 1. Mål GBK: Lasse Karlsson 3, Johan Grahn 2, Andreas Eriksson och Henrik Korén 1 vardera.

 

Surte föll mot serieledande Gripen i Ale Arena i onsdagskväll. Jonas Trysberg och hans lagkamrater kämpade dock tappert.

Surte föll mot serieledande Gripen i Ale Arena i onsdagskväll. Jonas Trysberg och hans lagkamrater kämpade dock tappert.

 

Mer från sport

Nytt rekordår för Nolcupen 

Under den gångna helgen var det full fart i både…

Nolcupen står för dörren

Nolcupen har en lång och fin historia. I fjol slog…

Joel lyfte hem guldet 

Joel Mellomgård har länge tillbringat mycket tid på gymmet och…

LNIK:s anfallare prisas efter skadehelvetet

Det var inte självklart att Tilda Magnusson Tell skulle börja…

Senaste nytt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…